Archive - Date

Collected lists

Sagetindane med legendariske forhold fra A til Å

Date:
14.12.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
11.0km

Deilig og avslappende, følelsen av å være omringet av bomull, stillhet og ro, nydelig nedkjøring på et fjell helt for meg selv, nesten som å kjøre skia gjennom smør... ;-) helt legendarisk nedkjøring fra topp til bånn, skia på og av ved utgangsdøra, omtrent vindstille på toppen, fantastisk lys. Nei, ord kan knapt forklare!

Map     2 comments

Bakgårdsidyll

Date:
13.12.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.5km

Godt å lufte hodet og kroppen i dag også. Det ble lokalmesterskap i snøring og gørring. Godt de var bare en deltaker :-) Det hjelper på å få tømt bihulene og andre deler av luftveiene i det fri. Blir nesten bare tettere av være innendørs. Nok om det. Nydddelig flott snø, og lett snø i lufta. Tok det helt avslappet og fikk nyte noen flotte svinger ned igjen ;-)

Map    

Trim for slitne kropper;-)

Date:
12.12.2017
Distance:
4.5km
Map    

Furuhogst

Date:
11.12.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
3.0km

På leiting etter en liten furu som jeg skal pynte innendørs litt tidlig for Vinjar sin del. Så meg også rundt etter julegran til oss og Svigermor. Mye snø gjør det alltid litt mer utfordrende. Denne rolige labbingen var min form for aktivitet i dag og det var helt helt greit siden formen var begredelig. Fant meg en fin liten furu og hogget den. Det føltes nesten litt feil ettersom jeg helst burde tatt en av de altfor mange granene....

Map    

Felleleting

Date:
10.12.2017
Distance:
8.0km

La igjen kortfellene på Mistelhaugen kvelden før og var svært spent på om jeg ville finne dem igjen etter mye vind og en god porsjon påfyll av snø. Gikk over Myrane hjemmefra og det var helt Ok å komme inn på støylsveien siden Tråkkemaskina hadde vært oppover i formiddag. Spent ankom jeg Mistelhaugen og kunne til min store glede se den ene fella stikke bittelitt opp av snølaget. Jammen var jeg glad for det, de var kommet massevis av snø her siden i går! Tok meg en liten slynges oppover den tråkka veien mot Sagetindane til ca 700 moh slik at jeg fikk satt noen svinger i den flotte snøen når jeg først var her ;-) Svært piano tur i dag siden kroppen føltes ennå tettere og tyngre enn i går, driiiiit og !

Map    

Fjellskitur rundtomkring i nabolaget

Date:
09.12.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
13.0km

Først akeøkt med Vinjar oppi Skåra og oppi Bøhogane, supert føre tross tett snøvær til tider. Parkerte Vinjar hjemme med far og tok fjellskia en luftetur. Tett snø oppå Mistelen og mengden av snø gjorde at jeg litt angret på valg av ski. Flyter nok endel bedre oppå dette føret med bredere ski. Men men, fikk nå satt noen svinger etter hvert når snømengdene minket noe i nedre del. Fantastisk for en stillhet en har rundt seg når snøen ligger der !!! Glemte kortfilmene på toppen av Mistelhaugen så må nok opp der en tur i morgen ... ;-)

Map    

Rusletur

Date:
08.12.2017
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
7.0km

Ruskevær og rusletur for min meget tunge og forkjølelsespregede skrott. Selv om det rusker, blåser og regner/sludder hjemme og spes på Lote, var Støylsvegen skjermet og meget vinterlig fra litt ovenfor Skytebana og oppover. Deilig å lufte kroppen etter en slakk dag!

Map    

Lotsbergnibba og mildvær

Date:
07.12.2017
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.3km

Plutselig 8 plussgrader samt bøttevis av regn i morgentimene gjør litt forandringer i føre og snøforholda. Regn sjølvsagt helt opp på toppene i dag men ut må jeg selv om kroppen føles tung og jeg brygger på noe forkjølelsesherk.... Ble faktisk ørlite mindre nedbør i lufta på vei opp i den våte og tunge snøen, så det ble en deilig tur allikevel. Ingen vits å seile av gårde noe sted i dag på ski iallfall .

Map    

Lotsbergnibba

Date:
05.12.2017
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.2km

Frosset på i kveld etter mye regn i dag tidlig så det var et skarelag i øvre del som etter hvert ble ganske hardt . Ikke hardt nok til å bære og irriterende lett å snuble/henge trugene fast i på vei ned ;-)

Map    

Ettermiddag/kveldstur på støylen med gutta

Date:
03.12.2017

Deilig tur opp til støylen til fots i endel nysnø. Vinjar var superflink til å gå i all snøen. Vi koste oss i selet med varm kakao og spill med fyr i ovnen. Akte oss nedover igjen på rompa og på føttene på stien og Vinjar var superfornøyd :-)

Map