Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Reinspælen - en fin topp med krattete tilkomst

Date:
28.07.2018

Parkerte på en rasteplass i Løbergsbukta. Herfra satte vi bein kurs opp på Kobberyggen gjennom busk, kratt, fluer, klegg og det meste annet som kan drepe gleden på tur. Etter å ha kommet opp på ryggen var jeg lettet, mitt turfølge (Webjørnsen) derimot var meget sliten og ønsket å returnere. Etter å ha gjort han oppmerksom på at han måtte bushe gjennom her på ny ved en senere anledning dersom han ikke orket til topps nå, gjorde at han fant ekstra krefter. Vi fortsatte i rolig tempo over Kobberyggen og Geitryggen før opp til Reinspælen 1118. Returnerte samme veg, etter å ha brukt nærmere 7 timer :O Akkurat som dagen før, hadde vi nydelig vær med over 25 grader på det meste.

Map    

Higravtinden

Date:
27.07.2018

Endelig bra vær, da gikk turen til Lofoten for å få tatt en av de litt mer krevende kommunetoppene. Sammen med Webjørnsen kjørte jeg til Higrav, og parkerte ved Higravtiden p-plass hvor turen startet. Ante ikke hva som ventet meg annet enn at jeg har hørt turen er krevende, så tok med både tau og sikringer for å være på den sikre siden. Fra start fulgte vi god sti oppover, og tok pause på ca 600 moh. Her møtte vi fire finske turister krabbende på tur ned, som kunne meddele at det var umulig å komme opp uten tau og klatreerfaring. Lukket ørene og fortsatte oppover mot renna. På ca 800 moh ble stien til tider vanskelig å følge da det gikk stier i flere retninger. Herfra så vi i ettertid at vi definitivt ikke gikk letteste veien opp, da vi fulgte tråkk opp mot høyre og østover >>>

Map    

Skittendalstinden og Litletinden

Date:
26.07.2018

Kom kjørende fra Bjerkvik, svingte av ved Dragvik inn på en grusveg til høyre. Skiltet til Litletinden herfra. Gikk opp til Renskvannto forbi Litletinden og opp til Skittendalstinden først. Besteg Evenes sin høyeste på returen. Nydelig vær i dag, så turen ble ganske så bra.

Map    

Høyest i Dyrøy kommune

Date:
25.07.2018

Parkerte ved Løksetinden stistart og fulgte merket sti til toppen. Ålreit tur selv om været kunne vært bedre.

Map    

Høyest i Kåfjord

Date:
24.07.2018

Parkerte i vestenden av Skardalstunnelen på E6. Herfra fulgte vi traktorvei/sti inn til Nedre Tverrelva. Gikk rett opp på høyde 1263 langs denne, før videre bort til Isfjellet 1375. På returen gikk vi sørover, ned i dalen, forbi Bievlajávri, og ned i Skardalen. Brukte totalt 7 timer på turen.

Map    

Høyest i Nordreisa og Finland

Date:
23.07.2018

Etter turen til Store Kågtinden tidligere på dagen gikk ferden videre inn Kåfjorddalen for bestigning av Ráisduottarháldi og Halti. Parkerte i øst enden av vannet Guolasjávri. Fulgte sti oppover mot toppen Halti som vi besteg først. Gikk videre i rett linje bort til Ráisduottarháldi. Brukte omlag 4 timer totalt på turen.

Map    

Alta avbrutt. Skjervøy next.

Date:
23.07.2018

Neste planlagte topp på turneen vår var kommunetoppen i Alta. Etter 15 minutter vandring oppover bakken mot Sukkertoppen i feil fottøy, fant vi ut at "dette gidder vi ikke" Returnerte vel vitende om å ha denne toppen til "gode". Store Kågtinden på Skjervøy var neste stopp. Parkerte ved Storbukta hvor vi fulgte en traktorveg inn til Storbuktvannet. Går sti videre herfra opp til toppen. Ca 200 høydemeter før toppen kom det selvfølgelig tjukk tåke sigende inn over toppen, som hindret utsikten som jeg så stort hadde sett frem til. Vel... ikke noe å gjøre med, bestigning skulle uansett foretas. Samme rute ned. Brukte 4,5 timer totalt på turen.

Map    

Kautokeino

Date:
21.07.2018

Starten på en liten kommunetoppjakt i Nord-Norge. Kom kjørende inn til Kautokeino fra Finland, etter en lengre biltur gjennom Sverige. Fra Kautokeino kjørte vi inn til Biedjovággi hvor vi parkerte. Brukte evigheter inn til gruvene her etter ha ha kjørt på noe som påstås(i følge kartet) å være veg, men som overhodet ikke er veg. En sjelden god mulighet til å få vraket bilen inn hit, om en kjører vanlig personbil. Etter å ha blitt ristet fra hverandre inne i kupeen, la vi i veg til fots langs ATV- løpene som går innover vidda. Ved et reingjerde gikk vi av veien og kursa rett mot toppen. Samme rute tilbake. Brukte 5,5 timer tur/retur. Uhyre lite spennende tur, i et monotont landskap med masse mygg.

Map    

Voss/Granvin + Kvam

Date:
12.07.2018

Etter ha sett værvarselet dagen før, ble det en spontan tur til Hordaland for å bestige et par kommunetopper til. Etter ferge fra Utne, kjørte jeg til Voss, så inn Raundalen. Parkerte rett ved traktorveien som leder ned til gangbroen over elva. Herfra fulgte jeg en sti som jeg mistet, så da gikk jeg bare kompasskurs videre til jeg kom til Tungefjellet. Fortsatte så til toppen. 4 timer tur/retur Kom fra Voss via Granvin før jeg stoppet innom Esso i Norheimsund og leide nøkkel til bommen inn Steinskvanndalen. Kjørte inn til veis ende nord for Øvra Kvanndalsvatnet, og parkerte. Herfra går det sti til toppen. Den går 200 meter nord før den krysser en bro, slik at man havner på østsiden av elva. Videre omlag 800 meter til nordover, før den begynner å dreie noe østover mot Kvitebekkstjørna. >>>

Map    

Skodje

Date:
05.07.2018
Map