Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kvasstinden

Date:
20.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.3km

Vi kjørte til Sommarsetvika parkering og fulgte skogsveien opp til dyrkamarka, tok strake veien over her og gikk bratt oppover lia. Gikk greit da det ikke var kratt skog, fulgte noen dyretråkk her og der. Fint å gå når vi kom over skogbandet, videre gikk vi opp etter ryggen. Skodda hang ned på toppen, men det var opplett imellom så vi fikk noenlunde fin utsikt. Returen ned samme vei som opp. Dette var siste turen her i Steigen for denne gangen, men vi må tilbake, mangler fortsatt 8 topper, 7 stk. må vi bruke båt for å nå og en med klatreutstyr.

Map    

Fløya

Date:
19.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.0km

Yr meldte regn på ettermiddagen så vi valgte en kort tur til Fløya. Vi parkerte på henvist plass ved skiltet «Dronningruta». "Dronningruta over Fløya" er 10,2 km lang og går over Fløya fra Skånland til Holkestad, vi gikk bare til Fløya og returnerte samme vei. Vi hadde litt vansker med å finne stistarten da det var dårlig merket forbi gården. Kom etter hvert inn på en godt merket sti som slynget seg fint oppover lia. Kom raskt opp på ryggen og kunne nyte den fine utsikten over Hamarøy i nordøst og Engeløya rett nord. Fortsatte videre oppover etter ryggen til Fløya her fikk vi fint skue over Hamarøy, Skotsfjorden, mot Småtindan, Nordskott, Vestfjorden, Engeløya og Lofoten, men hvor ble regnet av? Sola varmet godt og yr bommet atter engang.

Map    

Reinkalvtinden

Date:
18.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.2km

Vi kjørte til Lakså og videre innover bomveien til Finnjorda, her var det en stor parkeringsplass ved stiens start. Fin lett tur etter god sti opp til Erlingbu, videre var det litt sti tråkk her og der. Utrolig frodig i dalsøkket, vi fulgte ryggen oppover her var det tydelig god sti. Topp punktet var luftig, men selve ryggen vi kom opp fra var fin. Flott utsikt.

Map    

Store Skjolden

Date:
17.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.4km

Vi kjørte til Dypningspollen, fant stor parkeringsplass like ovenfor hovedveien. Fulgte skogsvei opp mot Storvatnet. Tok av gammel skogsvei (ikke gruset) sørover over haugen. Ble lokket til å ta opp en sidevei opp lia, men den tok snart slutt. Gikk greit videre i starten, men da vi skulle traverser sørover forbi bekken fikk vi straffen, bratt bregne li. Bamse nektet først og gikk nedover i stedet, men vi fikk han tilslutt til å komme etter oss. Videre opp på ryggen under Litl Skjolden. Vi tok matpause ved et lite tjønn, som var helt blankt og ga oss ett fint skue. Gikk bortover flå under Litl Skjolden, greit å gå her og videre opp bratta til toppen av Store Skjolden. Nydelig utsikt kanskje den beste ved siden av Hatten i Hamarøy. Bare synd det ikke var sol. Retur samme vei, men >>>

Map    

Småtindan Øst

Date:
16.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.2km

Kjørte til lysløypa ved Saursfjordnakken og gikk opp etter anleggsveien til masten på Tretinden sørvest. Varmt for Bamse i starten, tok flere drikkepauser, nedom Litl Bjørndalsvatnet så Bamse fikk avkjølt og drikke litt. Fortsatte videre opp til mastetoppen, her tok vi en matpause før vi fortatte bortover ryggen til Småtindan. Vi fulgte ryggen mot toppen, men tok til høyre på smal hylle da vi kom til fortoppen, det så litt bratt ut for Bamse opp der. Greit ut hylla, men veldig løst opp renne mot toppen. Men det gikk nå greit, og vi kom oss opp. Vi tok returen ned sørryggen, der var det ikke klyving i det hele tatt. Traverserte bort og nedover til vi traff veien igjen, tok et par snarveier, best for Bamse å gå på gras. Fin tur som ga nydelig utsikt fra toppen.

Map    

Jamtfjellet

Date:
15.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.4km

Parkerte ved grustaket ved Bogen, men måtte lete litt for å finne stistarten, for her hadde de sprengt vekk stien og ingen merking hvor den startet. Men kom oss inn på stien takket være Ottos GPS spor. Fin sti langs ryggen videre opp til Jamtfjellet. Bra utsikt selv om de høyeste toppene rundt var skjult i tåke. Etter pause tok vi en runde på den flate toppen, fin utsikt fra sørvesthjørnet. Retur samme vei, men fant litt bedre tråkk ned forbi grustaket.

Map    

Lilandstinden

Date:
15.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.6km

Lave skyer så vi valgte å ta en kort tur til i dag, kjørte til Skjelvareid og parkerte ved en busslomme. Bamse var sliten så han fikk ligge igjen i bilen noe han var veldig fornøyd med. Fulgte skogsvei forbi jordene og et stykke oppover lia. Så villgåing i skogen opp til østryggen, rart ingen har merket sti oppover her. Ble lett å gå når vi kom opp på ryggen, selv om det ikke var sti. Mye multer så Egil som er en stor multe elsker tok fram pose og plukket mens han gikk oppover. Vi kom oss på toppen, kort pause der, før vi returnerte samme vei.

Map    

Hatten

Date:
13.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.7km

Vi parkerte rett ved E6 ved Tortenåsen. Gikk inn grusveien. Veldig bra sti videre, bortsett fra at vi spant i løs grus på det bratteste. Et par stopp for å gi vann til Bamse. Lett og fint å gå opp ryggen. Stup hele veien rundt selve toppen på Hatten, noen har satt opp en aluminiums stige i sørsiden av toppen som var boltet fast i fjellet så da var det greit å komme opp. Dessverre hadde Egil glemt klatreselen til Bamse ved bilen, så han måtte bli igjen nede ved stigen. Fantastisk fin utsikt, fjorder og fjell på alle kanter. Egil hadde lyst å ta Bjørnkjeften, så vi tok turen på fortoppen der. Hovedtoppen så ut som klatring, så den uteble.

Map     2 comments

Hatten

Date:
12.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.6km

Kjørte rundt til Nordfold og til veis ende ved Sagen. Gikk innover stranda langs fjorden. Bare sporadisk sti, men mye lettere å gå enn fryktet likevel. Fine hytter på Gravneset. Brukte ca. en time inn til Stordalen. Pause ved elva, Bamse fikk drikke og kjøle seg ned mens vi åt. Fortsatte opp dalen i åpen skog til ca. 100m, der fant vi et fint sted langs elva for å sette igjen Bamse, som vi mente var for sliten til å bli med til topps. Men det fant han seg høylytt ikke i, så Egil gikk tilbake og lot han bli med. Ganske greit i starten videre, men kom inn i litt kratthelvete et stykke opp i lia. Gikk etter spor fra Peakbooker Waaktaar. Åpnet seg fra 300-400 meter. På ca. 550 kom vi inn i et lite juv med enorme kampesteiner. Fikk heldigvis med oss at ruta gikk opp en liten kamin til >>>

Map    

Kråkmotinden

Date:
11.08.2019
Distance:
11.4km

Vi tar det mer med ro i dag. Lettskyet. Etter rolig start kjørte vi opp til Kråkmo og gikk på Kråkmotinden. Greit å gå på sti til en forandring. Bamse med i dag. Heldigvis mykt underlag nesten hele veien. Grei utsikt fra toppen, pause der. Tok en runde frampå på returen, ellers samme vei tilbake.

Map