Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Utrivelig varm tur til topps i Masfjorden

Date:
28.07.2019

Map    

Høyest i Lindås

Date:
27.07.2019

Map    

Høyest i Modalen

Date:
27.07.2019

Etter nattens tur til Skjerjavasshovden kjørte vi til Mo, gjennom Modalen, så til Stølsdalen hvor vi overnattet i telt. Våknet opp med heteslag etter noen timer, og forsatte opp forbi en demning ved Stølsvatnet. Litt etter (hvor det er merket p-plass på kartet) sto det en haug med biler parkert, så med første øyekast trodde vi at vi ikke kom lengre. Det viste seg at vi kunne kjøre et stykke til, men på elendig vei! Parkerte som eneste bil ved veis ende, åt frokost og skifta. Det går merket sti til toppen som vi fulgte. Den er først merket med rødt, men fra Åsabotnen er den merket med blått. 4,8 km en vei. Etter å ha kommet til toppen, returnerte vi samme veg. Brukte ca 3 timer tur/retur. Webjørnsen var med.

Map    

Midnattstur til Skjerjavasshovden

Date:
26.07.2019

Kjørte på svingete vei fra Evanger til Nesheim, så videre nedover Eksingedalen før vi tok av til Fjellanger. Så det var folk ute på søndre gården på Fjellanger, så spurte like gjerne om vi kunne låne nøkkelen til bomvegen opp Fagerdalen. Vi fikk låne nøkkelen av et ungt par som var på gården, og takket så mye for det. Kjørte opp til Skjerjavatnet, hvor vi parkerte. Det var lite vann i magasinet så vi kunne gå i en ganske så rett linje opp til toppen. Returnerte samme veg, og var tilbake ved bilen etter 2,5 timer på tur. Webjørnsen var med.

Map    

Høyest i Stordal

Date:
11.07.2019

Map    

Hetebølge på Hermannsdalstinden

Date:
09.07.2019

Våknet opp til knallvær og høy temperatur. Kjørte fra hotellet i Stamsund til Moskenes. Vel fremme i Sørvågen fant vi omsider en parkeringsplass hvor vi kunne sette fra oss bilen i noen timer, uten overhengede fare for å finne den igjen full av bulker. Skal dog nevnes at det ble en samtale med en av beboerne der ute først. Fulgte stien mot Munkebu først, mange "lurestier" her som følge av mye trafikk, så måtte sjekke kartet ofte i starten. Fra Munkebu fulgte vi sti mot Krokvatnet, før møtte på stien opp fra Forsfjorden. Herfra var den endelig slutt på berg og dalbane gåing, og vi kunne endelig kun gå oppover før vi var på toppen. Praktfull utsikt i alle retninger. Returnerte samme veg, og var tilbake etter ni timer på tur. En av mine absolutt fineste turer.

Map    

Tropesommer på stjerntinden

Date:
08.07.2019

Higravtind og sørøst for Breidtinden er de absolutt fineste og artigste kommunetoppene, men det var før jeg bega meg ut på Stjerntinden i Flakstad! Tilbrakte natten i førersetet på en Volvo V40, som i og for seg er en komfortabel bil å kjøre, men ikke fult så komfortabel å sove i. Hadde ingen konkrete planer om å ta Stjerntinden i dag, men været jeg våknet opp til var perfekt, så ideen kom som lyn fra klar himmel. Febrilsk som jeg var hev jeg meg rundt for å finne fjellfører, googlet, mailet, ringte Geir Rune ( som ikke hadde anledning), ringte trolig servicetorgene i halve Lofoten for informasjon om guiding til Stjerntinden � Da alt håp så ut til å være borte, tikket det inn svar fra Signar i Alpine Adventures på mailen jeg sendte han en time tidligere. Han kunne ta på >>>

Map     12 comments

Møysalen dagen derpå

Date:
07.07.2019

Etter en traus start på sommerens andre tur til nord-Norge endte oppholdet i Hartad, fremfor å vakle rundt i den nord norske fjellheimen i skodde og regn. Søndag våknet vi opp til akseptabelt tur vær, men gårsdagens tur på byen gjorde at vi kom sent i gang. Parkerte på en parkeringsplass ved Ingelsfjordeidet ved E10. Herfra står det merket Møysalen 11 km. Fulgte stien innover Forkledalen, tok til venstre ved 329- vannet, så høyre ved neste sti skille. Herfra starter oppstigningen for alvor. Etter breen er det et par enkle klyvepunkter, men helt uproblematisk med de utlagte kjettingene. Utsikten på toppen er bra, men opplevelsen ble middels da det stadig ved tåke som kom og gikk. Totalt 9 timer og 30 minutter på tur.

Map     3 comments