Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gjesdal: Helgefjell

Date:
31.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.6km

En skikkelig opptur etter Bynuten rett før. Dette var flott terreng og ble en sterk terningkast 3! Flott oppgang fra Gilja og fra Djupavatnet fant vi en ok oppgang som vi også viste seg å være delvis vardet oppver. Det kom sigende et skydekke like før toppen, men ikke tettere enn at vi fikk god utsikt til spesielt Vinjakula og også området rundt. En fin avslutning på turdagen itl Ove og meg. Vinjar var i Kongeparken med Mormor, tante, onkel, fetter Sverre og hans kjæreste. De hadde hatt en strålende kjekk dag :-)

Map    

Sandnes/Gjesdal: Bynuten

Date:
31.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.8km

Lite spennende tur på kjedelig sti. Fin utsikt fra toppen. Mye folk på vei oppover stien da vi returnerte.

Map    

Egersund: Øksnabøknuten - en meget kjapp 100 pf

Date:
30.07.2021
Distance:
0.7km

Hvis en vil spare et minutt eller to, kan man sikkert parkere nærmere toppen fra hovedveien. Dette er vel sikkert en av de kjappeste og korteste 100 pf topper jeg noensinne har registrert :-)

Map    

Egersund: Krågefjellet og Glovheia

Date:
30.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.8km

En lite interessant tur i tidkrevende terreng. Høy vegetasjon og meget ujamt underlag. Men, luftetur er luftetur og dette var en av få turer som Ove og jeg har hatt samme alene på lenge! Det gjorde seg uansett terreng!. Etterpå ble det middag hos søsteren før en økt med Frisbeegolf på Hellvik med hele gjengen, unntatt mormor

Map    

Tusletur til Vannbassengan

Date:
29.07.2021
Distance:
3.4km

Gutta ville prøve frisbeegolf og jeg kom dem i møte. Blitt veldig populært i Egersund siste åra.

Map    

Bokn: Boknafjellet

Date:
29.07.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.2km

Rusletur etter frokost før turen videre til Egersund

Map    

Vindafjord: Kjort

Date:
28.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.6km

Etter dagens første tur til Døldarheia kjørte jeg videre til Kjort og møtte Vinjar og Ove der. De hadde parkert nede ved vatnet, hvor en kunne fritt bruke Fiskeutstyr og kanoer. Jeg trodde Vinjar ville være med på toppen, men han ville heller padle litt mer utpå vatnet. Jeg tok derfor turen først til topps, før Ove gikk etterpå. Vi padlet kano imens og prøvde fiskelykken. Ingen napp, men kjekt allikevel. Veldig skiftene vær i dag, men rundt 20 grader og veldig fuktig. Etterpå kjørte vi videre sørover i retning Egersund som er målet for morgendagen og besøk hos familie. Regn og mere regn!!

Map    

Vindafjord: Døldarheia

Date:
28.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.2km

Etter å ha lest Otto sin rapport fra denne turen, forventet jeg meg mye myrtråkking, noe som viste seg å være helt riktig. Det er en kjedelig anmarsj lang traktorveien oppover til nesten 500 moh, men her slipper en iallfall unna myra. Resten av ruta går på myr og atter myr, gjørme og vått helt til siste biten opp fra hytta Dølderheim. Hadde noen byger i starten, men fikk opphold og sikt like til jeg nesten var oppe på toppen. Da kom det et skylag sigende og jeg hadde byger til jeg var kommet nesten ned til bygda igjen. Det ble mye myrskvetting og helt greit å løpe av gårde i allerede våte terrengssko.

Map    

Etne: Håfjellet

Date:
27.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.2km

Vått, myrlendt og gjørmete sti opp til Nesestølen, deretter bedre sti etterpå til toppen. Startet i regn, men ble bedre etterhvert og fikk til og med gløtt av sola på returen - Skikkelig bonus :-)

Map    

Kvinnherad : Tverrfjellet

Date:
27.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.7km

Etter noen lange dager og seine kvelder i høy temperatur, var det noe tungt å motivere Vinjar oppover bakkene. Han var ikke sliten, bare varm mente han. Det kom seg heldigvis på slutten og vi fikk en fin stund på toppen. Været vekslet litt med skodde men også sikt, så sånn sett var det fint turvær. Det ble småløping nedover for å komme før Ove, og det klarte vi fint :-) Etterpå rakk vi en av de få daglige ferjeavgangene fra Sunde til Skånevik med 30 minutters margin. Helt topp!

Map