Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

136 Time og 137 Hå: RogaTour

Date:
29.02.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:42h
Distance:
3.5km

Kjørte på morsomme jærveier ut til Brusali sørvest for toppen. De fleste velger nordlig innmarsj der hvor det er skiltet men etter litt ekstra research har mange uttalt at sør er raskere. Helt enig! Derfor kjørte jeg sør for toppen. Her går det en fin traktorvei oppover. Det jeg ikke visste da jeg smøyg meg forbi grinda var at jeg entret et stort beite. Oppi lia dukket det opp Moskusokser - trodde jeg først. Det var det heldigvis ikke men lokale kyr som jeg aldri hadde sett før. Listet meg forsiktig forbi og før toppen var bakken hvit. Ikke mer enn at turen gikk uproblematisk. Ned igjen løp jeg effektivt og bølingen med 50 svære dyr hadde trukket unna.

Map     4 comments

135 Klepp: RogaTour

Date:
29.02.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:10h
Distance:
0.5km

Turen startet fra Gardermoen og her ble det litt god stemning i sikkerhetskontrollen. Kofferten var for tung så jeg putta det jeg makta oppi håndbagasjen. Deriblant to par sko og EN langstøvel. Alt dette måtte ut til vekternes store glede. Under lå nemlig PCen jeg hadde med for rapportskriving. Vel framme på Sola sleit jeg med å finne det litt bortgjemte kontoret hvor jeg fikk nøkkel til leiebilen. Billigselskapene stikker seg ikke fram dessverre. Eller det er vel de dyre som skviser ut de billige. Satte kursen mot Norges enkleste kommunetopp Tinghaug i Klepp kommune. Ikke mye å fortelle her annet enn at det var en kjempefølelse å stå på en kommunetopp nå 4,5 mnd etter Vestre Slidre sist høst.

Map     2 comments

138 Sola: RogaTour

Date:
29.02.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:19h
Distance:
1.0km

Kjerrberget er høyest i Sola kommune - rett ved flyplassen. Det er en markert haug i et ellers flatt landskap. Rundt toppen bygges det heftig om dagen og jeg brukte litt tid på å finne et passende utgangspunkt. Parkerte og fulgte en sti/tråkk som slynget seg opp på østsida. Majestetisk utsikt over flyplassen, hvitkledde fjell mot øst og bebyggelsen på alle kanter samt havet i det fjerne. Etter denne turen returnerte jeg til Base Camp Hotellet for en dusj og litt slaraffenliv. Randaberg vurderes som en kveldsøkt da jeg har med lykt i bagasjen. Men godt med en pause og selv om Stavanger bare er Norges 4.største by har rushtrafikk her også.

Map    

Kongen på haugen i praktvær

Date:
27.02.2016
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
1:00h
Distance:
4.0km

Hver vinter blir jeg tildelt en vakt for å selge sjokolade, boller og solbærtoddy ved en av Gjerdrums serveringshytter - Busterudvangen. Orienteringslagets faste inntektskilde vinterstid. Idag hadde jeg været med meg! Strålende sol og -7 grader om morran ble byttet ut med enda mer strålende sol og varmegrader på ettermiddagen. I mellomtida masse fornøyde kunder og skiløpere. Selv fraktet jeg kroppen opp på truger - passet fint da løypene ikke var sporsatt, kun tråkket med maskin. Nettofortjenesten ble på over 1000 kr og det er bra en lørdag i vinterferien. Hytta vår ligger på løypas høyeste punkt men primærfaktoren er heller beskjeden.

Map    

Langt og tungt på truger over Nordmarkas Besseggen

Date:
06.02.2016
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
3:30h
Distance:
9.7km

Endelig klarte jeg stå opp i tide til å ha forhåpninger om å klare en ny topp i løpet av dagen. Jeg hadde lykt i lomma for sikkerhets skyld. Oslomarka > 100 står på programmet og valget falt på Pershusfjellet. Parkerte på Tverrsjøstallen som nås via bomvei fra Jevnaker. Før jeg satte igang håpet jeg at noen hadde tråkka stien før meg, men den gang ei. Etter 1 km i skiløype fikk jeg stigningen fra start opp på den forholdsvis smale åsen. Fram til punktet ble det opp og ned over mange mindre topper. Var ganske utkjørt ved ankomst 650-toppen og hadde med lite næring. All erfaring sa meg at truger tilbake er langt lettere fordi man går i sine egne spor. Forskjellen blir mye større enn sommerstid. Men det var en temmelig utmattet toppsamler som var særs fornøyd med å være >>>

Map     3 comments