Archive - Date

Collected lists

Blåkollkoia

Date:
29.01.2021
Distance:
6.0km

Årets første hyttetur gikk til blåkollkoia fra Tønsvik p-plass. Veldig lite snø, så vi hadde utstyrt oss med brodder på skoene og de kom godt med på den islagte veien inn Tønsvikdalen og opp bakkene. Skiene ble liggende på pulken hele turen og vi gikk på beina. Mye is, lite snø og mange steiner som bare så vidt er gjemt under snøen, så pulken fikk noen riper på veien. Brukte lang tid inn til hytta, men kom frem i det det mørknet. Da var det bare å tenne opp og hente vann i bekken. Da Lena og Kirsten kom litt ut på kvelden begynte det å bli godt og varmt i hytta. Koste oss med mat og spilling. Neste dag var det ganske kaldt, vi så sola skinte på Ringvassøya og toppen av fjellene rundt oss, men kom ikke helt ned til oss. Gikk en liten skitur, men veldig dårlig føre, lite >>>

Map    

Hausdalen telttur

Date:
13.01.2021

Fikk muligheten til en midtuke telttur. Kom sent avgårde så vi gikk under en fantastisk stjernehimmel, men bare til øya i elva og slo opp teltet her. Ikke lett å få pluggene ned i hardfrossen mark, men med trær til hjelp fikk vi teltet til å stå. -13 på parkeringsplassen da vi satte fra oss bilen. Hadde heldigvis med oss varmt vann på termos som vi slo på flaske og hadde som varmeflaske i soveposen. Neste morgen skinte solen på fjellene, men vi måtte pakke sammen og komme oss til hjemmekontoret før første møtet startet. Bjørn var med.

Map    

Hausdalen telttur

Date:
08.01.2021

Nok en helg tilbragt i telt i Hausdalen. Gikk opp til den faste teltplassen vår i mørket fredag kveld med en fantastisk stjernehimmel over oss. Var glatt så hadde på brodder på skoene. Lørdag gikk vi en tur opp mot Svenningen, men snudde før toppen pga vind. Stekte pølser på pinnebrenneren til middag, men var surt og kaldt med vinden og det begynte å snø, så vi trakk oss tilbake til teltet etterhvert og koste oss med quizz og bok. Det snødde godt om natta, så Bjørn var oppe ett par ganger for å spa unna. Da vi gikk ned til bilen søndag vasset vi i nysnø til kneene, men heldigvis var den lett å gå i så kom oss greit ned til bilen selv om vi ikke hadde med truger eller ski. Bjørn var med.

Map    

Søre Gullfjelltoppen

Date:
02.01.2021
Duration:
4:04h
Distance:
6.7km

1. nyttårsdag gikk vi opp til den vanlige teltplassen vår i Hausdalen. Glatt så broddene måtte på. Slo opp telt og hadde pølse stekt på pinnebrenner til middag. Flott stjernehimmel og månen kom også frem etterhvert. Neste dag gikk vi til Søre Gullfjellet via Sydpolen. Hadde på brodder.

Map