Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

36 Flesberg: Flesebekkble

Date:
27.07.2012

Solid fjelltur i perfekte værforhold. Parkerte ved Hølsætra 600 moh etter å ha kjørt fra Gjerdrum via Kongsberg fordi Ola bor her og han var med på turen. Gikk i slak motbakke på sti til vi kom til Gunnulfsbu. Her tok vi en liten rastepause. Videre kom vi inn i noe dvergbjørk før vi fant stien videre oppover. Behagelig fjellterreng og jo lenger opp vi kom desto kortere ble vegetasjonen. Golf hadde sikkert vært mulig over 1100 moh. uten greenkeeper. Fotografering på toppen og en ny rastepause under en skrent på vei ned fordi det blåste mindre her. Total tid ute ble 4.15 inkl. litt stopp. 16.1 km i faktisk tilbakelagt distanse og høydeforskjell på 670 m. Ny personlig rekord hvis jeg utelater bilbestigningen av Tronfjell.

Map    

35 Jevnaker: Svarttjernshøgda

Date:
25.07.2012
Map    

33 Bærum: Sør på Vidvangshøgda

Date:
20.07.2012

Dette ble en tur jeg kommer til å huske lenge. Parkerte ved Tobonn innerst i Lommedalen. Min søster var med og hun viste at hun er i en helt annen forfatning nå enn etter fødselen i januar. Gikk vei i starten og tok sikte på Danielshøgda som er det vestligste punktet i Oslo. Hadde håpet på sti opp dit men måtte forsere et hogstfelt i bratt motbakke - uten sti. Vel oppe var det å følge GPS til toppunktet. Rimelig ulendt til tider og vi brukte vel drøye to timer til punktet, i ganske behagelig tempo riktignok. Ned igjen tok vi en nærliggende skiløype og samme grusvei til slutt. Totalt var vi ute i 3,5 time inkludert 41 minutter stopptid. Det skulle bli 2.49 i bevegelse noe som er bestenotering for Akershustoppene. Det var attpåtil min siste Akershustopp så nå er fylket komplett. >>>

Map    

32 Lunner: Bislingflaka

Date:
17.07.2012
Map    

31 Gran: Lushaugen

Date:
15.07.2012
Map    

30 Nes: Ursknappen

Date:
04.07.2012

Parkerte et par km innenfor Ihlangsvangen som igjen er innenfor Fallet i Nes. Bomvei 20 kr. Hadde ikke med mynter men oppga tlf.nr. så får de ringe om de vil ha penger. Brukte papirkart og GPS for å orientere meg fram. Dårlig med stier etter å ha forlatt grusvei i starten. Flotte områder med myrer da jeg nærmet meg toppen. Fint turvær, stille og behagelig. Kun avbrutt av noen fly som var en reminder på at Gardermoen ikke er langt unna også her. Valgte feil skotøy igjen. Optimist med joggesko men ble fort våt. Hadde med et par sko så fikk skiftet da jeg kom tilbake. Totalt to timer var jeg ute.

Map    

29 Hobøl: Høgbråten

Date:
03.07.2012

Lovlydig som jeg er stoppet jeg kjøreturen ved skiltet, men akkurat idag hadde jeg trengt å kjøre et stykke lenger - opp til lysløypa nærmere bestemt. Måtte rekke kveldsvakta på jobben og det gikk med et nødskrik. Heretter blir det ikke slikt stress i dette prosjektet jeg har begynt på. Da blir det ikke så gøy i lengden. Men er jo ivrig etter å klare mange topper nå i sommerhalvåret. Til vinteren blir det vanskelig å finne topper. Brukte GPSen til å manøvrere og løp selvsikkert forbi en stor sti som gikk av til høyre. Den skulle jeg ha tatt. Men det ser man jo først når man skal ned igjen!! Istedet klatret jeg opp en skrent med GPSen i den ene hånda og bilnøkkelen i den andre. Ja, ja, trening ble det ihvertfall. Må snart skaffe med skikkelig topokart til Dakotaen.

Map    

28 Frogn: Varden

Date:
01.07.2012

Litt av et prosjekt for å klare denne toppen. Fikk skyss til Nesodden fordi en kamerat skulle delta i NM triathlon. Konkurransen foregikk ikke ved kaia så jeg måtte gå en time ned til Nesoddtangen først. Deretter ventet jeg en time og så 50 minutters båttur ut til Håøya øst. Det var heldigvis oppholdsvær. Fant likevel fort ut at det var vått i skogen og joggesko var et galt skovalg! Etterhvert ble også treningsbuksa rimelig fuktig. Toppen var grei å finne. Gikk rødmerket sti nesten til topps hvor GPSen kom til sin rett - igjen. Ned igjen ble det litt i overkant spennende. Blir jo alltid begeistret over å nå en ny topp og skulle ikke ha lagt GPSen med innebygd kompass ned i sekken. Tok gal vei ned og fant ikke stien. Rota sikkert 15 minutter og havnet tilbake på samme sted. Tida >>>

Map