Archive - Date

Collected lists

Svolheia

Date:
16.02.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
0:30h
Distance:
6.6km

Jobbreise til Flekkefjord. Etter utførte gjøremål så jeg mitt snitt til å lure med meg noe snadder på hjemturen også. Dagens siste ble Svolheia. Parkerte på et svært felt før Norum, før jeg jogga rett sør over våte jorder. Fortsatte litt langt mot sør og opp mot skaret vest for Svolheia, før jeg kløv bratt og kronglete til platået. Videre noen hundre meter før toppen. I skaret rett vest for toppen tok jeg rett mot nord gjennom en fantastisk flott granskog, og fra bunnen av denne bakken vestover ut dalen før retur tilbake over jordet. Dette er ruta, folkens! GPS-sporet gikk litt åt skogen, så dere får bare se det for dere:

Map    

Bronehei Østskråning

Date:
16.02.2022
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:33h
Distance:
3.8km

Jobbreise til Flekkefjord. Etter utførte gjøremål så jeg mitt snitt til å lure med meg noe snadder på hjemturen også. Blei en fantastisk lang kjøretur til neste etappe på dårlige veier, men kom nå fram til slutt. Ble løpetur langs vannet før jeg tok av opp en god sti mot Bronehei. Fikk løpt fra meg mellom Langevasshei og Bronehei, før jeg også gikk innom varden i østskråninga som er kommunetoppen. Retur samme vei uten noe spesielle opplevelser å nevne. Ellers fin granskog.

Map    

Kaldåsknipa og Lyfjellet

Date:
16.02.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
0:55h
Distance:
4.8km

Jobbreise til Flekkefjord. Etter utførte gjøremål så jeg mitt snitt til å lure med meg noe snadder på hjemturen også. Startet med å ta av sørover etter Fedafjorden og videre mot Drange. Fantastisk eksotisk vei opp herfra til parkeringa mot Kaldåsknipa. Rett og slett storslått! Parkerte og fikk skisytterstafetten til damene på øret. Det gikk dårlig, så da fikk heller turen være fin. Masse ferske hjortespor i nysnøen på vei opp. På Kaldåsknipa var det to servicebiler som hadde arbeidsdagen sin ved antenna. Deilig! Karret meg til toppunktet i nysnøen, før jeg også gikk innom antenna. Videre ned og opp til Lyfjellet før jeg jogget ned til bilen og kjørte videre mot Lyngdal.

Map    

Spjotheia

Date:
15.02.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
0:36h
Distance:
2.9km

Jobbreise til Flekkefjord. Benyttet meg av muligheten til å besøke noen korte kommunetopper på vei nedover. Kjørte oppover en grusvei som varte og rakk, og med alt regnet som nå var kommet var den riktig så sleip og gjørmete. Kom etter hvert fram til en grei parkeringsplass der jeg parkerte og fortsatte til fots. Regn var gått over i sludd, og karakterbyggingen var for alvor i gang. Gikk radig opp grusveien før jeg tok inn på søkkblaut myrsti nordover mot toppen. Alt håp om tørre føtter var for lengst glemt så jeg vaset nå bare innover. Først forbi en lavvo, før de to ølpizzaovnene på toppen ble blikkfanget. Bare å komme seg ned og videre til varmt rom på Grand Hotel Flekkefjord.

Map    

Vehusknausen

Date:
15.02.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
0:31h
Distance:
2.2km

Jobbreise til Flekkefjord. Benyttet meg av muligheten til å besøke noen korte kommunetopper på vei nedover. Det var duket for dagens andre. Parkerte i ei lomme nedenfor den som er markert på Peakbook, da denne er på gårdstunet og føltes vel inntrengende. Regnbygene som inntok meg forrige topp var nå for alvor kommet innover, og det var bare å kle seg i skalltøy og bite det i seg. Møtte på bonden som synes jeg var uheldig med været, men sånn er det nå sa jeg. Han var enig. Videre oppover gjennom ufin røyk fra søppelbrenneriet hans før jeg tok av fra veien og inn mot demningen i sørøstenden av Bjorvannet. Krysset denne elegant, og kløv opp til toppen ganske direkte. Var innom litt diverse kandidater før jeg returnerte en litt slakere variant. Tilbake i bilen var jeg søkkblaut.

Map    

Hisåsen

Date:
15.02.2022
Duration:
1:18h
Distance:
6.7km

Jobbreise til Flekkefjord. Benyttet meg av muligheten til å besøke noen korte kommunetopper på vei nedover. Første stopp på veien ble Hisåsen, som krevde en overraskende lang omvei fra E18 for å komme til P-lomma. Satt på OL på øret mens jeg gikk innover. Det var curling, hvor Norge fikk overraskende hjelp fra Italia som slo USA, men selv ikke gjorde jobben og tapte mot Kina. Fortsatt var det et teoretisk håp om avansement, men som vi nå vet endte det utenfor topp 4. Skogsbilvei første 2,5 km, før jeg tok av på stien og gikk opp til toppen. Regnbyger mot nord som nådde meg igjen før returen. Ble altså noe vått på tilbakeveien. Tendenser til utsikt, som sikkert ville vært bedre i godvær.

Map    

Rando til Varingskollen

Date:
13.02.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:10h
Distance:
4.5km

Truls fikk meg med til Varingskollen for å teste randoløypa. Skulle nesten hatt skarejern i de hardeste ispartiene på vei opp. Etter en vindfull og regntung affære på toppen suste vi ned løypa og så oss aldri tilbake. Artig var det, men kunne vært bedre snøforhold. Uansett takk for turen!

Map    

Nordlystur til Krukekollen

Date:
10.02.2022
Characteristic:
Walk
Duration:
1:30h
Distance:
4.8km

Parkerte på toppen av Harakollen og gikk i fullmånelyset mot Lauvtjern før videre mot Krukekollen. Da vi kom til Lauvtjern så vi et svakt grønnskjær på horisonten i nord, og kjente med en gang igjen dette som nordlys. Satset på bedre forhold på toppen før vi fortsatte videre. Smalt noe voldsomt i isen mens vi krysset denne - Var tydelig at det frøs på i det iskalde været. Mye spennende lyder, og noe skummelt selv om vi visste godt at isen var tykk nok. Fra toppen av Krukekollen var det fin utsikt mot alt nordlyset i nord. Sjeldne saker på disse trakter!

Map