Archive - Date

Collected lists

Nibbi

Date:
16.12.2019
Map    

Nordtinden

Date:
04.10.2019
Duration:
2:19h
Distance:
10.2km
Map    

Vinterlig på Stortinden

Date:
02.10.2019
Duration:
5:43h
Distance:
13.7km

Usikkerhet rundt snøforholdene på toppene i Indre Troms har nok satt en stopper for å besøke kommunetoppene innover i landet inntil videre. Satset heller på en Stortopp i nærheten, dog var jeg usikker på snøforholdene her og. I bilen tok jeg med både stegjern, isøks og brodder. I siste liten slang jeg også med et par gamasjer. Kjørte inn til veis ende i Andersdalen (blokkert med innkjøring forbudt-skilt), og parkerte på en svær parkeringsplass her. Turskilt til Stortindsaksla ga meg trua på at det gikk greit. Slang kun med meg brodder og gamasjer i sekken, det fikk da være måte på. Startet i bra tempo innover veien, som etter 1,5 km gikk over til en slags torvvei uten særlig hold i. Dette gikk seinere over i klopplagt sti, som var fin å følge. Da Rundvatnet var passert, >>>

Map    

Jakttur

Date:
29.09.2019
Duration:
1:33h
Distance:
4.0km

Kjørte ATV til hytta, før vi gikk ei lita runde på Snørken. Hagla hang for det meste på skulderen. Var ikke noe småvilt å se, men så en del ferske rypespor som fikk opp entusiasmen litt. Dessverre så vi ikke mer til dem. Begynner å bli vinterlig i fjellet i nord nå, masse snø som hadde lagt seg i løpet av natta.

Map    

Breidtinden

Date:
28.09.2019
Duration:
4:47h
Distance:
7.6km

Hilde Kari på besøk nordpå, og da utnytta vi godværet for å få en fjelltur på Senja. Når vi kryssa brua over fra Finnsnes, kjørte vi rett inn i havtåka, og kjørte i 50 meter sikt hele veien til Medfjordbotneidet. Her åpnet plutselig landskapet seg, og Breidtinden slo imot oss som svær og ubarmhjertig vegg. Utsikten utover Mefjorden var mer innbydende. Vi parkerte i parkeringslomma, og begynte bratt opp mot Svartholvatnet. Vel oppe her kom vi ut av skyggen, og fikk litt velkommen sol på kroppen. Deilig med litt varme! Samtidig steg tåka omtrent like fort som vi gikk oppover, og den var nå i ferd med å rulle nedover Mefjorden fra fjellområdet rundt Segla. Oppe ved Breitindvatnet tok vi oss en lengre rastepause, og studerte noen mennesker som akkurat hadde beveget seg opp på eggen. >>>

Map    

Litletinden og Skittendalstinden

Date:
23.08.2019
Map    

Valviktinden

Date:
19.08.2019
Duration:
2:08h
Distance:
4.3km

Etter å ha satt av Hilde Kari på jobb, kjørte jeg nordover forbi Valvika for å bestige Valviktinden. Parkerte på parkeringa til Bratthammeren, og gikk de første 500 meterne langs denne imponerende klatreveggen. Mange ruter som fristet til en annen gang! Gikk bratt og kronglete oppigjennom bjørkeskogen, men det bedret seg fort da man kom over tregrensa. Fortsatt bratt, men det var lettgått. Noen klyvetak her og der, men ellers fint opp til skaret mellom Valviktinden og Litltinden. Herfra fin sti til toppen. Herlig utsikt over toppene i Sjunkhatten Nasjonalpark, samt fjell jeg drømmer om i Lofoten og på Kjerringøy. Spesielt Strandåtinden fikk noen lange blikk. Satt her litt før jeg begynte på returen, som gikk samme vei som opp. Fin og rask ettermiddagstur for Bodøværinger.

Map    

To søstre

Date:
15.08.2019
Duration:
6:18h
Distance:
14.2km
Map    

Tron

Date:
14.08.2019
Duration:
0:14h
Distance:
0.8km

På kjøretur fra Hokksund til Bodø. Dagens etappe var til Trondheim, og da blei det naturlig med en avstikker til Tronfjellet. Betalte med glede de 150 kronene det kostet å kjøre hele veien til topps. Veien er fin, men grusen er veldig grov. Siste veien opp til kommunetoppen var det også ekstremt humpete, så det kan lønne seg å parkere litt før dette. Golfen kom akkurat over uten å gå nedi. Tok ca. 40 sekunder å komme opp på toppen fra bilen. Kjørte tilbake til høyeste punkt, og registrerte Norges billigste stortopp. Fin utsikt til Rondane og Dovrefjell! Kjørte ned igjen og videre til Trondheim.

Map    

Holtefjell

Date:
09.08.2019
Duration:
19:42h
Distance:
16.0km
Map