Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Skamtinden

Date:
12.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:12h
Distance:
5.6km

Sola skinner nok en dag i Tromsø og denne gangen gikk turen til Skamtinden. Var på en liten sightseeing runde igår for å sjekke ut snøforholdene. Skisesongen på Kvaløya er nok over så lenge du ikke vil bære skiene noen hundre meter. Parkerte i Rekvik hvor en tydelig sti viser vei opp. Flott og markert var den hele veien. På ca. 650 moh ble det mye ur så da fulgte jeg bare ryggen til venstre opp til første toppen. Deretter gikk jeg litt ned og videre til hovedtoppen. Måtte gå over en del snø hvor jeg sank ofte ned til hofta, men trengte ikke gå mye på snø heldigvis. Fantastisk utsikt fra denne toppen. Må nok være en av de bedre på Kvaløya.

Map    

Solo-tur til Stortinden

Date:
10.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:05h
Distance:
11.0km

Ny fantastisk dag i Tromsø måtte utnyttes til Stortinden. Var litt skeptisk da det i nord smelter i rekordfart. Temperaturen på det meste var 21 grader.. Parkerte i vei-lomma langs E8, hvor ei bru krysser elven. Kjedelig å måtte svømme over denne. Rett over brua var det bare å spenne på seg skia. Etter ca. 3-400m gikk jeg opp et gammel skred, som var til stor hjelp. Pga varmen var det skikkelig slush-føre noe som gjorde turen ekstra tung. På vei opp kom det flere småskred ned fra Tverrbotnfjellet. På ca. 900 moh fikk jeg øye på et stort skred som dundret ned fjellsiden. Skredet begravde sporene mine så jeg var heldig at det ikke kom tidligere. Godt og varmt på toppen med litt bris. Digre skavler hang ut over kanten , så her var det bare å holde seg godt innpå. Premien ble >>>

Map     3 comments

Vårskitur til Tromsdalstinden

Date:
09.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:17h
Distance:
14.8km

Varmeste dagen så langt i Tromsø. Vi startet fra Asko sitt varehus i Nordbotn sør for Eliasdalen. Ikke mye snø igjen i lengst ned, men vi trengte kun å bære skiene ca. 150 høydemeter. Kanonvær, godt og varmt!

Map     1 comment

Keiservarden

Date:
03.05.2018

Kort ettermiddagstur.

Map