Archive - Date

Collected lists

Førjulsnatt på Sirikjerke

Date:
21.12.2018
Duration:
22:31h
Distance:
6.6km

Tradisjonen tro blei det førjulsnatt på Sirikjerke i år igjen. Detta har vært planlagt lenge, og vi leita dypt for å finne en dato som passa både til gedded (Fredrik Gedde-Dahl) , Kristoffer og meg. Det endte med at vi tok 21. desember, en dag Kristoffer hadde noen ærender på ettermiddagen, men kvelden fri. Fredrik og jeg handlet inn nødvendigheter, før vi freste opp til parkeringsplassen på Sirikjerke. Dessverre var kun Sirikjerkeveien brøyetet, og herfra opp til Brennerpasset var det ikke framkommelig med bil. Vi parkerte derfor i krysset der veien opp til parkeringsplassen begynte, og vi fikk en del ekstra vei å gå. Vi var tungt oppakket, så det krevde sin mann å få karra seg oppigjennom løssnø og gamle jegerspor, men etter litt om og men kom vi endelig opp til parkeringsplassen der normalveien starter.

Map    

Tekslehogget

Date:
18.12.2018
Duration:
1:34h
Distance:
3.0km

gedded (Fredrik Gedde-Dahl) og jeg hadde bestemt oss for å ta noen lokale fjelltopper når vi begge var hjemme i anledning jul. Vi fant ut at Tekslehogget, en topp vi blei oppmerksomme på den sommeren, skulle bli et greit mål. På veien blei Cirkle K-kopp investert i og brukt i Lampeland, før vi kjørte videre opp til bomveien til Tekslehogget, og parkerte ved merket parkeringsplass. Det viste 17 minusgrader ute, og vi var forberedt på kjølig tur. Heldigvis for oss var det vindstille, og det føltes ikke veldig kaldt. Jeg valgte å gå med jakka i sekken iallefall. Vi vasa over gårdstunet til Hovet gård (kanskje ikke å anbefale, ser i ettertid at andre har gått langs traktorveien nordover fra parkeringsplassen), og fant etterhvert den nedsnødde stien som følger eggen hele veien til toppen. Her så vi masse >>>

Map    

Grågalten

Date:
18.12.2018
Duration:
1:29h
Distance:
4.3km
Map     3 comments

Høyest i Horten

Date:
12.12.2018
Duration:
0:12h
Distance:
0.5km

Siste topp for dagen. Kjørte innover til Fossøla Gård, der andre beskriver at dem har parkert. Var ingen å se på tunet, så jeg tok sjansen. Fikk litt dårlig samvittighet der jeg labba oppover, men jeg visste at jeg kom til å dra derfra igjen fort. Gikk for direktevarianten, som absolutt er å anbefale. Meget fort gjort å sprette opp den lille bakken. Høyeste punkt er inne i noe grankratt litt bak postkassa, så jeg rota meg inn dit før jeg tok et bilde og dro ned til bilen igjen. Kjørte hjem 4 kommunetopper, men ikke akkurat 4 turopplevelser, rikere.

Map    

Snøbushing til Tønsbergs høyeste

Date:
12.12.2018
Duration:
0:43h
Distance:
2.0km

Surra litt rundt for å finne et bra sted å parkere, og det endte til slutt med ei lomme langs veien. Følte jeg kom godt nedi, og det fikk jeg testa med en gang, da en traktor med oppheng kom seg fint forbi. Da kunne jeg spasere med god samvittighet. Fulgte en snorrett traktorvei bort til et falleferdig gårdshus, før jeg gikk litt inn i skauen langs traktorveien. Gikk fort av denne, og resten av veien til topps blei tung bushing i snø. Opp kom jeg til slutt, og fikk dagens så langt beste utsikt. Innover i landet fikk jeg tilogmed glimt av snødekt høyfjell, men det var ikke store sakene. Gikk fort ned samme vei som opp, og freste nordover mot Hortens høyeste.

Map    

Høyest i nye Færder kommune

Date:
12.12.2018
Duration:
0:10h
Distance:
0.7km

Kjørte mot parkeringa som er registrert på her på Peakbook: Haukemyr . Der så jeg at bommen til veien opp mot toppen stod åpen, så jeg tok sjansen og kjørte opp. Kom et lite stykke opp før det var for glatt til å kjøre videre med tohjulstrekk uten pigger. Parkerte i ei lomme litt oppi bakken. Gikk opp til toppen herfra, og fikk erfaring med gjerdet som sperrer kommunetoppsankere fra herligheten. Her satt det to jenter og hadde rast utenfor, så jeg prøvde så godt jeg kunne å gå litt under radaren. Skreiv meg inn i boka før jeg returnerte til gjerdet, og fulgte det mot klokka fram til den myteomspunnede steinen under gjerdet. Den var frosset fast, men et lite spark så løsna den. Fikk den unna, smatt under, og løp opp og ned til toppunktet. Brukte vel et halvt minutt innafor gjerdet >>>

Map    

Høyest i gamle Tjøme

Date:
12.12.2018
Duration:
0:32h
Distance:
1.1km

Sparka i gang dagen med litt bushing opp til skilting til "Herkelåshula". Hørtes spennende ut, så jeg fulgte skiltene hele veien til hula. Koselig sted å ta kaffepause i regnvær tenker jeg, og utsikten utafor var jo helt grei. Herfra var det bare å løse et lite buldreproblem før jeg kunne spasere opp på... Feil topp. Var bare å traske ned i et søkk og gjennom en paintballbane før toppen endelig kunne erobres. Feira med et foto før jeg gikk tilbake til bilen igjen, og kjørte over fjorden til Færders høyeste.

Map