Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Storrinden

Date:
27.08.2016
Distance:
3.6km

Luftetur mellom regnskurene. Huff vått her...

Map    

Ølfjellet

Date:
22.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:45h
Distance:
16.0km

Kjørte ned til Storjord og kjørte opp Skardjolia til jernbanen parkerte ved Kjemaga på 373 moh. Startet på turiststien, men tok fort av oppover svabergene. Veldig lettgått innover, først svaberg, så gras og lyngsletter. En del reinsdyr inne på flata nord for Adjekselva. Fikk litt regn da vi kom opp til 1000, det så litt dårlig ut da. Men det sluttet igjen overraskende fort. Ivrig meldte pass på 1200, satte han igjen her, og tok GPS punkt i tilfelle det skulle bli tåke. Vi gikk opp sørøstryggen veldig greit i starten, men ble fryktelig store steiner og bratt opp mot toppen. Det ble fryktelig strevsomt for hundene men vi kom oss til topps, men ble ikke lenge der siden det var litt torden og mørke skyer i nord. Prøvde oss ned østryggen mer sva der, litt bratt noen steder, men >>>

Map     1 comment

Lønsstua

Date:
22.08.2016
Map    

Eidetinden

Date:
21.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:15h
Distance:
6.9km

Besøk til Kjerringøy og Eidetinden. En skoddedott hang på toppen da vi startet å gå som lettet mens vi gikk oppover. Ivrig ble med til 470, der fant vi en plass med et lite vannsig. Han var relativt fornøyd der vi forlot han, med sol og bra utsikt. Fortsatte vestryggen til topps, merket sti hele veien. Flott utsikt så vi satt lenge og koste oss i solskinnet før vi tok returen ned samme vei.

Map    

Snøtinden fra Ånstad

Date:
19.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:00h
Distance:
13.8km

Kjørte til Ånstad og litt innover veien forbi kommende golfbane. Gikk forbi Trestakken (gamme) og på veldig god og tørr sti inn til Kvanntobotn. Etter trimpost ble det dårligere sti opp til Måsan. Fulgte den småkuperte ryggen i nordlig retning til vatn 734, her tok vi en pause og satte igjen Ivrig. Vi andre fire fortsatte opp etter ryggen nordøst for vatnet litt bratt, men greiere enn ventet videre til topps, kun 1120 – 1170 var uveisom steinrøys. Ellers fant vi mye grønt og fast å gå på. Fin utsikt fra toppen, men mørke skyer i sør. Retur samme vei.

Map    

Eventyrskogen ved Laupstad

Date:
18.08.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
5.0km

Etter mange fine fjellturer måtte vi la hundene få en fridag i varmen, det er ikke så greit å være polarhund på varme sommerdager. Vi tobeinte sløvet i solen mens hundene fant skygge under busker og kratt. Vi hadde leid en hytte igjennom I natur som vi hadde hatt opphold i denne tiden vi var her i nord som jeg kan anbefale flere til å leie om noen skal raide fjellene her på Andørja og Rolla. Baarlund Hytter og Fiskecamp, Andørja. https://www.inatur.no/hytte/56d70296e4b00d81fd261039/baarlund-hytter-og-fiskecamp-andorja Koselig vertskap, rolig og fin plass, en kan leie båt for den som vil fiske seg ett bedre fiskemåltid noe vi slapp… Svein-Tore og Thorild Berg vertskapet delte sin fiskefangst med oss så vi fikk noen gode ferske fiske måltider. De holder på å lage en eventyrsti som kan være moro for barn ja kanskje voksne også, å besøke. Etter mange timer >>>

Øya Rolla til topps på Rolla.

Date:
17.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:45h
Distance:
11.5km

I dag skulle vi ha en hviledag med å ta en kortere tur men været og lysten falt på Rolla. Fikk ett problem da det viste seg at Fv. 848 Hamran, på strekningen Sørrollnes ferjekai – Løksebotn var stengt på grunn av veiarbeid og ferge var satt inn isteden. Egil studerte trafikkmeldingen og fant ut at vi kunne gå opp fra Storelva ved Sør-Forsa Vassdrag for å slippe ferge. Vi fikk parkere ved veien like ved der det var satt opp sperring, flaks.. Gikk opp etter anleggsveien ca.1 km. før vi tok av og krysset over Storelva videre opp mot sørlig østryggen oppover til Lasselinden. Fortsatte videre etter ryggen og ned til Rollvatnet før siste stigningen opp til Rolla. Nydelig utsikt fra toppen, returen samme vei. Hundene var pyton på turen ned for her er det ett skikkelig hareland det >>>

Map    

Reitetinden

Date:
16.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:45h
Distance:
17.0km

Parkerte ved Håkavik, infotavle og merket sti som var godt å følge inn til Isvatna. Første del av turen går etter en noe gjengrodd kjerrevei før en tar av etter god sti til over tregrensa. Kommer til stikryss der den ene stien går opp til venstre opp til Høgfjellet vi fortsatte videre innover ett vått parti over noen myrer før vi tok av til høyre og krysset over Fjelltverrelva. Videre spiste vi multer opp bakkene til Nerskardet og inn til Isvatna. Ivrig ble satt igjen her mens vi andre fulgte dalen innover ved Isvatna. Fortsatte til ryggen på punkt 1252 og gikk bratt på skrå oppover mot toppen. Turen opp var veldig grei vi fant en fin oppgang på gress og unngikk å gå i ur. Luftig siste stykke til toppvarden.

Map    

Årbostadtinden

Date:
15.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:30h
Distance:
8.8km

Parkerte på venstre side av veien ved Aarbostad, her ved skogsveien lå ett skilt på bakken for Årbostadtinden. God start etter skogsveien som vi fulgte til veis ende og videre etter godt merket sti til hytta på bandet. Fortsatte videre etter varder og fulgte ryggen som går sørvest oppover til toppen. Som takk for strevet opp fikk jeg en fantastisk utsikt i alle retninger ved den store varden. Lang pause på toppen før vi tok en bratt retur ned ved snørenna.

Map    

Løksetinden

Date:
14.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:00h
Distance:
11.3km

Parkerte ved høyeste punkt på RV 848 ved Løksa og atter en gang var det en merket sti og infotavle ved starten. Greit opp igjennom skogen selv om det var endel våte og gjørmete partier, Ivrig ble satt igjen ved Navarselva for dette er ikke noen tur for han. Stien oppetter ryggen på Aksla snodde seg fint så vi vant fort høyde og utsikt, videre langs fjellsiden før stien rundet på nordsiden. Lå noen snøfonner som var grei å gå på før vi gikk opp steinura til fortoppen. Fikk signert i boka og tatt noen bilder før vi gikk ned renna igjen og videre lettgått på nedsiden av fortoppen og greit opp til hovedtoppen Løksatinden. Varmt og fin dag selv om tåka danset forbi oss nå og da. Returen ble tatt samme vei.

Map