Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hamseviki => Skiclassics - Hamsedalen langlauf

Date:
30.04.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
39.0km

En strålende i Nordfjord da Gustav og jeg suste avgårde i kolonnekjøring oppover mot Strynefjellet, han i sin bil og jeg ensom i bobilen, årets debut :-) Vi var klare til avgang fra Hamseviki ca 1030. Ingen alpin start men helt innafor på en slik fin dag i slutten av april. Føret var meget lettgått de slake kilometerne innover mot Fremste Viavatnet med et lite lag tørr nysnø oppå fast underlag. Foruten glissen snømengde oppover Fagerbotnhalsen og på de laveste toppene Såthaugane og Middagshornet var forholdene meget bra til å være på denne tida etter de høye temperaturene som har vært den siste tida. Vinden var forøvrig ganske kald og tidvis stri, iallfall opp mot Langegga, den lengste kneika på denne slake turen. Da fikk vi kjenne vinden midt i fleisen, noe vi heldigvis >>>

Map    

På leit

Date:
28.04.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.6km

Mista en del av en stav på gårsdagens tur. Det ble ettermiddagens mål og jeg fant den også :-) Jeg pleier å følge råsa til vanlig, men på gårsdagens tur tok jeg en liten omvei rundt ei fuktig myr med mye råtten snø , da jeg litt senere skulle ta på meg trugene oppdaget jeg at nederste del av ene teleskopstaven var borte. Jeg regnet med å finne den igjen på returen, men det gjorde jeg ikke. Derfor ble det en liten leiteaksjon oppi skogen etter jeg var ferdig med dagvakta på Dialysen. Tok en sving oppom gapahuken og Lotskarvadet for å gjøre turen litt lenger i det ganske behagelige turværet før turen hjemover for å male siste strøk på baderomstaket !

Map    

Branden

Date:
27.04.2018
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
6.0km

Luftetrimtur før seinvakt og jobbehelg, nest siste faktisk før ny jobb i juni og sannsynligvis på veldig veldig lenge :-) :-) Litt fastere snø fra rundt 600 moh etter kjøligere vær og faktisk snø i lufta på toppen ;-)

Map    

Pur råttent på Lotsbergnibba

Date:
26.04.2018
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.2km

Enda mer råtten snø i dag. På returen så klarte jeg å tråkke ganske djupt nedi snøen i et hulrom som åpenbarte seg noe plutselig! Der ble jeg stående bomfast med ene truga godt nedi snøen som føltes som betong rundt foten ;-) Jeg hadde ikke sjans til å bevege den! Så da ble det et kvarters tid med graving av tung og våt snø med andre truga som jeg heldigvis hadde fri! Det var nesten litt komisk, men jeg forbannet meg på at jeg heretter skal ha ned en spade i sekken på lignende råtne trugeturer :-)

Map    

Branden

Date:
24.04.2018
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.8km

Map    

Godrunden Øvre Åsane

Date:
23.04.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h
Distance:
8.5km

Litt rart gps spor, synes å ha hatt litt trøbbel i det siste med appen... Løp inn og opp fra ytre og en runde derfra via øvre . Veldig mye vatn i stien opp fra ytre, men ellers tørt og fint ;-)

Map    

Lotsbergnibba

Date:
22.04.2018
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.3km

Trimtur mellom malingsøkter i heimen. Snø og trugeføre fra støylen og opp. Selv om mildværet har sørget for stor snøsmelting var det allikevel stort sett store mengder snø fortsatt med unntak av toppområdet. Veldig våt snø og det var vanskelig å holde seg på beina på returen.

Map    

Fottur til Helgehornet

Date:
20.04.2018
Distance:
6.5km

Fin og kjapp fottur på Helgehornet etter avtale i Ørsta. Bar med med trugene i tilfelle mye råtten snø, men klarte meg uten å bruke dem. Noen partier i skogen som ville vært særs interessante i lave terrengsko om snøen ikke hadde vært såpass hard som den var. Ellers gikk det helt greit uten mye gjennomtråkk. Det er nok ikke lenge før det er nesten bart opp denne ruta

Map    

Svartegga via Gjørva

Date:
18.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
11.0km

Grått vær tross helt greie meldinger. Satset på bedring etterhvert men det ble heller skodde, null sikt og småregn på toppen. Jaja , fin trimtur på formiddag tross alt

Map    

Svartegga via Gjørva

Date:
17.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.0km

Map