Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nedre Eiker med Webjørnsen

Date:
08.12.2017

Map    

Fongen på truger.

Date:
18.11.2017

Med korte dager, løs snø, og stengte veier begynner det å bli utfordrende å få til bestigning av nye kommunetopper nå utover. Planen var egentlig å dra til Sunnmøre å gå noen lette topper der, men etter å ha sett værevarselet, ble den planen skrinlagt. Etter mye research falt valget på Fongen. Dro rett fra jobb klokken 17, og etter 65 mil bak rattet, var Webjørsen og jeg fremme i Skarpdalen. Været var utmerket, minus 15 grader og stjerneklart. Etter å ha pakket sekkene våre, fått på oss trugene og hodelykta, la vi i vei retning Ramsjøhytta. Etter omlag halvannen time var vi fremme ved hytta, meget klare for litt søvn. Sto opp i tolvtiden, åt frokost, og satte kursen mot Fongen. Kom opp på toppen til solnedgang, fikk tatt noen bilder,og sett litt på utsikten før vi satte >>>

Map    

Jøronnatten med Webjørnsen

Date:
02.11.2017
Map    

Sande, Herøy, Hareid og Ulstein.

Date:
27.09.2017

Map    

Hjelmeland

Date:
24.09.2017

Kom kjørende fra Suldal. Svingte av fv 632 skiltet Blåsjø, og fulgte den overraskende brede og asfalterte veien helt opp til til Førrevassdammen, hvor vi parkerte. Rå biltur! Gikk over dammen, og fulte grusveien til stien til Blåfjellhytta tar av. Etter å ha passert hengebrua og 1111 - punktet, gikk vi av stien og tok kompasskurs til toppen. Tåke denne dagen, så lite sikt på toppen. Samme rute ned igjen. Tid totalt på tur: 4 timer.

Map    

Bjerkreim

Date:
23.09.2017

Etter turen til Lysekammen kjørte vi opp til Ådneram, hvor vi fikk oss et bedre måltid på fjellbutikken Suleskard. Kjørte ned Øvstabødalen til Byrkjedal, hvor vi tok av skiltet Maudal, og parkerte ved Vedbranden. Fulgte kupert sti vestover, og etter 2 timer stod vi på toppen i et nydelig høstvær. Flott utsikt.. kunne blandt annet se Store Skykula som vi var på i fjor. på veg ned igjen fikk vi øye på to lam, men ingen andre sauer. Etter en nærmere titt viste det seg at det ene lammet var skadet, så meldte fra på nærmeste gård da vi kom ned. Tid totalt på tur: 4 timer.

Map    

Forsand

Date:
23.09.2017

Ankom Lysebotn halv åtte om morgenen. Svingte innom Haugane Bed & Breakfast hvor vi fikk låne en nøkkel av Kjell Jostein Lyse. Fortsatte forbi Auklend, gjennom noen skarpe svinger før vi kom til en tunnel. Her stoppet vi og låste opp bommen som vi fikk låne nøkkel til. Kjørte frem til der veien krysser elven som munner ut i Strandvatnet, og parkerte. Kompasskurs opp til Urafjellet. Herfra kunne vi se Lysekammen, så navigeringen gikk lett. Etter rundt 2,75 timer sto vi på toppen, hvor vi ikke fikk se så mye som håpet pga en tåkesky som kom sigende i det ellers nydelige været. Nede igjen til bilen etter totalt 5 timer.

Map    

Høyest på Kvistøy

Date:
14.09.2017

Befant meg i Vindafjord, og så plutselig en mulighet til å få tatt denne toppen, så jeg ringte Edvin Ydstebø på tlf 93831136 og hørte. To og en halv time senere kom jeg i land på Kvitsøy, hvor Edvin ventet på å ta meg ut til Eime. Etter omlag et kvarter på urolig sjø, satte han meg av på østsiden av øya. Jeg sprang opp og dokumenterte bestigningen, mens Edvin ventet på meg i båten. Turen tilbake gikk raskt til tross for de store bølgene. Ga han kr 600 for skyssen da vi kom i land. Etter en lengre samtale (hvor det blandt annet kom frem at vi jobber i det samme yrket), sa han at han gjerne tar på seg flere slike transportoppdrag ut til Eime, før han ønsket meg lykke til videre.

Map    

Høyest i Flora

Date:
09.09.2017

Tur foretatt med Webjørnsen Etter en lengre biltur, parkerte vi i enden av Grøndalsvatnet ca halv ni om morgenen. Etter å ha pakket sekkene våre, la vi ivei langs den noe utydelige stien i retning Svartedalsvatnet. Gikk greit frem til sørenden av vannet, helt til vi begynte å gå rundt vannet på venstre side. Her var det bratt, med mye kratt, så det tok sin tid. Turen gikk videre langs Trongedalselva, forbi 666-vannet. Gikk alt for langt øst før vi begynte å dreie nordover, retning breen, noe som kostet både tid og krefter. Etter å ha kommet inn på breen begynte vi virkelig å kjenne det i beina, og de siste 1,8 kilometerne var meget slitsomme. Etter å ha knipset noen bilder fra toppen, satte vi umiddelbart kursen ned igjen. Utsikten var ikke noe å skryte av, og vinden var kald >>>

Map    

Bygland

Date:
01.09.2017
Map