Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Lotsbergnibba mellom bygene

Date:
30.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.2km

Tur til Lotsbergstøylen med Vinjar. Det kom noen skikkelige tordenskrall idet vi skulle gå av sted hjemmefra og regnet bøttet ned. Det verste gav seg da vi ankom selet, og mens Vinjar og Ove koste seg med fyr i ovnen og brettspill, tok jeg en kjapp tur på Lotsbergnibba. Det var faktisk overraskende nok opphold hele turen opp og ned, men jeg drøyde ikke stunden på toppen mer enn jeg måtte. Har det klart i minnet en tur jeg hadde for et par År siden da lynet omtrent sveipet over meg, ingen god følelse! Vi fikk oss en fin spillestund innendørs da jeg kom ned til selet igjen.

Map    

Kjekt selskap til Lotsbergnibba for smått og stort

Date:
29.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.4km

Vinjar var interessert i en fjelltur og vi snakket om Lotsbergnibba som et mulig turmål i dag. Ekstra kjekt var det for Vinjar og meg at Emma på 6 og Elisabet ville være med. Selv om bestemora var litt tvilende til at jenta fra Horten som ikke er vant med mye anna enn flatmarksgåing, gikk det hele som en drøm. Ungene sprang lette på føttene oppover og storkoste seg i selskap fra hverandre. Vi fikk oss en lang og kjekk stund på toppen med matpause og steinkasting i Nibbevatnet. Etter retur til Lotsbergstøylen nyttet de to små anledningen til å bade i den forfriskende Lotsbergelva. Elisabet og meg var fornøyd med å se på :-)

Map    

Ørsta: Høgehornet og Sveddalstinden

Date:
28.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.7km

I dag ble en flott og variert tur. Veldig glad for at min gode turvenninne Linda skulle være med! Det var bare littegrann irriterende at skodda lå tjukk om morgenen og det var antydning til småregn i lufta! Vi skulle møtes i Romedalen. Planen var at jeg skulle sykle inn til Steinstøylen og møte henne der. Jeg ble litt forsinka ved frokost på Ørsta camping hvor jeg sto parkert fra kvelden før. Gikk tom for gass i bilen og frokosten og oppvasken måtte taes innendørs. Da jeg endelig sto klar for å sette av gårde, var det en blid kar som tilkalte min oppmerksomhet fra nabobobilen bare noen meter unna meg. Det var sjølvaste Bjørn Fillipsveen (BJørnF) og hans kone - for et sammentreff. Det ble en hyggelig prat med dem før jeg kom meg avgårde, og da var allerede Linda på plass på >>>

Map     2 comments

Ørsta: Mannen besteget - endelig ;-)

Date:
27.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.0km

Denne har stått på blokka lenge, og i ettermiddag passet det at Ragnar Liaskar som har gått samme rutema før, kunne bli med meg som kjentmann :-) Det var skodde i Nordfjord da jeg kjørte fra jobb, men ikke så tjukk som den lå lengre nord. Vi hadde et håp om at det skulle lette, skulle vi stole på værmeldingene. Parkerte ved Åsætersætra og fulgte derfra elva oppover. Lettgått og greit uten sti. Heldigvis var det ikke altfor stor vannføring og vi kunne gå på endel tørre svad oppover. Møtte snø like før vatnet på 880 moh og gikk på grei men litt råtten snø opp til renna som fører opp sørøstryggen mot Mannen/Høgehornet. Selv om det var fuktig skodde i lufta, var underlaget tørt og gav ingen store utfordringer. En ser tydelig tråkk når man kommer opp på ryggen, og >>>

Map     5 comments

Lotsbergstøylen og Nibba

Date:
26.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.5km
Map    

Trimrunde fra Lotsberg

Date:
25.06.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.8km
Map    

Turbotrimpost ved Bjørnavatnet med Vinjar

Date:
23.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.6km

Liten tur ilag med Vinjar til turbotrimposten ved Bjørnavatnet. Etter å ha gått et stykke oppover traktorveien som blir mer og mer gjengrodd, fulgte vi den i dag meget våte og gjørmete stien opp til vatnet. Her er en flott bålplass hvor det sikkert er fint å telte/fiske om man ikke blir oppspist av insekter ;-) Kort og grei liten tur før jobsokfeiring i Årskogvika, Lote i lag med det meste av bygdefolket.

Map    

Lotsbergnibbene

Date:
23.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.3km

Formiddagstur til Lotsbergnibbene. Småregn og for det meste våte skoddeskyer som ikke slapp taket før utpå dagen. Deilig tur tross alt !

Map    

Fin overgang fra Hornindalsvatnet til Lotsberg

Date:
22.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.0km

Dette er en tur som jeg mange ganger har tenkt at jeg skulle ha gått. Ove svippet Elisabet, firbeinte Mira og meg til Skauset ved Hornindalsvatnet. Derfra gikk vi via Maragjølsætra som er nytt terreng for meg. Kjekt å gå på nye plasser som ikke er langt hjemmefra! Det var god sti oppover, men den var fryktelig våt etter tidvis kraftig regnvær siste dagene. Det rant bekker i strie strømmer hele veien opp mot sætra. Herfra går stien videre opp til området ved Maragjølvatna, som er flotte fiskevatn, før den svinner ut i intet. Jeg har vært til Maragjølvatna noen ganger tidligere, men det er mange år siden. Kjekt å komme tilbake igjen. Fint og lettgått terreng videre til Maragjølbakken før retur via kjente tråkk til Lotsberg. Det var veldig skiftende vær, men vi slapp unna >>>

Map    

Lotsbergdalen rundt

Date:
21.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.0km

Deilig trimrunde med meget vekslende vær. Jeg tenkte jeg måtte kontrollere tilstanden til turbøkene på Svartegga og turbotrimposten ved Maragjølbakken. Det sto bra til, men jeg ser at de flotte turborevskiltene trenger bedre oppheng for å klare vind og værpåkjenninger!

Map