Archive - Date

Collected lists

Lyshornet

Date:
30.01.2022
Distance:
9.8km

Dagens turmål var Lyshornet. Parkeringen ved klosterruinene var full så vi kjørte litt lengre til Lyseklostervegen p-plass. Her var det god plass. Gikk en sti innover fra parkeringa som vi bestemte oss for å følge for å se hvor den gikk. Veldig vått i terrenget her. Kom etterhvert inn på grusveien fra Lyse kloster, men ble en god omvei. Fulgte så grusveien nesten til klosterruinene før vi kom inn på veien som går til Lyshornet. Fulgte vei og sti til topps. Isete siste stykket mot toppen, men ellers greit å gå. Tilbake igjen gikk vi til klosterruinene og gikk veien tilbake til bilen. Glemte å skru av sporingen da jeg kom til bilen, så første minutter av bilturen ble også med på sporingen. Bjørn var med.

Map    

Hamrefjellet, smørås

Date:
23.01.2022
Distance:
6.8km

Tur hjemmefra opp i smøråsen, gikk innom toppen av Hamrefjellet. Bjørn var med.

Map    

Hausdalen telttur

Date:
21.01.2022

Parkerte innerst i Hausdalen fredag kveld. Gikk innover langs veien på beina. Ett tynt snølag som var bløtt til tider. Brodder trengtes ikke. Litt lett yr i lufta. Fikk satt opp teltet på den faste plassen vår og spist litt før vi la oss til å sove. Tåke neste morgen, pakket sammen og tuslet ned til sivilisasjonen igjen. Ikke mye snø igjen på veien nå, det meste hadde regnet og smeltet vekk i løpet av natta. Bjørn var med.

Map    

Veten i Fana, Bergen 100m pf

Date:
14.01.2022
Distance:
3.9km

Kjørte til P-plass Korsneset og satte fra oss bilen. Fulgte skogsbilvei innover. Turen ble bestemt på kort varsel, så hadde ikke hatt tid til å studere turen så mye på forhånd, hadde bare fått med meg at stistart kunne være litt vanskelig å se. Vi så noe som lignet en sti etter noen få hundre metre, men fant fort ut at det ikke var rett sted, og fulgte veien videre. Sti start er vist på bildet. Er rødt merke på tre, og en trebro like etter stistart. Er også skytefelt skilt, men de var det mange av langs veien. Fulgte den rødmerkede stien oppover, når man kom litt opp så ble det veldig fin utsikt Litt vått og gjørmete noen steder, men stort sett greit å gå. Gikk først opp til topppunktet der det er en betongstolpe, men litt begrenset utsikt før vi gikk til ett utkikkspunkt >>>

Map    

Vettisfossen

Date:
08.01.2022
Duration:
27:06h
Distance:
19.5km

Skulle til Årdalstangen og hente ekstra gulv til bilen som vi hadde kjøpt på Finn, så da tenkte vi å prøve å finne en tur i nærheten der resten av helga. Kom til Årdalstangen fredag kveld og brukte litt tid på å demontere gulvet og få det inn i vår bil før vi kjørte til slektinger av Bjørn på som bodde i Årdalstangen og overnattet der. På lørdag kjørte vi først til Øvre Årdal og fulgte så godt skiltet vei til Utladalen/Hjelle/vettisfossen. Parkerte på Hjelle parkering noen hundre meter før bommen. Ved bommen er det snuplass og godt merket parkering forbudt, og vi hadde ikke noe i mot å gå noen hundre metre ekstra. Står skilt her 5,5 km til vetti gard. Lite snø her, men is på vegen så vi tok brodder på skoene og fulgte veien innover langs Utla elva. Var satt >>>

Map    

Stendafjellet

Date:
03.01.2022
Distance:
5.0km

Ble en ettermiddagstur til stendafjellet etter jobb. Gikk opp en relativt gjørmete og våt sti som starter fra enden av apeltunhaugene. Fulgte denne opp til kanalskaret der vi kommer inn på fin grusvei, og holdt til høyre i to kryss på denne veien. Tok en liten avstikker fra grusveien for å komme til toppen av Stendafjellet. Ett par hundre meter på gjørmete sti for å komme til topps. Flott utsikt fra toppen. Fulgte så grusveien ned til Øvre Krohnåsen der vi kommer inn på asfalt igjen, og satte kursen hjemover. Bjørn var med.

Map    

Husefjellet

Date:
02.01.2022
Distance:
3.5km

Kjørte til Hersvik og parkerte på den store godt merkede parkeringsplassen der. Gikk tilbake langs veien et lite stykke til stistart som er i svingen før man kommer til Hersvik, og er godt skiltet. Stien var enkelt å følge med varding helt til topps. Var ett stiskille, men her var det godt skiltet. Regn og blåst så ble ett kort opphold på toppen. Flott utsikt. Samme vei tilbake. Bjørn var med.

Map    

Råkeneset

Date:
01.01.2022
Duration:
25:33h

Ny tur ut til Råkeneset etter en tur til Ravnenipa. Overnattet enda en natt her.

Map    

Ravnenipa

Date:
01.01.2022
Duration:
1:21h
Distance:
2.8km

Kjørte til Hardbakke og parkerte på idrettsparken. Det var litt byggeaktiviteter her, og ingen parkeringsplass, men gikk greit å sette bilen i veikanten. Her er freesbeegolf anlegg, fotballbane og turløpyer over og rundt Ravnenipa. Vi hadde bestemt oss for å gå til toppen og stien starter bak målet på fotballbanen, så vi gikk langs fotballbanen og kom inn på stien som er godt merket med varder og skiltet. Bergarten her er konglomerat og er veldig fin å se på og gir også god friksjon å gå på, så ingen problem å forsere svabergpartiene som det er en del av på turen. Flott utsikt fra toppen, men blåste og litt yr i luften så ble kort opphold før vi gikk samme vei tilbake. Bjørn og Venke var med.

Map