Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Øyhopping i Stavanger

Date:
21.05.2022

Vetås - Nord-Hidle: Etter en overnatting på Sjøberg Ferie på Rennesøy, kjørte Mette og jeg til Judaberg hvor vi tok ferga som gikk klokka 10.25. Av logistikkmessige årsaker, valgte vi bli med ut til Nord-Hidle, og begynne der. Klokka 11:12 var vi i land på overnevnte øy, og kjørte deretter umiddelbart til startsted på østsiden av øya. Fra start fulgte vi en traktorvei langs et jorde et par hundre meter. Denne gikk over til en sti, som førte til toppen. Nede ved fergekaia 11:37 for å rekke første ferge, men ingen ferge å se:O Hadde jeg lest så feil på fergetabellen da... Men etter å ha kikka på rutetabellen som hang ved kaia, så jeg at den ikke stemte med den jeg fant på nettet. Ny tid var 11:45, så vi måtte heldigvis ikke vente lenge. Videre til Halsnøy Eikefjellet - >>>

Map    

Strandfjellet i Vindafjord

Date:
20.05.2022

Kjørte bilen inn Stråtveitvegen mot å betale kr 50,- I siste svingen før en er fremme ved gården på Stråtveit, begynner en traktorveg. Vi fulgte denne til en kryss hvor vi tok til høyre, så videre til den gikk over til en sti. Stien går inn Slåssdalen, og blir borte ved ei myr. Noen titalls høydemeter unna lå tregrensa, og terrenget ble mer lettgått. Fremme ved varden etter en liten time.

Map    

Grytenuten

Date:
04.05.2022

Parkerte ved Kjølvikstølen Barnehage. Herfra er det skiltet til Grytenuten. Første del av turen gikk på gruvei/traktorvei, før jeg etter en liten km tok av på sti til venstre (godt merket), bratt oppover lia mot Furekammen. Videre på merket sti nord for Krokavatnet, frem til Grytenuten fra sørøst. Tåka kom sigende rett før jeg ankom toppen, så utsikten ble begrenset. 3t og 50 min totalt på tur.

Map    

Tveitaråheia

Date:
28.04.2022

Etter jobb i Ølen reiste jeg til Jelsa, og videre mot Barkeland. Midt mellom disse to stedene går en bratt grusveg av til venstre, og fører opp til Jelsaheia Parkering. Parkerte her. Går an å kjøre lengre, opp til ca. 350 moh, men jeg kjørte ikke den bilen i dag. Fra parkeringen er det skiltet til Junkervarden, som ligger på veien til Tveitaråheia. Først på bratt skogsbilvei, så godt merket og tydelig sti til Junkervarden. Videre i åpen skog frem til Tverrfjelldalen, så noen titalls meter ned, før man stiger opp mot Tveitaråheia. Ca 1 t og 45 min på tur.

Map    

Fjetlandsnuten

Date:
22.04.2022

Etter jobb i Ølen kjørte jeg til Fjetland. Parkerte på høyre side av veien, like før det står skiltet privat vei. Gikk et par hundre meter på grusvei, frem til det sto skiltet Fjetlandsnuten. Fulgte god sti til toppen. 1 t og 50 min totalt på tur.

Map    

Skorpa Herøy

Date:
13.04.2022
Map    

Nerlandsøya

Date:
12.04.2022
Map    

Remøya

Date:
12.04.2022
Map    

Leinøya

Date:
12.04.2022
Map    

Bergsøya

Date:
11.04.2022

Map