Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

51 Marker og 52 Rakkestad: Første dobbeltopp

Date:
29.09.2012

På bilturen langs Øyeren og forbi Momarken retning Rakkestad ble været dårligere og det begynte å regne. Det gjorde i grunn ikke så mye siden jeg skulle prøve jogge på dagens topptur. Valgte alternativet med utgangspunkt langs rv.124 mellom Degernes og Strømsfoss, på sydsida av åsen. Stien var blåmerket og fin, men det våte været gjorde den om til en bekk. Hadde jeg sendt en barkebåt fra toppen ville den også kommet seg ned til bilen - ihvertfall nesten. Det var også mye røtter på stien. Skal si det var mye rart på Linnekleppen. Nord-Europas eneste betjente brannvakttårn, mulighet for tak over hodet, en miniaktivitetspark, skilt med Velkommen og Velkommen tilbake pluss en del mer. Tårnet var ikke betjent nå siden vi skriver september, det hadde heller ikke vært nødvendig >>>

Map    

50 Kongsvinger: Rafjellet

Date:
28.09.2012

Kjørte som flere andre opp til et skilt hvor det sto Rafjellet 1,6 km. Av kartet her på Peakbook ser man en bom et par kilometer ned mot sivilisasjonen. Den sto åpen og det var bare å kjøre. Joggesko og treningsdress var påkledningen men det var ikke mye jogging opp til toppen. Bakke umiddelbart, slak riktignok, før en bratt stigning på slutten. Faktisk en åpen hytte på toppen og et tårn som lignet stupetårnet på Ingjerstrand bad. Etter litt sondering på toppen småjogget jeg forsiktig ned til bilen. Det var litt sleipt innimellom og ville ikke skli og skade meg. Vel nede kom en annen bil opp, kanskje skulle de også opp til Rafjellet?

Map    

49 Nedre Eiker: Trettekollen

Date:
21.09.2012

Kjørte inn Eikseterveien i Lier og helt inn til serveringsstedet Solvang i nærheten av idylliske Garsjø. Fant en passende parkeringsplass langs grusveien og la i vei. Brukte o-sko på beina og tenkte prøve jogge så mye som mulig. I starten var det et par kilometer grusvei og deretter var det sti helt til det ikke var langt igjen til toppen. GPSen geleidet meg fint til Trettekollen og det var ganske fin utsikt. Ned igjen omtrent samme vei. Dette var første topp i Finnemarka og jeg tror den enkleste av dem. De andre er Modum og Lier kommuner hvis jeg ikke tar feil. Tripteller: 9.8 km Delta H: 228 m Tid t/r: 1.25

Map    

48 Oslo: Kjerkeberget

Date:
16.09.2012

I sommer var jeg på Oslos vestligste punkt i forbindelse med kommunetoppen i Bærum. Idag var jeg på det nordligste punktet som er identisk med høyeste punkt. For å komme hit kjørte jeg først bil til Stryken stasjon. Herfra syklet jeg på fine grusveier 13 km inn til Sandungen gård. Derfra var det 2 kilometer lett motbakke på blåmerket sti til toppen. Traff på en del syklister langs veien og to jegere m/hund bare 100 meter fra Kjerkeberget. Utsikten var upåklagelig fra den gamle brannvakthytta. Det var en litt sur vind idag. Sykkelturen fra Stryken til Sandungen tok en time. Gåturen opp og ned det samme, mens returen på sykkel gikk på 35 minutter. Hadde et lite håp om servering på Sandungen. Men til tross for flere biler så det ikke ut som de solgte kaffe og sjokolade der.

Map    

47 Svelvik: Sæteråsen

Date:
12.09.2012

Tok med Mamma på utflukt til Svelvik idag. Egentlig hadde jeg tenkt meg til Eiksetra i Finnemarka (Nedre Eikers topp) men fant ut etter å ha tenkt meg om at denne turen ville bli litt tøff for henne. Etter litt rot med navigeringen i bilen parkerte vi på Skalland p-plass. Her sto flere biler parkert. Det var steinete vei og sti helt til topps. Underveis kom et par tordenskrall og et regnskyll så Mamma valgte å stoppe før den siste bratte stigninga. Jeg kløv greit opp og tok et par bilder i regnet før jeg gikk nedover igjen. Hadde jeg gått alene ville jeg klatret opp i utsiktstårnet som sto der. Overraskende mange turgåere og joggere i området pluss noen hester. Vi møtte sikkert 15 personer. Turen ble på 5 kilometer t/r og en delta H på 246 meter. Var ute i rundt halvannen time.

Map    

46 Hvaler: Østfold-trippel del 3

Date:
02.09.2012
Map    

44 Sarpsborg: Østfold-trippel del 1

Date:
02.09.2012
Map