Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Herøy: Rambjøra

Date:
30.04.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.0km

Mens Vinjar ventet og slappet av i bobilen etter dagens to flotte turer, tok mor seg en liten lett og kjapp beinstrekker opp til Rambjøra, før vi satt kursen videre ut til Runde. Litt dumt at jeg ikke visste at Lundefuglen var å sjå rundt klokka 19, og det var desverre ikke aktuelt å utforske dette denne kvelden…. Vi campet ute ved Goysøyr camping, hvor vi skulle være i posisjon for nye fotturer dagen derpå, på 1. Mai :-)

Map    

Herøy: Heida

Date:
30.04.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.0km

Etter en god kosestund i bobilen med oppvarming og god mat etter dagens flotte og friske tur til Gjøna via Saursegga sammen med Arnt Flatmo, Anne Rudsengen og Karma, var vi klare for nok enn luftetur. Valget falt på Heida, som var en fin og lett tur på god sti, i le for været. Jeg har vært her tidligere, men da brøt jeg meg opp på en stilaus rute fra nordsida. Kjekt å besøke topper igjen fra andre utgangspunkt! Vinjar syntes det var en flott tur han også og det var ekstra stas :-)

Map    

Sande: Saursegga og Gjøna

Date:
30.04.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.8km

I dag ble det spontant avtalt en fellestur med Arnt og Anne til Gjøna via Saursegga. Det ble en kjempeflott tur i meget friskt vær til tider. Vinjar hadde også en flott tiropplevelse, selv om det var litt mye vind en periode under turen over Saursegga, men selve toppøyeblikket var verdt vindkastene underveis! Jeg har besøkt toppen tidligere, men da fra en annen rute, nordfra fra Muren. Dette var en sørs fin rute, og topoen har en formiddabel utsikt!!! En skikkelig høydare ble det, og utrolig kjekt å møte Arnt og Anne igjen :-)

Map    

Stranda skisenter

Date:
29.04.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
12.5km

Idag møtte vi famien Kruse og deres franske venner på Stranda. Vinjar ble med dem i bakken, men jeg først tråkket meg oppover på sørsida mot Langedalsegga. Jeg traff gjengen halveis opp hovedtrekket hvor de nøt laussnøen til det fulle. Tidvis svært tette snøbyger, men også perioder med gløtt av blå himmel og sol - veldig vekslende! Jeg tråkket forbi hovedtrekket og videre opp mot toppen av fjellheisen, til Langedalsegga. Her var det ikke åpent, og ingen spor, helt supert! Jeg hadde gjerne gått videre mot Tuvegga, men vind og de plutselige bygene innbød ikke til det i dag. På toppen fikk jeg melding om at de andre tok lunsj i varmestua, så da var det bare å komme seg nedover igjen. Utrolig fine forhold fra toppen og ned i urørt snø. Videre ned var det også fint, men litt >>>

Map    

Svartegga med overraskende flotte forhold!

Date:
28.04.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
13.5km

Det ble en utrolig flott frifredag og tur til Svartegga sammen med Maaike. Vi kunne ta på skia etter Myrane, og med unntak av noen få meter før brua ved Lotsstøylen, var det bra med snø. Fast og fint oppover, og mer tørr snø lenger oppover etter Kinna. Lite vind og herlig vær! Vi tok en lang matpause på, ingen vits å haste seg nedover når vi kunne nyte til fulle denne ene soldagen som var meldt, før langhelga. Snøen var superfin å renne i nedover, og myyyye bedre enn antatt etter mildværet og vinden som har herjet siste dagene. Dette ble en superfin start på langhelga, og etterpå ble det hagekos i sola hjemme når Vinjar ankom etter skolen, og vi kunne sammen pakke bobilen for en utflukt, bare meg og ham :-)

Map     3 comments

Branden

Date:
27.04.2023
Distance:
5.8km

Meget vekslende vær, men flott ettermiddagstur med truger siste del.

Map    

Løpetur Lotsberg

Date:
26.04.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.2km

Deilig løpetur som føltes bra på beina. Det var surt ved start med snøbyger som kom vannrett mot meg, så kledde meg med hette og vindskjerm og la på vei. Det lettet heldigvis og ble opplett hele turen. Deilig og friskt. Kun snø oppe på Støylen et lite stykke.

Map    

Branden

Date:
25.04.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.8km

Tur etter jobb. Greit å gå oppover til fots opp forbi Gapahuken, der ble det litt snø, men kun litt djupt enkelte plasser i starten . Ble litt trugebruk et lite stykke, og til fots på relativt hard skare ryggen og opp til topps. Droppet trugene på returen.

Map    

Morgenjogg

Date:
24.04.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.8km
Map    

Kveldstur

Date:
24.04.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km
Map