Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

I hundre på Busterud !

Date:
31.12.2015

Vel hjemme fra Karushøgda i Nittedal avsluttet jeg turåret 2015 med en hjemme i Gjerdrum - Busterudvangen. Yndet turmål sommer som vinter og flere og flere besøker hytta på toppen. Sågar nå rett før mørket falt på møtte jeg to stk orienteringsløpere til fots. Håper det kommer snø av betydning så hytta kan åpne for salg også denne vinteren. Det er både en fin inntektskilde for klubben, et sosialt samlingssted og en institusjon i Romeriksåsen ikke minst. Hvis jeg trekker fra to "turer" som ikke har noe med tur å gjøre (København/hovedstad) og Bruvoll parkering ble det eksakt 100 turer dette året. Sannsynligvis første og siste gang det er mulig. Antall topper er noe høyere da flere turer inneholder flere topper. Godt nytt år alle Peakbookere.

Map     3 comments

Karushøgda

Date:
31.12.2015
Map    

Valfjellet opp østflanken

Date:
30.12.2015
Map    

Farshatten og Ausenfjellet under skyfri himmel

Date:
26.12.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:00h
Distance:
4.5km
Map     2 comments

Rælingsåsen Nord - bare for toppnerder

Date:
26.12.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:10h
Distance:
0.5km
Map    

Tulletopper i Skedsmo del 1

Date:
25.12.2015
Map    

Tulletopper i Skedsmo del 2

Date:
25.12.2015
Map    

Nesten Drive-in-topp, men topp er topp !

Date:
21.12.2015

Tok en liten roadtrip etter jobb og valget falt på Rælingsåsen. Her har jeg vært mange ganger før i forbindelse med målgang i Vinterkarusellens motbakkeløp. Da går starten nede ved Sandbekkhallen før vi løper gjennom Blystadlia etter en oppvarmingsrunde rundt hallen. Rart å tenke på at løpet gikk for cirka tre uker siden og det er fortsatt høst i lufta nå i dag som det er vintersolverv. Oppe på toppen er det et stort vanntårn rett nedenfor masta som står på selve toppunktet. Barmarkssesongen ser ikke ut til å ha noen ende. Dette håper jeg å utnytte til mange fotturer framover men da må brodder medbringes.

Map    

Kollern: Såpeglatt vei, brukbart i terrenget

Date:
20.12.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:30h
Distance:
6.0km

Nå er dagene korte men jeg klarte karre meg opp tidlig denne desembersøndagen. Tok med Huskyen vår til Jevnaker og videre opp Svenådalen til Tverrsjøen. Litt forbi vannet hadde jeg sett meg ut parkering i krysset hvor veien til Roenseter går. Skjønte fort at jeg måtte endre planene da veien innerst her var speilblank og selv om jeg hadde bil med piggdekk tok jeg ikke sjansen. Kompis og jeg gikk med museskritt de første 500 meterne til der hvor blåstien mot Kollern startet og veien mot Roenseter går til høyre. Stien var ganske bra men det var noen skumle issvuller her og der. Han trekker jo hele tida så jeg måtte være veldig varsom og korte inn båndet for å få mer kontroll. Tåke på toppen - ikke første gang nå i høst/vinter - og det blåste en del. Vel oppe konstaterte >>>

Map    

Min kjære ene hundremetring i tåke

Date:
18.12.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:33h
Distance:
3.0km

Gjerdrum, min hjemkommune, har en enslig topp med pf > 100. Vardåsen eller Valfjellet på folkemunne er godt besøkt, men brorparten av turgåerne kommer fra Skedsmo eller Sørum hvor det bor langt flere mennesker. Jeg parkerte nord for åsen langs Frognerlinna på hålken. Hadde med Siberian Huskyen Kompis som trakk foran. Stien opp til varden var isete og det var godt å ta noen hjelpesteg ut i lyngen her og der. Tåke så ingen utsikt overhodet. Mennesketomt idag, kanskje ikke så rart været tatt i betraktning. Ned igjen krever det sitt med en voksen Husky på isete sti.

Map