Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

163 Fyresdal: Napuren

Date:
28.08.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
8.0km

40-årsdagen ble feiret ved å bestige Fyresdals høyeste punkt Napuren. Og det var en meget god topp dette med innpå 500 høydemeter og vilt og vakkert terreng. Møtte andre turgåere som alltid er hyggelig. Det var et par andre topper i nærheten som var en del av et toppturopplegg. Parkering på småprivat grunn men det var ikke andre alternativer på stedet. Det var heller ingen som brydde seg om at jeg satte fra meg bilen. Først opp gjennom småskogen før jeg kom over tregrensa. Nå ble det veldig idyllisk med en elv som rant nedover store svaberg. Kom etterhvert opp i et stor u-dal med noen vann. God merking hele veien. Retur samme vei.

Map    

Vesleaskvangen tur/retur

Date:
15.08.2016
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.8km
Map    

Flere setervanger

Date:
14.08.2016
Characteristic:
Bike trip
Distance:
12.6km
Map    

Olstadvangen

Date:
14.08.2016
Map    

162 Malvik: Baklifjellet NV

Date:
12.08.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
3.6km

Dag 2 av Trondheimsbesøket. Etter litt tankevirksomhet falt valget på Malvik. Denne turen så veldig grei ut noe som også viste seg å stemme. Parkerte på øverste mulighet ved bommen til Fasesknippen. Herfra noen 100 meter på vei før sti skrått til venstre. En kuflokk flyttet seg lydig da jeg kom trampende. Først bort til en hytte før jeg fikk litt nedoverbakke ut til steinen med grensemerket. Fint lite "fjellområde" dette. Brydde meg ikke om å gå opp til golfballen på Fasesknippen men gikk rett ned til min Suzuki leiebil. Idag lot jeg det være med en topp da jeg ville ha litt tid før Retrokonserten på Sverresborg. Det var en flott konsert for oss som er ca 40 år.

Map    

161 Skaun: Elgshøgda med Sola19

Date:
11.08.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
5.1km

I sommer har jeg vært borti veldig mye dårlig vær som sikkert alle andre fjellturister og skogsvandrere. Men denne ettermiddagen var jeg garantert sol, nemlig en blid Orkangerbosatt Sørlandsjente kalt Sola19 ( Sola19 (Solveig Føreland) . Hun ble veldig gjerne med på tur til Skauns høyeste punkt selv om hun er den som har frekventert toppen mest (Peakbook-registreringer). Mørketall kan forekomme! De to hundene hennes Storm og Teis var også hjertelig tilstede. Solveig beholdt hundene selv for at jeg ikke skulle få noen fordeler innover myrene mot toppen. Bratt kneik på slutten og her møtes tre kommuner. Det var forøvrig trist å høre at Shogun nå har måttet kaste inn håndkleet.. For den som er glad i myr er dette en topp å anbefale, og ifølge Solveig er vinterbestigning å foretrekke. Takk for turen !!

Map     7 comments

160 Trondheim: Storheia

Date:
11.08.2016
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.2km

Vel hjemme etter storkonsert på Sverresborg arena og miniraidet i Sør-Trøndelag. Når man ankommer en annen landsdel full av ubestegede kommunetopper er det litt som en 10-åring som kikker under juletreet på julekvelden. Hvem er først ut ? Etter å ha installert meg på Grand Hotel Olav i Olavskvartalet kjørte jeg opp til Gråkallen og Skistua for å gå inn til Storheia. Dårlig vær og ikke mer enn 5 (!) plussgrader i Bymarka. Stien inn var godt tilrettelagt med plankebruer mange steder. Tydelig at det satses på denne traseen. Den ivrige Peakbookersken Solveig anbefalte en app som heter Opp24. Denne har nok gjort sitt til at også den jevne Sør-Trønderen blir å finne på noen av de 24 kommunetoppene her. På toppen var det ufyselig så jeg returnerte raskt. Været bedret seg nede ved Vintervatnet >>>

Map    

Turorientering

Date:
09.08.2016
Distance:
6.8km
Map    

Askvangen registrering

Date:
08.08.2016
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.5km

Map    

Høgeloft med Kristian

Date:
07.08.2016
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.6km

Måtte snu på 1630 moh pga vind, regn og tåke. Surt - men udiskutabelt og vi var samstemte om avgjørelsen.

Map