Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gråhorga

Date:
23.04.2020

Map    

Grønahorgi

Date:
22.04.2020

Map    

Molden

Date:
21.04.2020

Tok av til høyre fra fv 55 noen km etter Hafslo, retning Marifjøra. Her er det skiltet til Molden, og tilhørende parkeringsplass. På råtten og flekkvis snø, fulgte vi den merka løypa gjennom skogen. Da vi kom inn på skogsbilveien ble forholdene straks bedre. Herfra ga resten av ruta seg selv, med masse skispor til toppen. Ned igjen kjørte vi på ski, og valgte og følge skogsbilveien helt ned til veien, for å så gå en kilometer tilbake til parkeringsplassen. André Var med.

Map    

Ryssebotnrana med kryssing av Fjærlandsfjorden

Date:
20.04.2020

Etter en helgevakt på jobben i knallvær var jeg mer enn klar for å komme meg vekk, og til fjells. Dro fra jobben klokken 17.00, og møtte min trofaste fetter André i Fjærland senere på kvelden. Dagen etterpå kjørte vi til Jordal på østsiden av Fjærlandsfjorden, her blåste vi opp gummibåten min, før vi rodde over fjorden. Etter å ha fortøyd båten ved en liten brygge i Lidal, gikk vi til fots opp til Røysete. Trugene måtte riktignok på ved ca 400 moh. Etter en rast på Røysete, fortsatte vi på truger opp til Røyseteholten1280. Tidvis litt for bratt til å være helt komfortable mtp snøskred, men etter en risikovurdering fant vi en rute vi kunne gå god for. Videre var det plankekjøring opp til Ryssebotnrana 1604. Gikk samme rute ned igjen, og rodde tilbake. Hærlig tur >>>

Map     2 comments

Mollsheia -Øytopp i Lindesnes

Date:
12.04.2020

Kjørte ut på Underøy, og fant en liten parkeringslomme på venstre side etter noen hundre meter. Gikk langs veien et par hundre meter, før vi tok av til venstre inn på den andre(ikke den første) traktorveien. Fulgte denne frem til skogen på høyre side åpnet seg opp. Her gikk vi over en gammel steinmur, så gjennom pen skog frem til vi kom inn på en sti som førte til toppen. Gikk samme rute tilbake. 30 minutter totalt på tur.

Map    

Midtbøknipen - Øytopp i Lindesnes

Date:
11.04.2020

Parkerte på en lomme på venstre hånd (når en kommer fra Lyngdal), krysset veien, og gikk inn på en traktorvei som ligger omlag 50 meter sørøst for parkeringen. Fulgte denne gjennom noen hårnål svinger, og frem til den flater ut før en venstre sving. Her ser man og en høyspent som passerer over traktorveien. Tok sikte på høyspent masta som står på ryggen, deretter fulgte vi en svakt tråkk opp til toppen. Returnerte samme veg. Brukte 40 minutter på denne turen.

Map    

Kistefjellet - Øytopp i Farsund

Date:
11.04.2020

Fra Egersund kjørte vi Nordsjøveien gjennom Hauge i Dalene, og Åna-Sira, før vi ankom Flekkefjord. Planen var en tur ut til Hidra, men toppene der ute valgte vi å spare til en finværsdag. Kistefjellet så ut som en topp en ikke blir lei seg av å ta i regnvær, så valget falt på denne. Kjørte over broa ved Hanersundet, tok første veg til venstre, så rett frem før vi parkerte ved en liten lomme på høyre side av veien. Gikk så opp vegen som går til venstre, så forbi to hytter på venstre hånd. Gjennom åpen skog noen meter, før vi tok fatt på oppstigningen. Tid totalt på tur: 24 minutter.

Map    

Varden på Eigerøya - Øytopp i Eigersund

Date:
11.04.2020

Etter å ha kjørt indre veier på Sørlandet, ankom vi Egersund og Eigerøya i pissregn. Parkerte ved skolen, og fulgte sti som starter på høyre side av bygget. Stien er merket og går hele veien til toppen. På toppen ble det obligatorisk bilde, før vi søkkvåte returnerte til bilen. Tid totalt på tur: 45 minutter.

Map    

Barmsheia - Øytopp i Risør

Date:
11.04.2020

Etter mye om og men vedrørende hvor turen skulle gå denne påsken, falt valget på noen øytopper på Sørlandet. Ønsket meg helst en ny kommunetopp, men håpløst vær satte en stopper for det. Etter jobb bar det sørover mot Risør sammen med Mette for å starte på øytopp prosjektet. Vi kjørte på svingete vei ut på Barmen frem til en bom, og parkerte bilen her. Gikk et stykke på grusvei frem til en gjengrodd traktorvei like sør for toppen. Fulgte denne frem til vi var 90 meter unna toppen i luftlinje, før vi avslutningsvis tok rett kurs til toppen. Samme rute tilbake. Totalt tidsbruk på turen var 1 time og 15 minutter, inkludert obligatorisk bilde av toppen, og fjerning av flått.

Map