Archive - Date

Collected lists

Reinshornheii, Bygland, 120/404

Date:
28.09.2013

Kjørte Brokke-Suleskar veien og parkerte ved parkeringsplassen til Øyuvsbu. Gikk de 15-20 minuttene inn til hytta og rakk akkurat frem før det ble mørkt. neste dag fulgte vi stien mot Gaukhei ca 10 km til Videdalen som vi gikk innover og opp mot Reinshornheii. Litt gjørmete sti, men ellers relativt flatt og fint terreng å gå i til vi startet oppstigninga. Turen opp fjellet var veldig grei stort sett tørt gress å gå på. Veldig fin utsikt fra toppen og stor varde. Brukte ca fire timer til toppen og 8 timer t/r Øyulvsbu inkludert pauser. Kjempeflott tur i lettgått terreng, med fin utsikt over setesdalsheiene. Elisabeth var også med.

Map    

Trollhøttatraversen

Date:
15.09.2013

Søyådalen var utgangspunkt for denne kjempefine traversen som jeg gikk med TTF. Brukte 9,5 timer totalt. Fulgte ruta beskrevet i Trond Børstings bok Toppturer i Trollheimen.

Map    

Blånebba

Date:
14.09.2013

Utgangspunkt Søyådalen. Gikk merket sti opp mot Blånebbvannet. Gikk den bratte nordvest eggen. Litt klyving og klatring for å komme opp denne veien, men veldig gøy rute. Brukte ca 4,5 time til toppen. Gikk normalveien ned igjen, nordøst ryggen. Den var vardet og grei å finne. NB! veien inn til Søyådalen er bomvei, så husk bompenger, tror det var 20 kroner. TTF arrangerte turen.

Map     2 comments

Punkt nordvest for Rensfjellet - Melhus, 119/404

Date:
01.09.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:27h
Distance:
13.8km

Fra Lundamo kjørte vi bomveien inn mot Samsjøen helt inn til Samsjøen (betaler med kort, tror det var 70 kr, rundt 2,5 mil å kjøre på grusvei). Kjørte ned til naustene som ligger ned mot Samsjøen og fortsatte veien til venstre inn mot nordenden av Samsjøen til den stoppet etter noen hundre meter. Fulgte en sti innover langs Samsjøen så lenge den var synlig så gikk vi over myrer og høyder mot Rensfjellet. Satte først kursen mot kommunetoppen som ligger litt nedenfor høyeste punktet, men med en fin liten varde. Fortsatte så videre opp mot toppen av Rensfjellet. Brukte ca 2 timer til kommunetoppen og 30 minutter ekstra opp til hovedtoppen (inkludert matpause). Veldig flott varde på toppen og fin utsikt mot Sylane, Trollheimen og Dovrefjell. Returen tilbake var ca samme rute som >>>

Map