Archive - Date

Collected lists

Første juledagstur til Hesttjønnknuten

Date:
25.12.2022
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:18h
Distance:
6.5km

Litt rastløshet i jula. Faktisk en del snø i Kragerø, så det ble en fuktig affære å komme seg til Hesttjennknuten. Startet på glatt vei, før det fortsatte på snødekket skogsssti. Omsider på toppen etter en liten feilnavigering i bunnen av siste kneik. Stygt byggverk og masse søppel på toppen. På vei over til tilsvarende høyde sklei jeg på et islagt vann og fikk meg en luftetur, men alle lemmer var i behold. Snudde og spiste britisk julemiddag.

Map    

Vardås mens bilen lades

Date:
24.12.2022
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:01h
Distance:
7.8km

Bilen fikk seg en liten ladestopp mens jeg var på vei til Kragerø for jula. Godt og kaldt - Ca. minus 15 grader. Stakk innom Vardås på løpeturen, og fikk en overraskende god utsikt.

Map    

Grøllarunden

Date:
18.12.2022
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:38h
Distance:
16.5km

Skulle på teater senere i dag, så det ble kanskje litt vel sen avreise litt etter kl. 11 fra Ormåsen. Herlig føre på en kald og klar dag. Utsikten fra Surtvarden var herlig som alltid.

Map    

Skurvenatten

Date:
10.12.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:46h
Distance:
3.4km

Etter gårsdagens "fadese" til Gråskallen kom jeg endelig frem til Geddeds midlertidige residens på Øvre Reinsjøfjell. Etter litt prat og dokumentar om tjæreproduksjon tok vi oss en etterlengtet tur sammen ut i terrenget. Fredrik på truger, og jeg på randoskiene mine. Stemningen var god, og utsikten og været helt upåklagelig, og plutselig var vi på toppen av Skurvenatten. Det ble litt fotografi og ordnings før vi vendte nesen tilbake til hytta. Lyset var flott, og bildene like så. Avsluttet med ei bolle på hytta før jeg vendte nesa hjemover for å rekke innom lagerutsalg på bl.a. La Sportiva i Hokksund. Tusen takk for en bra tur!

Map    

Gråskallen

Date:
09.12.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:01h
Distance:
12.8km

Skulle få prøvd skiene for sesongen, og hadde hørt rykter om at det var gode snøforhold på Haglebu. Fredrik var på hytta, og vi bestemte oss for å prøve hodelykta mi fra en topp han hadde utsikt til - Litt for eksperimentets skyld. Derfor var planen at jeg skulle opp på Langemyrfjellet for å lyse bort til Flenten. Kom til stengt vei ved Voll, og jeg skjønte at dette ble en seig tur. Pakket om og startet på serpentinerne oppover Vollseterveien. Det gikk ikke så fort, men utsikten var fin og temperaturen ikke alt for kald. Tenkte meg opp Rudskaret fra Nordseter, og tok derfor til høyre ved Rensleberget. Da jeg kom til 50 cm pudder skjønte jeg at original plan ble litt vel ambisiøs for meg i dag. Det ble derfor "bail" til Gråskallen. Brukte en god halvtime i skauen opp >>>

Map    

Badetur til Junger

Date:
19.11.2022
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:28h
Distance:
11.2km

Fikk plutselig lyst til å bade i dag, så da kombinerte jeg ønsket med en joggetur inn til Junger. Hilde Kari og Frode ble med, men bare jeg hadde håndkle og tørt undertøy i sekken innover. Løp Junger-runden og stakk innom Kolbergåsen Vest på veien. Det var litt vel forfriskende med bad, men det gjorde jaggu godt også. Ved Junger tok vi veien tilbake, ikke løypa til Jungerløpet.

Map    

Kamfjordåsen

Date:
19.10.2022
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:12h
Distance:
1.2km

Kort liten løpetur etter jobboppdrag i Larvik. Parkerte på Vardeveien parkering og jogget opp til garasjeanlegget. Bak her ble steinbolten observert før jeg kløv opp ganske direkte til høyre fra denne. Grei utsikt på toppen før jeg returnerte ned den vanlige ruta bak furua. Kort og greit.

Map    

Bondiseteråsen

Date:
18.10.2022
Duration:
0:54h
Distance:
5.1km

Ute på en kveldstur for å sjekke noe bilteknisk. Ble en liten avstikker på turen. Utrolig bløtt i traktorsporene etter mye nedbør den siste tiden. Av traktorvei og opp lia til selve toppunktet som nylig er hogget. Altså en betydelig bedre utsikt enn tidligere. Retur samme vei.

Map    

Lushaugen

Date:
12.10.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
1:13h
Distance:
6.0km

Jobboppdrag ved Hurdal, så da tok jeg en forlenget lunsj med tur til Lushaugen. Åpen bom, men jeg stilte med nede ved fylkesveien uansett. Det viste seg at det er en stor og fin parkeringsplass ved stistart som ville vært mer hensiktsmessig å bruke... Etter et stykke på grus gikk jeg inn på våt og sleip sti til Lushaugen. Et flott tårn som vaiet i vinden her oppe. Dessverre for mye skyer mot nordvest for den helt storslagne utsikten mot Jotunheimen, men uansett var det mye fint å se på. Retur samme vei.

Map    

Spanstinden

Date:
01.10.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
3:58h
Distance:
11.6km

Ettersom godværet ingen ende tok så var det på nytt duket for fjelltur i høstferien. I og med at Hilde Kari aldri hadde vært på Spanstinden var det duket for min tur nr. 3 til dette flotte fjellet. Vi parkerte på den store parkeringa på Bukkemyra, og begynte vandringen innover den godt tilrettelagte stien. Spanstinden er fast innslag på 30-trimmen i Salangen og Lavangen, og i tillegg populær for bl.a. Narvikværinger, så her er det autostrada. Kald start på dagen, men straks vi var inne i sola ble det varmt og fint å gå. Vi tok oss tid til å nyte dagen, tross alt hadde vi ingenting å rekke. Stormyra som ender i foten av Rivtinden, pluss Rivtinden selv, er blikkfang hele veien. En dag... I skaret mellom Spanstinden og Sølvfjellet tok vi en liten matbit før vi gikk løs på siste >>>

Map