Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Fugltinden

Date:
30.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:45h
Distance:
12.8km

Siste turen her i nord ble Fugltinden. Vi kjørte nordover langs fjorden til Tennes, i krysset tok vi av til venstre og kjørete ca. 2 kilometer videre på skogsveien før vi tok av av til venstre og parkert ved bommen. Startet etter godt market tørr og fin sti i sandterreng sør i Storelvdalen. Etter stidele på ca. 350 meter ble det noen bløte partier, men fortsatt for det meste veldig fin sti. Gikk både sau og kyr på beite oppi den grønne fine lia. Fikk noen regndråper underveis, men lettet igjen før vi kom på toppen, veldig fin utsikt til alle kanter selv om det gikk litt regnbyger rundt om, så utsikten kunne vært enda bedre. Retur samme vei.

Map    

Stortinden

Date:
29.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:00h
Distance:
11.1km

Noen små regnbyger på formiddagen, så vi tok det med ro. Yr meldt sol på ettermiddag/kveld, så jeg var stemt for å ta Stortiden 1320 moh. og heldigvis Egil ville være med. Men regnbygene ville liksom ikke slutte fortsatt litt yr i 14 tiden. Vi kom oss ikke av gårde før i 15 tiden. Kjørte inn i Andersdalen. Blaut sti i starten, ble bedre inn mot Rundvatnet. Tok opp på sørsiden av bekken opp i botnen. Fin lyngbakke i starten. Holdt til venstre vider opp, mye løs ur. Veldig sleipe steiner så her måtte det tråes forsiktig så det gikk ikke så fort oppover, tydeligvis næringsrik berggrunn. Inn i renne og videre opp mot toppen. Gikk først mot høyre men Egil trodde det var bedre mot venstre så vi snudde og prøvde der, Egil kløv opp sleipt bratt riss, jeg måtte gi meg da jeg >>>

Map    

Tromsdalstinden

Date:
28.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:30h
Distance:
13.5km

Besøk til Tromsøs landemerke Tromsdalstinden i ymse vær, litt regn og sur vind på toppen. Gikk opp etter sommerstien, greit turvær helt til vi skulle opp siste ryggen da kom de første regndråpene. Søkte ly bak den store varden og fikk i oss litt mat før vi returnerte ned samme veien som opp.

Map    

Rasmustinden

Date:
27.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:00h
Distance:
12.0km

Dette var på tide endelig lettere vær og høyt skydekke, vi bestemte oss for å ta Rasmustinden da høyere topper utgikk pga. masse nysnø i høyden. Kjørte til parkeringsplassen ved grustaket etter Luneng. Overraskende fin merket sti innover Tiurdalen, tørr morenerygg i starten og grønn og fin botn inne i dalen. Turen innover var bare kos inntil vi nådde nysnøen på ca. 1000 meter, sleipt og tungt å gå de siste høydemetrene. Lang pause på denne fine utsiktstoppen mot Lyngsalpene. En blir aldri for gammel til å leke seg så jeg fikk lagd en snømann før vi tok returen samme vei.

Map    

Store Blåmann

Date:
26.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
7.4km

Parkerte ved Slettneset og her fikk Ivrig ligge igjen i bilen. Store Blåmann var godt synlig fra veien da vi startet men dessverre seig skodda ned på toppen da vi nærmet oss. Fin merket sti til topps og her hadde de tatt bryet med å legge ut planker på de våteste partiene over myrene. Artig småkliving opp selv om hundene ble helt med til topps. Null utsikt på toppen, retur samme vei.

Map    

Rubbestadfjellet

Date:
25.08.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
5.2km

Tok en luftetur med hundene til Rubbestadfjellet, parkerte ved bommen og fulgte veien opp. Fin utsikt fra toppen. Retur samme vei. Videre kjøretur til Hestnes.

Map    

Leirtinden

Date:
24.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:15h
Distance:
8.0km

Kjørte opp til Tårnvatnet, parkerte ved Rognli fulgte den nymerket fine stien helt til topps. Veldig fint oppover gressbakkene med frodig blomstereng. Tok en lang pause på ca. 800 meter da vi så det var tåke på toppen med håp om at det skulle lette. Fortsatte tåke når vi entret toppen men etter litt venting fikk litt utsikt. Retur samme vei.

Map    

Kvænan

Date:
23.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h
Distance:
6.2km

Kjørte til Sifjorden og videre gjennom tunnelen til Flakstadvåg og parkerte rett etter tunnelen. Vi gikk bratt opp mot ryggen på gras/lyngfelter og videre mot Kvænan. Flott utsikt når vi fulgte ryggen bortover og fint å gå men det ble litt mer krevende siste stykket mot toppen, måtte krysse noen hakk med grov steinur. Siste biten mot toppen var småluftig, og helt på kanten for hundene. Forholdsvis god plass på toppen. Retur samme vei.

Map    

Lonketind

Date:
22.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:45h
Distance:
6.6km

Yr hadde lovet sol i dag, men grått, og etterhvert kom det regn, i ettiden sluttet det å regne, så vi kjørte vestover Finnelv og kjørte opp en grusvei til 70 meter. Fulgte god sti innover og gikk opp sørryggen til topps på Lonkefjellet. Skodda lettet litt mens vi gikk oppover, men dessverre fortsatt skodde på toppen da vi kom opp. Fikk litt sikt nordover. Vi satt på toppen ganske lenge i håp om mer sikt, men ga opp, det var ganske kaldt. Selvfølgelig klarnet det opp da vi kom ned mot Lonketuva.

Map    

Fin tur på Uløya.

Date:
19.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:30h
Distance:
16.7km

Tok ferge ut til Uløya, kjørte en km til Hamnes, og opp skogsveien til parkeringsplassen. Ivrig fikk ligge igjen i bilen. Fulgte skogsveien ett lite stykke før vi fortsatte etter veldig bra merket sti opp til Hamnesaksla videre oppover i lett terreng. Fulgte ryggen ut mot sør, tørt og fint med fin utsikt. Gikk opp til Kjelvågtinden, videre til Uløytinden derfra fulgte vi ryggen videre til Blåtinden. Egil mistet telefonen på fortoppen 1115, oppdaget det da han kom ned mot skaret. Ulte litt e da men vi forsatte likevel til toppen av Blåtinden først. Sol her oppe men skyer i innlandet og havtåken kom sigende innover. Tok retur, opp på fortoppen for å lete etter telefonen fant den heldigvis på toppen der han hadde tatt noen bilder, brukte 15-20 minutt på det. Bamse var sliten og >>>

Map