Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Pulktur til Steinegga

Date:
30.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.5km

En nydelig dag for skiaktiviteter med så og si null vind og varmt og godt. Litt vel mye folk oppe på Furuhogane skitrekk for min smak og det var godt å starte oppstigningen etter at Vinjar fikk prøvd skia sine en stund nede ved varmestova. Fulgte traseen oppover og sider gikk veldig greit selv om det ble endel seigmenn stopp underveis for å gi litt motivasjon til Vinjar som egentlig hadde lyst å renne ned igjen rett etter start. Det gikk seg heldigvis til etterhvert og det var deilig å komme seg vekk fra Heisområdet og fortsette bakover etter det opptråkka sporet mot Steinegga. Mye folk på tur i dag og det var rett så folksomt på toppen med både kollegaer, kjente og andre ukjente. Tålmodigheten til minstemann var absolutt oppbrukt på toppen og det ble derfor ingen lang stopp. >>>

Map     4 comments

Pulktur til Maragjølbakken

Date:
29.04.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
8.7km

Map    

Sagtendane og Svartegga

Date:
28.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
14.0km

Idag satset jeg på både Sagtendane og Svartegga. Hadde håpet at sola varmet like godt som i går , men natta og morgenen var kald og vinden var kjøligere i dag, så føret ned på denne solsida var desverre ikke slik jeg hadde ønsket. Rant derfor ned mot Kinna og gikk derfra opp til Svartegga. Så tre personer på vei mot toppen fra Kinna. De var fremdeles på toppen da jeg kom opp. Der var tre spreke gutter fra bygda som nøt planleggingsdag på skolen på en meget fornuftig måte ;-) Jeg hadde merket at snøforholdene var mye bedre på denne sida av Lotsbergdalen og jeg gledet meg virkelig til nedkjøringen . Vurderte enten Kvitelvebakkane eller Gjørva som nedkjøringsalternativ, og det ble Gjørva, favoritten ! Den skuffer sjelden og heller ikke i dag. En strålende dag !!!

Map    

Nibba

Date:
26.04.2017
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
4.5km

Mer vinterlig på toppen i dag enn det har vært hele vinteren :-) Rikt fugleliv, så først en stor ugle i skogen og deretter Tre ørner som kretser over meg ved støylen, herrrlig !

Map    

Eidshornet, Selje

Date:
25.04.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.5km

Sti fra Skumdalen. Noget bløtt og gjørmete på denne tida iallfall :-) Flott utsiktstopp !

Map    

Gnullane og Kyrnosa, Selje

Date:
25.04.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.5km

Ingen sti, bare sugende terreng med høy lyng og myr opp til ryggen. Her var et rødmerket tråkk som kommer fra Dalskaret og som jeg kunne følge opp til Kyrnosa. Tidvis veldig bløtt og ikke veldig etablert sti.

Map     2 comments

Vågsvarden, Selje

Date:
25.04.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.5km

Ingen sti fra start, men et tråkk å følge siste del mot toppen u

Map    

Varaldsfoten, Selje

Date:
25.04.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.8km

God sti, merket fra start

Map    

Løpetur Fossane

Date:
24.04.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.2km

etter jobb, deilig løpetur i kald og tørr nysnø

Map    

Turbo

Date:
23.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.0km

Mye nysnø i dag tidlig og jeg regnet med det ville bli en solo brøyteutstyr til topps på Sagetindane i bygeværet. Jeg hadde fått i oppdrag å legge ut boka for barnas turlag og det var et fin påskudd for å ta turen. Det var meldt litt opphold fra elleve og utover og jeg satset på det ville lette. Det skein opp da jeg startet å gå og ble rett så fint på vei oppover mot Lotestøylen. Jeg bar skia over Ljøskaret før jeg tok dem på for å unngå at fellene ble veldig våte. Jeg traff på en pratsom kar som hadde kjørt opp til dyrkningsfeltet og gjorde seg klar til tur. Vi traff hverandre sist jeg hadde med Vinjar på pulktur opp til Revureholten og han kom fra sin debuttur på nytt randoutstyr fra Svartegga, en kjølsdøling ved navn Sunndal. Han var ikke sikker helt på sitt turmål >>>

Map