Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

ÅnaSira innafor 4: 219 Lund

Date:
28.02.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
7.8km

JAN OG JEG MED SJELDEN VINTERBESTIGNING AV LINDTJØRNSKNUTEN VEST Sola19 (Solveig) var her i januar, det var imponerende. Vi gikk på truger fra Sjursvatnet i noen få minusgrader på hard skaresnø opp til Stuhaugstølen. Herfra orientering opp gjennom bjørkeskogen både syd og nord fra elva som rant fra Storetjødn. En elvekryssing påkrevd og det rant godt. Jan skulle pælme trugene over elva og klarte å treffe et vannhull. Heldigvis fløyt de ikke avgårde under snøen ! Fant det store søkket nord for tjernet og gikk på islagt vann i skaret forbi hovedtoppen (734) som tilhører Sirdal. Opp til rett kolle etter blåmerking, eneste merking på turen. Enorm utsikt over halve Rogaland fra toppen ! Og på alle turene til nå har vi sett vindmøllene ved Egersund. En nydelig dag i Dalane.

Map     2 comments

ÅnaSira innafor 3: 218 Flekkefjord

Date:
26.02.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
9.7km

Dag 3. Kort kjøretur fra ferieboligen opp til lomma der alle parkerer. Skilt merket Tomlingen. Forstår det sånn at dette er et synonym til Tomlongsheia, dagens mål. Vi satte på trugene da veien mot Ytre Jendal var dekket av snø. Passerte seteren og forserte en veldig bratt bakke før vi tok av trugene på ca 500moh. Gikk på merking mot toppen men det var krevende pga uforutsigbare snømengder der hvor sola ikke hadde tatt. Gikk gjennom flere ganger. Etter elvekryssinga bratt opp sørflanken og videre mot steinen på toppen. Dette var den tøffeste 1-stjernerstoppen jeg har gått noengang.

Map    

ÅnaSira innafor 2: 217 Sokndal

Date:
25.02.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.9km

Dag 2. Kjørte fra Evje og via Lyngdal til vestsida av Solliknuden. Vi ble enige om å benytte veien der kontra merket løype fra Moi. Ganske bratt på grusveien til Solli. Fant greit stien bak huset og gikk opp lia, først etter beskjeden rødmerking og deretter små varder og steiner. Litt vind på toppen men inntok nistepakka i le av varden. Ned igjen samme vei. Skulle nå til overnatting i Flekkefjord og valgte kystveien som var av den svingete typen. Mange hårnålssvinger her ! Fikk med oss ruggesteinen på 80 tonn som vi klarte å rugge såvidt. Med på turen: FjellEggen (Jan Eggen)

Map     2 comments

ÅnaSira innafor 1: 216 Åseral

Date:
24.02.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
9.8km

Jan og jeg på kommunetoppraid på Sørvestlandet. Først ut Åseral, en avsides kommune i Vest-Agder med fjell over 1000 meter. Parkerte ved Farevatn ovenfor Ljosland. Langt å kjøre innover her. Mye folk da vinterferien for Vestlandet er igang. Fulgte skiløype et par kilometer før vi etter litt nøling og en liten miss dro oppover mot toppen der det er spredt varding og rødmerking. Naturligvis lettere å se alt sommerstid på barmark. Stiv kuling på toppen men brukbart på lesiden av den store varden. Ned igjen kutta vi et sted og det gikk som alltid på trugetur vesentlig raskere ned enn opp. 2.10+1.30=3.40 på tur inkl pause og noen fotoshoots. Med på turen: FjellEggen (Jan Eggen)

Map    

Hasleråsen

Date:
17.02.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
4.9km

Map    

Hasleråsen befaring

Date:
16.02.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
7.9km

Map    

Bjørnholthøgda nå med middels kram snø

Date:
10.02.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.2km

Tilbake for revansje på denne inneklemte toppen i Hakadal. Dro ut søndag kveld for en bestigning med hodelykt. Parkering som forrige gang ved Aas gård. Til tross for litt slush på veien opp gikk det greit å ta seg fram. På med trugene og inn den samme blåmerka stien som sist. Snøen var fastere etter mildværet men dessverre ikke så fast som jeg hadde håpet. Bestemte meg likevel for å gi det et forsøk. Etter passering Søndre Klopptjern ble det brattere og inni skogen var det lettere å gå. Etter ca 1t 20 min var jeg på toppen! Her så jeg andre trugespor samt skispor. Det er mulig å få en enklere inngang ved å benytte skogsbilveien som går til Hakkim. Idag tror jeg det ville vært lurt selv om det blir flere kilometer. Retur i egne spor er en stor fordel og kraftbesparende >>>

Map    

Bjørnholthøgda

Date:
01.02.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
1.0km
Map