Archive - Date

Collected lists

Løvstakken - Ti på topp Bergen 2021

Date:
30.06.2021
Distance:
4.9km

Siste 10 på topp tur før ferien ble Løvstakken. Syklet opp fra Fjøsangerveien og kronglet litt før jeg fant ut hvor det var en sti opp mot Løvstakken. Stien starter fre Fredlundssvingen 10 ca. Stien gikk først over ett jorde og en bratt skråning opp til opp til en grusvei som jeg fulgte sørovover. Akkurat der stien kom opp var ett minnesmerke over mannskap fra ett brittisk fly under 2. verdenskrig. Fulgte veien til jeg kom til en bekk. Her gikk det en tydelig sti oppover. Fulgte denne til topps. Flere stitråkk etterhvert oppover her. Flott ustsikt fra toppen og mange folk på tur i det nydelige sommerværet. Samme vei tilbake.

Map    

Damsgårdfjellet - Ti på topp Bergen 2021

Date:
28.06.2021
Distance:
5.0km

Kjørte til parkeringsplassen til Vågedalen barnehage. Der sto det skilt om at mellom kl 7 og 17 var det kun parkering for barnehagen, men klokka var fem over 17, så det var god timing. Vi fulgte en lite synlig sti oppover lia og kom oss opp på en fjellknaus ved hjelp av noen wiere som lå der og måtte klatre over ett gjerde før vi kom inn på hovedstien, så ikke den enkleste veien opp, finnes sikkert ett bedre alternativ. Fulgte hovedstien først til trigpunktet som også var ti på topp sjekk inn stedet, og videre til toppen av Damsgårdfjellet. Gikk litt tilbake fra toppen for å finne stien over mot Holafjellet. Gikk over Holafjellet og tok en god pause og nøt utsikten på ett av utsiktspunktene her. Kom ned på Øvre Holen vei, her er det skiltet mot Damsgårdfjellet og Holafjellet. >>>

Map    

Lyderhorn - Ti på topp Bergen 2021

Date:
27.06.2021
Distance:
5.0km

Kjørte til Skålevik parkering og fulgte god sti opp til Lyderhorn. Mange folk på tur i dag. En liten pause på toppen med litt påfylling av vann og kalorier før vi gikk samme vei tilbake. Bjørn var med.

Map    

Herlandssfjellet - Ti på topp Bergen 2021

Date:
26.06.2021
Distance:
4.0km

Hadde tid til en liten tur i dag, så da falt valget på Herlandsfjellet som er med på Ti på topp i Bergen 2021. Kjørte til Osavatnet parkering, her er det parkeringsavgift på 40 kr i helg, 20 på hverdager, men det er ikke dekning ved parkeringsplassen, så anbefales å betale før en kjører opp, se info på bildet. Satte fra meg bilen og gikk tilbake langs vannet ett lite stykke til ei rød hytte. Her starter stien opp til Herlandsfjellet. Stien går på fremsiden av hytta og oppover lia. Den var lett å følge, noe gjørmete enkelte steder. Fin utsikt fra toppen selv om det var lave skyer på vei innover. Satt litt å nøt utsikten før jeg gikk samme vei tilbake. Totalt 1 time og 20 min på tur.

Map    

Ulriken - Ti på topp Bergen 2021

Date:
21.06.2021
Distance:
5.6km

Kjapp tur opp til Ulriken etter jobb. Gikk fra Haukeland sjukehus og opp Haukelandsbakkene til Johan Blyths vei der jeg kom inn på grusveien opp mot Ulriken. Fulgte denne til jeg kom til oppstemten (Sherpatrappene) står 0,8 km på skiltet mot 2,4 km andre veien. Liten pause for å få igjen pusten på toppen før samme vei tilbake.

Map    

Packrafting på Gåssandvannet

Date:
18.06.2021

Ble en helgetur med packrafting på Gåssandvatnet. Kjørte til Gåssandvatnet båtusteting og parkerte bilen her på fredag ettermiddag. Blåste opp båtene og gjorde oss klar til padletur. Fint vær og kom i le for vinden etterhvert så det ble en fin padletur ut til øya vår. Satte opp teltet og koste oss med pølser grillet på pinnebrenner. Fikk besøk av en hyggelig trønder som prøvde fiskelykken uten hell. Lørdag våknet vi til regn og tåke så heiv opp tarpen som vi satt under og slappet av til regnt gav seg litt ut på dagen. Ble en padletur på ettermiddagen før vi returnerte til camp. Søndag ble etterhvert overskyet og yr lovte regn så vi dro hjemover tidlig ettermiddag. Bjørn var med.

