Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Fin desembertur.

Date:
17.12.2006
Map    

På jakt etter Frøyas høyeste punkt

Date:
14.12.2006

På jakt etter Frøyas høyeste punkt.! Utgangspunktet for turen var Frøya flyplass. Gikk i nordvestlig retning mot Sandvatnet. Herfra kort opp til høyeste punkt på SANDVASSHEIA 74. Videre østover til SPERRVIKFJELLET 74 med skilt. Begge disse høydene er lett synlig fra flyplassen. Fortsatte nordover til østenden av Vobsjøen og opp til BESSELVASSHEIA ØST 75. Noen steiner pluss en liten rogn som har klort seg fast. Tid 3 timer t/r. I ettertid ble vi kontaktet av turgruppa på FRØYA, som hadde funnet høyeste punkt på øya. dvs 1 meter høyere enn Besselvassheia øst. (se rapport fra Besselvassheia). Toppen ligger ca 700 meter vest for østtoppen. Med på turen Inger Lise og Uglefisk.

Map    

Våt tur til Storheia.

Date:
22.09.2006
Map    

Råna

Date:
26.08.2006

Kjørte inn ved Urke og parkerte et lite stykke inn i dalen,fulgte god sti innover mot Urkedalstindene. Fulgte dalen som dreier vest og helt inni enden hvor man må opp endel sva.Ryggen dreier videre mot høyre litt luftig her og der.Lett videre mot Råna som ligger vestover.Flott utsikt mot Reindalstind og sunnmøres største isbre. På returen brukte vi ca en halv time opp Reinvasstind og fortsatte samme rute tilbake.Totaltid ca 5-6 timer. Asgeir var med på turen.Jakta,Slogen,Skårasalen,Dalegubben,Kvitegga og Hornindalrokken er også flotte turer i dette området.

Map    

Vikesoksa

Date:
13.08.2006

Vi kom rv.64 fra Sunndalsøra til Øksendal. Kjørte innover Øksendalen til Brandstad. Veien videre er stengt med bom, men vi fikk lov av bonden å fortsette helt inn til Jønnstad-setra. Startet med å gå bratt opp skogen etter litt dårlig sti. Videre langs Kløfteelva til vannet på 981. Fortsatte på nordvestsiden av vannet på skrå opp stigningene under 1502 høgda til foten på Vikesoksa. Herfra bratt opp steinura til Lille Vikesoksa 1765. Traff en gjeng som hadde tenkt seg kun hit. Fortsatte litt luftig ned i skaret som skiller disse toppen og videre opp på andre siden. Gikk over snøflanken og opp den siste stigningen til toppvarden. Knallfin topp og glimrende utsikt. Store høydeforskjeller på toppene rundt Eikesdalsvannet. Med på turen Asgeir og Paal Andre. Tid ca 8 timer t/r.

Map    

et helvete å komme opp

Date:
12.08.2006
Map    

Rask tur opp

Date:
12.08.2006
Map    

Storkalkinn

Date:
06.08.2006

Dette er en skikkelig råtass av en topp..! Sunndal har flere topper i området over 1800m. Det sies at Kalkinn har landets lengste oppoverbakke-mulig det.! Er vel ingen som starter å gå fra Lusterfjorden for å gå på Storen i disse dager. Parkerte ved Hoven og gikk innover Hareimdalen med Kalkinn hengende høyt over oss. Litt klyving innerst ved Hareimsfalla. Her henger en gammel wire som ble brukt før i tiden. Vi holdt oss i denne vi også, men var ikke helt trygge.! Litt før vannet på 1119 moh dreide vi bratt opp en "endeløs" lang rygg med mye løs ur. Oppe på selve topp-ryggen ganske så flatt bort til toppen med varde. Her var vi litt uheldig og fikk noen tåkedotter. ca 9 timer. Asgeir og Paal var med.

Map    

Svånåtind til Langvasstind.

Date:
14.07.2006

998-2000-2002-2003-2006 Har vært flere ganger på denne flotte toppen. Kjørte mot Snøheim og parkerte ved Svånålegret. Fortsatte på sykkel til Maribu..Vakkert innover mot Svånådalen fulgte ryggen bratt opp mot toppen. Varde her. Enorm utsikt. Fortsatte traversen mot Langvasstind over nordre Svånåtind og vestre Langvasstind. Her et nedslipp på noen få meter .Greit med et tau. Luftige partier opp mot toppen på Langvasstind utsikten er formidabel og Svånåtind står som en Majestet i syd. På returen opp på vestre Langvasstind og bratt ned til det største vannet i Svånådalen. Passerte Bruri på 2001m. Flere har blitt med til topps.Asgeir, Paal, Heidi, Tordis, Martin og Inger Lise, men ikke på samme tur.. Ble ikke målt km og hm den gangen. men hele traversen tok nok 8-9 timer. >>>

Map    

På første forsøk

Date:
23.06.2006

Ble med folket som var her første gang i juni i elendg tåkevær. Uten gps var det umulig å finne grense-punktet. NY TUR. Vi tok av på gamle E6 ved Hommelvik. Kjørte oppover forbi Foldsjøen mot Selbustrand. Passerte kommunegrensa og tok til venstre etter ca 4.5 kilometer. Er en del hytter i området. Kjørte forbi vannet Langjon og parkerte ved en stengt bom. Gikk veien opp til radarstasjonen på FASEKNIPPEN 697. Herfra ca en km i nordlig retning forbi ei hytte. Passerte et lite vann og ned ryggen mot grensepunktet BAKLIFJELLET 625. Lett å finne steinen med grensepinnen. 1 time t/r. Otto og Inger Lise var med på turen.

Map