Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rundemellen

Date:
23.06.2019
Map    

Vardøyfjellet

Date:
20.06.2019

På en kinarestaurant i Mo i Rana satt Webjørnsen og jeg og funderte på hvilken topp som skulle bli den neste. Dårligere vær var på vei, og vi hadde ikke så god tid. Jeg kom opp med ideen om Vardøyfjellet, så vi tok kontakt med Thomas Silvik Lorentzen, og spurte om båtskyss ut til øya. Vi avtalte å møte han et sted på øya så fort vi var fremme. Kjørte bak han siste biten frem til båten hans. Dro av sted mot Vardøya klokken 23:30. Han slapp oss av og ventet mens vi fullførte bestigningen. Vi var begge overrasket over hvor fint der var her oppe, til tross for den lave høyden. Tilbake i havn ga vi 1000 kroner, og takket så mye for bryderiet.

Map    

Høyest i Bodø

Date:
20.06.2019

Parkerte ved Svartvassætra, og la i veg mot toppen ved midnatt. Årsaken var: for å slippe regnvær. Fulgte den merka stien frem til norøst siden av Skorrigorrivatnet. Herfra halvvegs rundt vannet, og frem til punkt 1026. Fulgte så ryggen til toppen. Samme rute tilbake. 5 timer tur/retur.

Map    

Høyest i Karlsøy kommune

Date:
18.06.2019

Webjørnsen og jeg møtte noen andre turgåere da vi var på kommunetoppen i Berg dagen før. Det skulle vise seg at en av dem ville være med oss på vår neste tur! Webjørnsen ble visst litt bedre kjent med en av dem enn jeg fikk med meg, så han fikk med seg Maria fra Lyngen, som viste seg å være veldig glad i å gå tur. Hyggelig med ekstra turfølge. Vi parkerte på høyre side av vegen ved Åborsdalen, hvor det går sti opp gjennom skogen frem til enden av Bjørnskarvatnet. Herfra gikk vi opp slik at vi passerte Tredjevatnet på østsiden, uten å måtte gå ned igjen. Fant en renne som vi fulgte opp til ryggen, før vi tuslet siste biten opp til toppen. Samme rute tilbake. 7 timer tur/retur.

Map    

Høyest i Torsken

Date:
17.06.2019

Map    

Høyest i Berg

Date:
16.06.2019

Etter å ha vært på Leirtinden i Lenvik ble det nok en burger i Finnsnes, før vi kjørte til Mefjordbotn. Parkerte på en parkeringsplass på vestsiden av Breidtindtunnelen. Herfra går det sti til toppen via Svartholvatnet og Breitindvatnet. Fra sistnevnte vann er det riktig bratt, men helt uproblematisk opp til kanten av ryggen. Her tok vi igjen tre jevnaldrende personer ( en søring og to nordlendinger) som også skulle til toppen. Slo av en lett og ledig samtale med dem før vi tok fatt på den siste biten til toppen. Morsom etappe med klyving opp til toppen:D formidabel utsikt her oppe. Den morsomme ruta opp, og den formidable utsikten gjorde at Webjørnsen og jeg kunne konkludere med at dette er den nest råeste kommunetoppen vi har vært på hittil! Mens vi beundret utsikten her oppe >>>

Map    

Høyest i Lenvik

Date:
16.06.2019

Etter Langlitinden ble det burger på Esso i Finnsnes før vi kjørte til Tårnvatnet og overnattet. Startet på sti ved Rognli, som går til toppen. Enkel tur, og fin utsikt på toppen. 4 timer tur/retur.

Map    

Høyeat i Ibestad

Date:
15.06.2019

Webjørnsen og jeg hadde planlagt en tur nordover for å ta noen kommunetopper, så etter et to uker langt opphold i Tjeldund på kurs, møtte jeg han på Gardermoen. Vi bestemte oss tidlig for å starte med Langlitinden i Ibestad. Kom inn i Norge over Bjørnfjell etter en behagelig tur gjennom Sverige. Etter å ha kjørt på dårlig veg rundt halve Andørja kom vi omsider frem til Staumbotn, hvor vi parkerte. Fulgte sti på vestsiden av Bjørndalselva, tok av til venstre videre opp til Innerholvatnet. Videre bratt opp forbi punkt 1033, før så opp til Langlitinden 1276. Flott utsikt i alle retninger. Brukte 5,5 timer på turen.

Map    

Kongsviktinden

Date:
13.06.2019

Map    

Kjerstadtinden

Date:
12.06.2019

Med base på Norges Brannskole på Fjelldal i forbindelse med kurs, ble det fellestur med noen deltakere fra kurset. Vi var 6 stk. som gikk fra sørsiden Valvågen, over Kjerstadfjellet og opp til tinden med samme navn.

Map