Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Svartegga via Gjørva, super ettermiddagstur :-)

Date:
31.03.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.0km

GPS sporet var litt ute og kjøre i dag, så mye krysser jeg altså ikke !! Jeg går egentlig mest rett opp ;-) Uansett meget flott ettermiddagstur etter dagvakt . Føret var overraskende bra unntatt nedre delen av Lotsbergdalen, der var det knallhardt! Lettgått oppover i det minste. Noen ville vel kalle det pudder det også, etter dagens standard der ordet blir mer eller mindre misbrukt, iallfall oppbrukt :-)

Map    

Lotsbergnibba, nesten

Date:
30.03.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.8km

Skulle ha meg en kveldstur for å samtidig bivåne fullmånen fra toppen. Slik ble det ei da jeg hadde lagt stegjerna igjen hjemme og kun hadde med truger og brodder. Trugene fikk jeg ikke bruk for men broddene var greie å ha etterhvert. Nestsiste kneiken oppi bratteste og mest utsatte om jeg skulle gli ut, gav jeg meg i dag. Jeg hadde kommet meg opp, men ned igjen er det alltid mest guffent. Måtte derfor nøye meg med å nyte måneskinnet fra heime i tunet :-)

Map    

Påskeplukk Vanylven 3

Date:
29.03.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.1km

Dagens tredje tur ble en enslig liten topp i Sunndalen innafor Åheim. Parkerte ved steinbruddet som ikke akkurat er en vakker skue. Fulgte veien oppover som ganske tidlig var snødekt. Føret var hardt og fint. Så tegn til gamle skispor, kun et par opp og ned og tenkte med meg at dette var nok Johan Solberg sine. Jeg vet at han hadde en tur her i begynnelsen av måneden. Stien videre de siste høydemeterne til toppen var preget av noe råtten snø i skogen. Det er ikke lange stykket opp gjennom skogen før man er på toppen så det gikk helt smertefritt tross alt. Navnet på sistemann i boka før meg vitnet om at mine antagelser stemte ;-) Dette ble en kjapp og flott avslutning på denne Skjærtorsdags turaktivitet :-)

Map    

Påskeplukk Vanylven 2

Date:
29.03.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.5km

Etter skituren til Nipa, Kyrnosa og Storevassegga var det deilig å få på seg noen lette terrengsko. Tok med meg brodder i sekken og brukte de på returen. Dette var egentlig en fin tur og ryggen mot toppen var flottere enn jeg hadde antatt. Tok med meg et par småtopper på veien. Lettgått snø, og det var fotspor opp til første toppen, Bekslehornet. Videre var det ingen synlige spor av folk i det siste. Dette er en fin og enkel tur om man passerer :-)

Map    

Påskeplukk Vanylven/Selje/Vågsøy 1

Date:
29.03.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
16.5km

Dagens første tur ble utført på telemarkski og plastsko. Hadde sikkert klart meg med fjellski men de lå igjen hjemme så da var det ikke noe tema :-) Det var greit med snø hele turen unntatt akkurat opp siste kneiken mot dagens første topp Nibba. Her tok jeg bena fatt og det var hardt og fint å gå. Videre ble det mye labbing opp og ned over hauger via Kyrnosa før jeg rundet meg rundt Skorgevatnet mot Storevassegga, turens tredje 100 pf. I skaret ved Kalvedalen kom det en enslig skigåer og hund fra Heggedal. Jeg ble skikkelig overrasket over å møte folk og jeg gjorde en høflig hilsen på avstand men det var dårlig med respons, velger å tro at personen ikke så meg... ;-) Det var ellers ingen tegn til folk. Så kun et par dagsgamle skispor. Jeg beholdt fellene på helt til siste >>>

Map    

Brekka

Date:
27.03.2018
Distance:
10.0km

Superfin dag med Vinjar i langrennsløypene. Første stopp ved Bjørhovdesætra med matpause før vi fortsatte en tur opp til Brekka. Vinjar gikk sjølv frem og tilbake til Bjørhovdesætra , resten fikk ho mor slite med pulken bak, deilig ;-) Jeg er kjempefornøyd med felleskia jeg fikk til jul, sitter som støpt på de fleste føreforhold :-)

Map    

Langrennstur til Movatnet

Date:
26.03.2018
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
12.0km

Langrenn inn til Movatnet med Vinjar. Han gikk inn til Sagesætra og derfra fikk han skyss i den allerede tunge pulken ;-) Hadde med oss mye mat, drikke, klær, spade og underlag slik at vi kunne ta oss en god pause et eller annet sted i sola . Det er utrolig mye folk i løypene på slike dager og jeg kjenner meg ikke helt komfortabel for å være ærlig! Men, Vinjar synes det Er kjekt at det er litt folk rundt oss og da klarer jeg å holde ut ;-) Aking i bakkene ved skistadion etter en lang og god matpause på Sagesætra på returen.

Map     2 comments

Aketur Lotsstøylen på noe sugende underlag

Date:
25.03.2018
Distance:
6.0km

Kjekk aketur med godgutten før ope hus i grendahuset med Vafler, bingo og åresalg :-) Ingen gevinster til oss men koselig stund med sambygdinger ;-)

Map    

Løpetur Fossane

Date:
23.03.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.5km

Trening etter jobb, veldig våt og slapsete snø, tungt i øvre del. Hele 10 plussgrader ved start!

Map    

Flott ettermiddagstur til Sagetindane

Date:
22.03.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:40h
Distance:
12.0km

En flott senettermiddag med nesten for mange plussgrader ... Det var idag greit å følge veien til topps selv om det er noe lengre ettersom Arve hadde vært oppover med tråkkemaskina tidligere på dagen. Jeg fryktet et meget sugende føre samt en fare for at det ville fryse på når sola ble på hell. Jeg fikk forsåvidt rett i det siste. Jeg var nok en liten times tid for sent ute til å nyte optimalt føre idag. Selv om det var gjennomslagsskare nesten helt ned til støylen, gikk det overraskende greit å svinge seg nedover. Det ekstra kjekke med å renne telemark er å lære seg å takle slike utfordrende forhold og er med på å gjøre en til en bedre kjører ;-) Alt i alt en herrrrlig tur etter jobb i nydelig lys !

Map