Archive - Date

Collected lists

Brusaknuden Time og Hå kommune, 87/404 og 88/404

Date:
31.10.2012

Kjørte E39 sørover fra Stavanger mot Kristiansand frem til Bue der jeg tok til høyre på Fv 504 mot Varhaug til Mellomstrand som ligger mellom Oslandsvatnet og Mellomstrandsvatnet. Her tok jeg av til venstre oppover en grusvei gjennom beitemark der det var en flokk med store kyr som ikke hadde lyst til å flytte seg fra veien og frem til parkeringsplassen i enden av veien. Ved parkeringsplassen var det rødmerket sti mot Brusaknuden som jeg fulgte. Det regnet og blåste så ble ikke noe langt opphold på toppen, og var litt tåke så ble ikke super utsikt heller. Brukte under 30 minutter opp. Gikk på gps ned til den andre kommunetoppen her, Brusaknuden sørskråning, som er høyest i Hå kommune, som ikke var markert på noen måte som jeg kunne se, men tok ett bilde der gpsen sa stedet >>>

Map    

Signalhaugen - Randaberg, 86/404

Date:
28.10.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:52h
Distance:
1.7km

Parkerte ved Randaberggeilen 27-29 og fulgte grusveien innover forbi ett par hus og til ett jorde. Det var mørkt så vi måtte frem med hodelyktene og prøvde å unngå de største gjørmehullene, noe som ikke var like enkelt. Kom til steingjerdet som vi fulgte oppover mot toppen i tett skog. Fant de tre rustne boltene og fikk tatt bilde før vi satte kursen mot bilen igjen. Brukte 20 minutt opp til toppen og 50 minutter totalt. Gikk ikke så fort i stummende mørke og hodelykt som ikke funket helt som den skulle. Linda og Conrad var med.

Map    

Dyrafjellet - Karmøy, 85/404

Date:
27.10.2012
Duration:
0:48h

Vi fant en grei parkeringsplass litt nedenfor Dølevegen 81 og gikk opp til garasjen og gjennom grinda her. Fulgte sti opp til kommunetoppen og brukte ca 15 minutter opp til den kvite og røde masta her. Fin utsikt fra toppen. Fortsatte så bort til den vestre toppen, noe som tok ca fem minutt og tok ett par bilder her også før vi satte kursen tilbake mot bilen igjen. Totalt 50 minutter på tur inkludert god pause på toppen. Linda og Conrad var med:)

Map    

Boknafjellet - Bokn, 84/404

Date:
27.10.2012
Characteristic:
Trip by foot

Boknafjellet var veldig lett å kjenne igjen på god avstand med den store masta og bygningene på toppen. Vi kom Grønnestadvegen (fv 892) og parkerte i bunnen av vegen opp til Boknafjellet som var stengt med bom,. Sto på skiltet her at det skulle være 1,3 km til toppen. Fin vei å følge til topps og kjempefin utsikt fra toppen der det også er flere informasjonstavler og bok å skrive seg inn i. Brukte 25 minutter opp. Tok oss god tid på toppen til å se oss om. Samme vei tilbake og totalt 50 minutter på tur. Linda og Conrad var med.

Map     2 comments

Hodnafjellet - Rennesøy i strålende sol og snø:) 83/404

Date:
27.10.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:51h
Distance:
5.8km

Vi valgte å starte turen fra Sel ovenfor Dale på Rennesøy, dvs fra vest. Fin parkeringsplass her og rødmerket og skiltet sti til Rennesøyhodnet som fjellet også kalles (Turistforeningen som har merket stien). Lettgått terreng mesteparten av turen, kun litt stigning helt på slutten. Kjempefin utsikt fra toppen. Brukte 1t og 20 minutt til toppen. Samme vei tilbake, og nesten tre timer på tur til sammen inkludert en fin pause på toppen. Linda og Conrad var også med.

Map    

Gimshøgda-Orkdal 100m pf

Date:
21.10.2012

Parkerte ved gården Vika i Hoston. Fulgte først traktorvei i ca 1 km før den gikk over til merket sti. Stien var til tider litt vanskelig å finne, men Gimshøgda lå godt synlig forann oss så det gikk greit å finne veien. På toppen er det ei hytte og diverse installasjoner samt en stor varde og fin utsikt. Brukte ca 50 minutter opp. Samme vei tilbake. Shogun og Teis var med

Map