Archive - Date

Collected lists

Eiskremheia - Aukra, 72/404

Date:
30.06.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:03h
Distance:
4.8km

Vi hadde vært på Mekknøkkenpå Averøya men ville få med oss en topp til i dag og da falt valget på Eiskremheia. Kjørte sørover på rv 622 forbi skilt med Eikrem og ved skilt Eikrem hytter parkerte vi på en lomme ved vegen. Stien starter i skogen bak benken og skiltet. Stien går bratt oppover til å begynne med. Ved førte stidele følg rødmerkingen til høyre. Etter hvert kommer man til ei lita hytte og fortsetter da oppover, (til venstre). Rødmerket sti og skilting helt til topps herfra til den store varden som har bok og skilt, men som ikke er høyste punktet. Toppunktet er en liten varde rett før den store varden. Tåka hadde lagt seg over toppen så fikk ikke noe utsikt. Samme vei tilbake. Brukte en time opp og totalt to timer på turen. Terje, Shogun og Teis var med:)

Map    

Mekknøken - Averøy, 71/404

Date:
30.06.2012

Gikk opp til Mekknøken fra nord, via Nekkstaddalen. Like etter Vebenstad passerer du en matbutikk og en bensinstasjon. I den påfølgende bakken er det et kryss der det går veier til Myrset og Flatset (bildet øverst). Kjør 200 meter forbi krysset og ta av til venstre og kjør Nekkstaddalen til endes. Her er det merket sti til toppen. For en detaljert beskrivelse av turen se linken under: http://turbok.no/nordmore/Meekknoken%20nord.pdf Vi brukte 1,5 time til toppen og 2 timer og 45 minutter totalt på turen. Terje, Bamse, Shogun og Teis var med.

Map    

Skoglifjellet

Date:
23.06.2012

Var innom dette punktet på turorienteringstur sammen med Elfrid, Shogun og Teis i området. Vi fant heldigvis også alle postene til turorienteringa:)

Map    

Kjentmannstur til Storhåmmåren, Orkdal 100m pf

Date:
18.06.2012

Shogun og Teis var med. Fulgte merkinga for kjentmannstur som var i 2012-2014.

Map    

Kolbeinsvarden - Askøy, 70/404

Date:
17.06.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
2.4km

Kom fra Bergen og kjørte til parkeringslomma ved Steinrusta som er eget peakbook element. Godt merket sti til toppen fra her. Det var til og med lagt ut tau ett sted for de som ville ha noe å holde i. 1.2 km til toppen, brukte 30 minutter opp. Stor varde, postkasser og fin utsikt. Samme vei tilbake. Christian var også med.

Map    

Gullfjelltoppen fra Gullbotn - Bergen, 69/404

Date:
16.06.2012
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:38h
Distance:
9.0km

Startet fra Gullbotn og fulgte merket sti til topps, store varder viser vei. Litt vanskelig i starten å finne rett vei , men vi fant ut av det. Grått vær og regn i lufta, men ikke noe problem å holde varmen i stigningen opp mot toppen. En del snøleier å gå i, og en del snø på toppen. Ble ett kort opphold for kom ei skikkelig bøye, men vi fikk litt utsikt selv om det var lavt skydekke. Christian var også med. Brukte ca 2,5 time på turen.

Map    

Morkefjellet - Radøy, 68/404

Date:
15.06.2012

Morkefjellet fra øst Dagens siste topp ble Morkefjellet. Jeg fulgte fylkesvei 409 til sørenden av Hallandsvatnet der jeg parkerte ved en sidevei som gikk ned til venstre her. Det var merket kjerrevei og sti helt til topps. Det var også infoplakater på veien og en passere diverse kulturminner. Finn tur opp igjennom skogen og kjempe utsikt fra toppen. Brukte 30 minutter opp. Det begynte å bli sent og det var veldig fine solnedgangsfarger ute i havet. Samme vei tilbake og brukte 1 time t/r

Map    

Fedjebjørnen - Fedje, 67/404

Date:
15.06.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:24h
Distance:
0.6km

Fedjebjørnen Hadde vært på Litåsfjellet og da var det bare å sette seg i bilen å kjøre mot fergeleie til Fedje. Tok ferja ut og kjørte ut til Fedjebjørnen. Parkerte i ei lita lomme ikke mange hundre meter fra toppen, og fulgte tråkk opp til toppen. Fikk besøk av noen sauer på veien. Brukte mindre enn 10 minutter opp. Fin utsikt fra toppen. Gikk tilbake til bilen og kjørte en tur ut mot fyret og så meg rundt før jeg måtte tilbake til ferga for å rekke dagens siste topp Morkefjellet.

Map    

Litlåsfjellet - Austrheim, 66/404

Date:
15.06.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:30h
Distance:
2.0km

Litlåsfjellet Neste post på programmet etter Eldsfjellet var Litåsfjellet. Fulgte riksvei 57 til Mongstad og kjørte inn mot Mongstad, men tok en grusvei som gikk opp til høyre før en kommer til selve industriområdet, denne grusveien fører til vanntårnene som ligger øst for toppen. Jeg parkerte ved bommen før vanntårnene, tok ikke sjansen på at den skulle stenges mens jeg var på toppen. Det var ikke mange hundre metrene å gå til vanntårnene. Stien opp mot toppen starter i nordvestlig hjørne av området med vanntårnene, merket med rødt. Fulgte stien til høyeste punkt. Brukte 15 minutt opp og like lang tid tilbake til bilen. Ikke noe utsikt å skryte av på toppen, men mulighet til å klippe kort i "klippeposten".

Map    

Eldsfjellet - Meland, 65/404

Date:
15.06.2012

Eldsfjellet Fulgte den merkede stien øst for toppen. Den starter ca 1,5 km etter att en har forlatt Rosslandspollen. Parkeringsplass på høyre side ca 50 m etter vei opptil venstre med skilt til Meland motorsport. Startstedet på stien er ca hundre meter videre på veien. Det står ett skilt der mot Eldsfjellet. Grei sti hele veien med noe stigning, så fikk opp pulsen. Fin utsikt og stor varde på toppen. Samme vei tilbake. Brukte 1 time på turen t/r.

Map