Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vågsøy: Veten og Brurahornet, en finfin dag i godt selskap

Date:
31.03.2019
Distance:
7.5km

Idag var tenkt en tur i lag med Sylvi og Kjetil. Endel nysnø i dag og skitur fristet, men det var meldt byger frem til ettermiddag hjemme og lettere vær tidlig på dag i ytre så da ble vi enige om denne turen. Jeg har vært der før for noen år siden i meget surt og stusselig vær. Det var derfor flott å få en rolig tur i godvær i lag med fine folk ;-) Det var kun et par biler ved parkeringa da vi startet. Litt nysnø oppover ryggen og i høyden men veldig greit å gå. Det var nydelig å få en tur i varmende sol og snødekt underlag til tross for iskald vind der den gjorde seg gjeldende. Det var heldigvis mest i starten og i Skaret mellom Veten og Brurahornet. Ellers var det upåklagelig. Da vi kom tilbake til bilen igjen, kom en snøbyge innover. Helt perfekt timing! Da bar det hjemmover >>>

Map    

Ryddeøkt på gamle stier i bakgården

Date:
30.03.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.8km

Vi fikk oss en fin skogstur oppover via gamle gjengrodde stier hvor Ove har brukt endel timer på å rydde skog. Vi ryddet stien for kvister og trær som hadde fått en omgang med motorsaga oppover via det sagnomsuste Årskogjofete videre opp mot Ljøskarhaugen. Det gjenstår ennå en del ned fra Ljøskarhaugen.

Map    

Lotsbergnibba

Date:
30.03.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.2km

Formiddagstur i snøværet

Map    

Lotsbergnibbene

Date:
29.03.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.3km

Fin tur i heller grått og vått vær. Helt greit å gå til fots i snøen hele veien. Bar spent på om snøen var veldig råtten, men ingen problem !

Map    

Rusletur i bakgården

Date:
28.03.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.3km

En liten rusletur i bakgården. Fikk en runde bakover over Mistelhaugen og en rute jeg kun har tatt en eller to ganger tidligere. Kjekt å variere litt :-)

Map    

Løpetur oppover Hogaåsen

Date:
27.03.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.7km

Fin løpetur oppover Hogaåsen og svipp innom utsikten før henting i barnehagen ;-) Tok en ny variant på returen og oppdaget uprøvde stier som jeg kommer til å utforske mer senere !

Map    

En ørliten beinstrekk i Gloppen

Date:
26.03.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
3.5km

Deilig å løpe en liten tur på vei hjem fra lang dag på spennende sårkurs på Skei.

Map    

Sande: Røddalshorn

Date:
25.03.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.0km

Var spent på hvordan været ville fortsette etter at det nylig hadde gått noen kraftige snøbyger og var nokså stri vind. Det så imidlertid ut til å lette litt i bygeaktiviteten og jeg tok med meg både vindskjerm og skibriller sånn i tilfelle :-) Litt våt sti i starten, men lettgått videre oppover ryggen og etterhvert litt mere snødekt underlag, men ikke mer enn at det var greit å gå. Vinden tok seg opp da jeg kom til fortoppen og det blåste surt midt i mot. Vindskjermen føyk av gårde i et vindkast, men jeg klarte heldigvis å få tak i den igjen! Flott utsikt fra toppen, men vinden gjorde toppbesøket heller kortvarig og det var deilig å få vinden i ryggen på returen. Kasse med bok på toppen. Dette var en flott og kjapp topp!

Map    

Herøy/Sande: Gyrinakken

Date:
25.03.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.5km

Etter turen til Heida, kjørte jeg videre opp til Gardsbruket ved veis ende på Rostad. Nå kom noen kraftige snøbyger og vind og det ble rett så utrivelig. Men, dette er en kort tur, så det var bare å snøre igjen hetta og sette av gårde. Fulgte grusveien oppover forbi et falleferdig hus og en like falleferdig låve før jeg fortsatte oppover relativt åpent og lettgått terreng til jeg traff på hovedstien mot toppen. Postkasse og bok på toppen. Nå var det bare å sette seg i bilen mot Leikongeidet og ta fatt på dagens siste tur, Røddalshorn.

Map    

Herøy: Heida

Date:
25.03.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.6km

Kjørte mot Jøsokbakken og parkerte ved brua over Jøsokelva. Herfra var det bare å følge en gjengrodd skogsvei og krysse et gjerde, før jeg fulgte hjortetråkk oppover mot toppryggen hvor jeg traff på stien etter forsering av noen einekratt like før toppen. En kjapp og grei tur :-) Postkasse med bok på toppen.

Map