Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kliningen i Stjørdal

Date:
25.05.2020

I Meråker svingte jeg av mot Sulåmo, og fant et fint startsted langs veien mellom Funnsjøen og Feren. Gikk retning Grønlifjellet, og passerte litt nord for. Videre mellom punkt 870 og 859, før ned til Finnholtjønna, og opp til toppen. Tid totalt på tur: 3 timer og 44 min

Map    

Høyest i Leirfjord

Date:
21.05.2020

Snartur til Leirfjord, Utgangspunktet for turen var Drevvassbukta, nærmere bestemt første skogsbilvei på venstre hånd, om en svinger av før Toventunnelen. På råttent skiføre fulgte vi veien retning Buktelva, før vi gikk over Sørfjellet 218. Videre på sørsiden av Tverrelva, før vi krysset den, og fulgte ryggen opp mot trigpunkt 533. Herfra slakere, og en mer rett linje frem til toppen. 6 timer tur/retur Mette og André var med.

Map    

Haldorpiggen

Date:
15.05.2020

Map    

Storåsen i Florø - Øytopp

Date:
02.05.2020

Map    

Øyakollen - øytopp i Bremanger

Date:
02.05.2020

Map    

Sundstua- Øytopp Bremanger

Date:
02.05.2020

Parkerte ved Gloføyke Rugundsøy, og fulgte meget godt tilrettelagt sti opp til Gloføykvatnet. Som Knut Sverre skriver i sin turrapport, hadde det ikke vært mulig å ta seg opp her uten stien som på imponerende vis slynger seg oppover skråningen. Rett og slett en skikkelig morsom sti å gå tur på! Vel oppe ved vannet tok vi av til høyre, og fulgte en mer normal sti oppover ryggen, før vi ankom toppen etter en time. Brukte en halvtime ned igjen, og fulgte samme rute. Mette var med.

Map    

Krabbestigheida- Husevågøy, øytopp i Vågsøy kommune

Date:
02.05.2020

Hadde opprinnelig planer om å beste Svartevassegga Øst, fremfor denne toppen, men etter å ha fått kjennskap til Hornelen og hva den kan tilby av utsikt, valgte vi å ha dem tilgode pga tåke. Sjekka heller mulighetene for en tur ut til Husevågøy, og krabbestigheida. Tok ferga fra Oldeide, og kom i land med et tidspress på 65 minutter før neste ferge returnere tilbake til Oldeide. Effektivt opp og ned fra Tytningevågen. Tilbake ved fergekaia 55 minutter etter ankomst, og aktiverte den gule varsellampa som sender kapteinen signal om at man vil vekk fra Husevågøy.

Map    

Haugsteinfjell- PF- topp i forbindelse med øytopper

Date:
02.05.2020

I forbindelse med noen øytopper i Bremanger valgte jeg å ta med meg denne toppen, da den ligger i samme område, og inngår i en liste jeg så fjernt har begynt å samle topper etter ( Norges 1000 største fjell målt i primærfaktor). I Bremanger tok vi av til venstre inn på fv 5706, og kjørte frem til Grotle. Fant en parkeringsplass utenfor en møtelomme. Etter å ha gått et par hundre meter tilbake på veien gikk vi opp en meget bratt traktorvei, som vi fulgte frem til Videdalsvatnet. Kompasskurs de siste 900 meterne til toppen herfra. På Toppen ble vi minnet på at vinteren også kan komme i Mai. Samme rute tilbake. Tid totalt på tur: 2,5 timer. Mette var med.

Map    

Fløyna- øytopp i Bremanger

Date:
01.05.2020

Etter turen til Fanneskarvarden kjørte vi tilbake til Smørhamnsøyna for å bestige den lille øytoppen Fløyna. Etter å ha kjørt over broene fra Frøya, tok vi første vei til venstre opp mot noen hytter, og parkerte. Gikk luftlinje til toppen. Først småbratt til vi passerte under en høyspent, så slakere videre opp til toppen. Totalt 15 minutter på tur. Mette var med.

Map    

Fanneskarvarden- Øytopp i Bremanger

Date:
01.05.2020

Ankom øya Frøya rett før klokken 20, etter noen timer i bil. Parkerte ved avkjørselen til Nordre Olderøyna. Fulgte elva på motsatt side av vegen til vel 100 moh, før vi fortsatte oppover ryggen retning Skorekinna. Rundet på sørsiden av nevnte "topp", før så videre rett opp til Fanneskarvarden 378. Noe begrenset utsikt pga lave skyer. Returnerte samme veg, og var tilbake ved bilen etter 1 time og 35 minutter. Mette var med.

Map