Archive - Date

Collected lists

Vindfullt på Kjølen

Date:
26.08.2018
Duration:
2:55h
Distance:
13.8km

I godværet som var meldt, planla jeg og noen kompiser noen relativt ambisiøse turer i Tromsø-området, men da vi ikke fikk fikset bil endte vi opp med en mer lokal og mindre interessant variant - Kjølen på Kvaløya. Tok bussen til Kvaløysletta og gikk derfra oppover. Etter fjorårets navigeringsbom med å følge veien opp for langt, tok vi i år av for tidlig. Det løste seg fort ved å bare ta av til venstre inn på stien etter ca. 500 meter. På toppen var det ekstremt vindfullt, så vi tok til varmebua på toppen for å innta niste og nyte utsikt. Folksomt her inne i dag, ikke rart når det var såpass surt ute. På vei ned løp vi en del for å rekke en buss som gikk en halvtime tidligere en den vi hadde planlagt, og denne rakk vi ganske fint. Passerte mange bærplukkere på vei ned, >>>

Map    

Utnytte værvinduet

Date:
22.08.2018
Duration:
6:40h
Distance:
25.5km

Med Jonas på besøk sørfra, måtte vi få til et besøk til en skikkelig fjelltopp i Tromsø. Valget uten bil faller da ganske naturlig på Tromsdalstinden, og vi planla dette på et festligere lag i anledning fadderuke på UiT. Planen ble Tromsdalstinden klokka 15:00 dagen derpå, og vi fikk med noen andre studenter fra linja på samme plan. Dagen startet med et kraftig regnvær, men utover dagen lysnet det opp. Da vi var klare til å starte turen, så været meget lovende ut, og vi håpet på god utsikt fra toppen. Vi fikk ordna sykler til alle sammen, for å slippe unna de dørgende kjedelige 5 kilometerne med innmarsj, noe som var fantastisk deilig. Vel framme ved starten av stien opp Nordeggen til Tromsdalstinden, låste vi syklene og la i vei oppover fjellet. Oppe ved 500 høydemeter >>>

Map    

Itnavárri-runde

Date:
17.08.2018
Duration:
3:22h
Distance:
16.6km

Bestemte meg for å prøve et nytt fjell i Tromsø som er mulig å nå med bybussene. Tok buss nr. 28 ut til Solligården for å gå på Itnavárri. Gikk radig oppover lia, og kom relativt fort opp til toppen. Så at jeg hadde brukt liten tid, og været var fint. Bestemte meg derfor for å returnere ned til Fjellheisen via Bønntuva istedenfor å gå ned samme veien. Fint å gå mellom her. Vel nede fra Fjellheisen var det ingen busser som matchet med meg, så derfor gikk jeg likegreit resten av veien hjem.

Map    

Bomtur(?)

Date:
03.08.2018
Duration:
0:31h
Distance:
2.3km

Har gjennom hele kommunetoppkarrieren min unngått store navigeringsfeil - før i dag. Hadde ståltrua på at det var Østentorøysa som var kommunetoppen, og Hilde Kari og jeg satte nesa i den retningen opp gjennom skytebanen som heldigvis var stengt. Da vi kom inn på sti, gikk vi i rakt motsatt retning av Østento, og endte dermed opp med å bomme på toppen med 20 meter. Returen gikk langs sti hele veien, så dette er anbefalt vei opp og ned på denne kommunetoppen. Blir strafferunde her... I etterkant leser jeg at både Fredrikstad kommune og kartverket anser røysa som kommunens høyeste punkt, kanskje var dette tidenes bomtur? (I positiv forstand)

Map    

Høyest i Hvaler på hjemtur

Date:
03.08.2018
Duration:
0:14h
Distance:
1.0km

Etter en harrytur i Sverige tok Hilde Kari og jeg turen innom et par småtopper i Østfold. Vi startet med Bankerødkollen i Hvaler. Parkerte ved bommen og gikk radig opp og ned igjen. Høyeste punkt så ut til å være under ei furu på toppen, så etter litt rot og knot hadde begge fått vært innom toppunktet. Noe utsikt, men ikke mye å skrive hjem om.

Map