Map    

Skinforen, Hordnesskogen - Ti på topp Bergen 2021

Date:
12.06.2021
Characteristic:
Bike trip
Distance:
19.5km

Tok sykkelen fatt og syklet til Hordnesskogen. Syklet inn Hordnesvegen til jeg kom til Hordnes der jeg tok til høyre. I Hordnesskogen er det flere ruter å velge mellom, alt er godt skiltet og merket, og fine grusveier å sykle på. Jeg fulgte først blå løype og holdt til høyre i første veikryss for å komme til hyttene ved Skinforen som er med på årets Ti på topp i Bergen. Tok en liten fotopause her før jeg fortsatte videre og holdt til høyre i alle kryss. Kom da tilslutt ned på Hordnesskogen parkering, en stor parkeringsplass. Syklet så tilbake til Lagunen og fant ut at jeg ville ta en omvei hjem, og da ble det en tur innom Skjoldhøgda. Måtte ta en liten rundtur for å finne vei opp uten å gå gjennom hagen til folk, men da kom jeg inn på en lite brukt fotballbane der det >>>

Map    

Stordalsfjellet - Ti på topp Bergen 2021

Date:
09.06.2021
Distance:
7.4km

Årets andre ti på topp tur ble Stordalsfjellet. Vi kjørte til Totlandsveien til Myrdal parkering som er en stor parkeringsplass ved ett stort rødt bygg like ved Myrdalsvatnet. Fulgte så grusvei innover og fulgte skiltingen jubileumsstien. Den følger grusvei i starten, men man må være litt obs på der man tar av fra grusveien og inn på sti. Står skiltet jubileumssti her også og Stordalsfjellet er rett i mot når man skal ta av fra grusveien. Grei sti å følge med røde stolper til å vise vei. Står skiltet Stordalsfjellet i ett kryss når man kommer opp i skaret og da er det bare å følge sti og varder til topps. Flott utsikt og man ser godt alle de døde trærne etter en storbrann i 2013. Liten stopp på toppen der en tårnseiler underholdt oss med akrobatisk flyving. Gikk samme >>>

Map    

Halvkvila, Smøråsen - Ti på topp Bergen 2021

Date:
05.06.2021
Distance:
6.2km

Hadde fått ti på topp appen til å virke så på tide å ta seg en ny tur til Smøråsen og Halvkvila for å få registrert årets første ti på topp. Gikk fra apeltunhaugene opp til Nøttvedt og fulgte grusvei og sti vest for Bjørnevatnet, forbi Trollbu og opp til Halvkvila som er ti på topp målet. Nå fikk jeg registrert turen og stakk også oppom Hamrefjellet, ett par minutters gange fra Halvkvila. Fortsatte så videre på stien og gikk ned til gårdene på Smørås og derfra tilbake til Apeltunhaugene. Ca 1 time og 15 minutt på tur.

Map    

Skredfjellet reprisetur

Date:
02.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:08h
Distance:
6.5km

Jobbtur til Førde og været var nydelig så da måtte jeg bare ta meg en liten avstikker til Skredfjellet på vei hjem fra Førde. Har vært der en gang før, men da var det tåke og null sikt fra toppen. kjørte E39 fra Førde mot Sande. Kjørte forbi avkjørselen til Sande og fortsatte ett lite stykke til første busstopp. Her er det en avkjørsel på høyre side som ikke er merket med skilt. Kjørte inn denne avkjørselen og tok så til høyre med en gang bortover en grusvei som går parallel med E39 og som var skiltet med privat vei kun for beboere og besøkende. Jeg anså meg som besøkende og etter noen få hundre meter kom jeg til bomveien som går innover Stordalen. Koster 50 kr og kan betale med vipps eller kontant. Parkerte på samme parkeringslomme som sist, like før broa på >>>

Map