Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vassendsetra

Date:
31.08.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
11.2km

Dugnad med legging av nytt tak på uthuset. Flott høst vær så middagen kunne spises ute mens huggormene lå og koste seg på steinheller.

Map    

Okla

Date:
28.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.6km

Startet fra Langodden og fulgte turistlinja som går over til Bårdsgarden til vi hadde passert Engelsbekkhøa, videre gikk vi ned til Fjølbutjønna. Fortsatte etter stien som går forbi Korgtjønna videre opp bakkene til Mjølkskåla før siste stigningen opp etter ryggen til Snydda. Nydelig vær så vi hadde ikke noe hast med å ta returen hjem igjen.

Map    

Snota

Date:
27.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.0km

Vi kjørte fra Oppdal i åttetiden og hadde en kjøretur på to og en halv time, før vi kunne parkere ved sommer parkeringen ved Gråsjøen. Godt merket sti fra start og helt til topps, stien følger samme rute som går til Trollheimshytta fram til Svartvatnet. Videre etter stidelet og skilting til Snota krysset vi utløpet av Svartvatnet. Fint rød merket oppover fjellsiden, snøforholdene over breen var fast og fin så ikke noen problemer med den. Fra skaret mellom Litl-Snota og Snota var det godt vardet helt fram til den store varden på Snota. Lang pause i solskinnet for å nyte den fantastiske fine utsikten. Fikk gått i shorts hele dagen og bare koset oss i varmen. Retur samme vei.

Map    

Storhornet

Date:
26.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.0km

Map    

Sissihøa - Allmannberget

Date:
25.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.3km

Startet etter gammel sæter sti i råket mellom Håggån og Gisingran. Fin tørr sti som svinger seg fint oppover lia og utsikten ble bare bedre og bedre høyere opp vi kom. Når vi kom over skogbandet passerte vi Stordalssætra som ble brukt fram til 1960 åra. Fulgte stien videre opp til 1100 før vi tok av og fulgte varder videre opp til Sissihøa. Friskt på toppen, men vi fant god ly for å nyte nista før vi fortsatte videre til Allmannberget. Tok blå løype rett ned fra Allmannberget til Kåsen og videre kjedelig vandring på veien hjem.

Map    

Kvasstinden

Date:
20.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.3km

Vi kjørte til Sommarsetvika parkering og fulgte skogsveien opp til dyrkamarka, tok strake veien over her og gikk bratt oppover lia. Gikk greit da det ikke var kratt skog, fulgte noen dyretråkk her og der. Fint å gå når vi kom over skogbandet, videre gikk vi opp etter ryggen. Skodda hang ned på toppen, men det var opplett imellom så vi fikk noenlunde fin utsikt. Returen ned samme vei som opp. Dette var siste turen her i Steigen for denne gangen, men vi må tilbake, mangler fortsatt 8 topper, 7 stk. må vi bruke båt for å nå og en med klatreutstyr.

Map    

Fløya

Date:
19.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.0km

Yr meldte regn på ettermiddagen så vi valgte en kort tur til Fløya. Vi parkerte på henvist plass ved skiltet «Dronningruta». "Dronningruta over Fløya" er 10,2 km lang og går over Fløya fra Skånland til Holkestad, vi gikk bare til Fløya og returnerte samme vei. Vi hadde litt vansker med å finne stistarten da det var dårlig merket forbi gården. Kom etter hvert inn på en godt merket sti som slynget seg fint oppover lia. Kom raskt opp på ryggen og kunne nyte den fine utsikten over Hamarøy i nordøst og Engeløya rett nord. Fortsatte videre oppover etter ryggen til Fløya her fikk vi fint skue over Hamarøy, Skotsfjorden, mot Småtindan, Nordskott, Vestfjorden, Engeløya og Lofoten, men hvor ble regnet av? Sola varmet godt og yr bommet atter engang.

Map    

Reinkalvtinden

Date:
18.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.2km

Vi kjørte til Lakså og videre innover bomveien til Finnjorda, her var det en stor parkeringsplass ved stiens start. Fin lett tur etter god sti opp til Erlingbu, videre var det litt sti tråkk her og der. Utrolig frodig i dalsøkket, vi fulgte ryggen oppover her var det tydelig god sti. Topp punktet var luftig, men selve ryggen vi kom opp fra var fin. Flott utsikt.

Map    

Store Skjolden

Date:
17.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.4km

Vi kjørte til Dypningspollen, fant stor parkeringsplass like ovenfor hovedveien. Fulgte skogsvei opp mot Storvatnet. Tok av gammel skogsvei (ikke gruset) sørover over haugen. Ble lokket til å ta opp en sidevei opp lia, men den tok snart slutt. Gikk greit videre i starten, men da vi skulle traverser sørover forbi bekken fikk vi straffen, bratt bregne li. Bamse nektet først og gikk nedover i stedet, men vi fikk han tilslutt til å komme etter oss. Videre opp på ryggen under Litl Skjolden. Vi tok matpause ved et lite tjønn, som var helt blankt og ga oss ett fint skue. Gikk bortover flå under Litl Skjolden, greit å gå her og videre opp bratta til toppen av Store Skjolden. Nydelig utsikt kanskje den beste ved siden av Hatten i Hamarøy. Bare synd det ikke var sol. Retur samme vei, men >>>

Map    

Småtindan Øst

Date:
16.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.2km

Kjørte til lysløypa ved Saursfjordnakken og gikk opp etter anleggsveien til masten på Tretinden sørvest. Varmt for Bamse i starten, tok flere drikkepauser, nedom Litl Bjørndalsvatnet så Bamse fikk avkjølt og drikke litt. Fortsatte videre opp til mastetoppen, her tok vi en matpause før vi fortatte bortover ryggen til Småtindan. Vi fulgte ryggen mot toppen, men tok til høyre på smal hylle da vi kom til fortoppen, det så litt bratt ut for Bamse opp der. Greit ut hylla, men veldig løst opp renne mot toppen. Men det gikk nå greit, og vi kom oss opp. Vi tok returen ned sørryggen, der var det ikke klyving i det hele tatt. Traverserte bort og nedover til vi traff veien igjen, tok et par snarveier, best for Bamse å gå på gras. Fin tur som ga nydelig utsikt fra toppen.

Map