Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Styrmannstind-traversen til Melketind

Date:
21.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:28h
Distance:
10.4km

Kvaløya PF100 Planen var egentlig å ta Melketinden i vinter, men det ble det ikke noe av. Så da tenkte vi liksågodt å kombinere denne med en meget artig travers fra Styrmannstinden. Det går flott sti opptil Styrmannstinden. Herfra blir det offroad til Melketinden. Ryggen ned fra Styrmannstinden byr på masse artig klyving, men også en del løs stein. Fra bunnen av passet opp til Melketinden var det plankekjøring. Var godt over 20gr idag så bedre timing kunne det ikke vært! Takk for turen Skippy (Innika De Rosa)

Map     1 comment

Fløya

Date:
20.07.2019
Characteristic:
Hillwalk

Map    

Nattmålsfjellet

Date:
19.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:49h
Distance:
4.5km

Map    

Tromtinden & Mellomtinden - Kvaløya

Date:
18.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:31h
Distance:
9.8km

Fikk besøk den uka her av mamma og nevøen, en ting de gjorde var hvertfall å ta med finværet. Fulgte god sti innover til passet mellom Tromtinden og Mellomtinden. Mens de fortsatt på stien mot Tromtind sprang jeg opp på Mellomtinden og tok de igjen opp til Trondtinden. Flott sti hele veien hit og fantastisk utsikt. Takk for turen!

Map    

Bremnestinden - Kvaløya

Date:
12.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:46h
Distance:
9.7km

Idag var vi ute etter en ny topp. Lest noen rapporter om at utsikten er topp, men innfarten ikke så mye å skryte av. Begynte på god sti opptil Vasstrandmyran, men fra her ble det saftig myr. Opp mot Storhaugen ble det mye kratt og kjerr. Ligger et lite vann her oppe og fra der ble det betydelig bedre forhold. Sikta oss opp den bratte bakken mot toppen og vipps var vi der. heftig utsikt i alle retninger. Valgte en litt annen rute ned som anbefales begge veier.

Map    

Mykjetinden - Senja

Date:
11.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:01h
Distance:
3.6km

Damene ville holde det enkelt idag med å ta seg en tur til Kyle. Jeg tenkte litt annerledes og ville til Mykjetinden. Begynte fra hovedveien og basket meg gjennom en god del dårlig terreng. Gikk vel så og si opp til tregrensa før jeg så noen antydninger til sti. Ingen sti og skryte av, men du får et lite inntrykk av de få som går der går. Så lenge man følger ryggen så er alt tipp topp. Før siste stigninga opp til toppen blir det litt luftig, men relativt trygt. Man finner bolter i fjellet her og der som viser at det er mange som bruker tau. Siste 50hm er det rimelig bratt, men om en er vant til en del klyving så går dette greit. Mange brukbare grep oppover. Også en god del løs stein opp siste bakken så er greit å kjenne på taka opp å ned. På vei ned tråkka jeg på et >>>

Map    

Sukkertoppen - Senja

Date:
11.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:04h
Distance:
5.6km

Hviledag med damene.

Map     3 comments

Luttinden - Senja

Date:
10.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:58h
Distance:
4.3km

Slo opp camp i Steinfjord for natta og planen var Hatten som også er oppført blandt de beste turene i Senja og Nord-Troms boka. Vet ikke hvorfor denne turen er i boka da stien er elendig med vegetasjon høyere enn deg selv. Tok ikke lange tida før vi snudde og kjørte tilbake til campen. Fra campen er det bare en liten bakke opp til Luttinden så det ble løsningen. Ingen sti her i begynnelsen så bare fulgte retning mot et grønt felt som strekker seg oppover. En del vegetasjon her også, men relativt ok å gå i. Når tre-grensa slutter kommer man innpå en svak sti som kommer og går. Uansett var det bare å ta retning toppen. Gikk på nord-toppen som har en varde og etterpå til den som er 100m sør (høyeste punkt). Spennende og luftig! Utsikten var fenomenal og enda bedre i nesten >>>

Map     1 comment

Ørnfjorden Klatrefelt - Senja

Date:
09.07.2019
Characteristic:
Sport climbing

Noen timers klatring på morgenen. Greie og artige ruter med litt høyde. Avkjøring er rett før tunnelen som tar deg til Fjordgård langs gamle veien.

Map    

Inste Kongen - Senja

Date:
08.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:03h
Distance:
14.0km

Endelig et høytrykk som spyler innover Nord Norge. Tok en lett avgjørelse om å ta turen til Senja. Innika har fått besøk fra Australia så de endte med å ta en rundtur over Barden og Segla. Jeg var mere sugen på mindre turister i fjellet og så fort jeg kom over ryggen mellom Hesten og Stavelitippen var jeg helt alene. Ble en del høydemeter ned for å krysse Krokelvdalen. Stien ble borte litt før vannet på 194m og herfra ble det veldig rotete terreng. Neste bakke oppover var det mye stein og ur, men når jeg kom opp på ryggen ble alt bedre. Lettgått herifra med litt klyving for å nå toppen. Rå utsikt i alle retninger. På veien tilbake gikk jeg innom Svartevasstind før jeg avsluttet med Hesten. Veldig godt og varmt hele kvelden.

Map     1 comment