Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Postutsetting Maura

Date:
31.08.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.6km

Postutsetting månedspost sept

Map    

Brannfjell

Date:
29.08.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
2.3km

Map    

193 Vågå: Surtningssue

Date:
26.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
21.8km

Aah! Hvilken dag i Jotunheimen dette skulle bli ! Ingen vind, ingen skyer og total nytelse i Nasjonalparkriket. Vi var 4 stk på tur og tok første båt fra Gjendesheim til Memurubu (07.00). Surtningssue var en krevende tur så vi ville ha god tid. Etter litt diskusjon ble det ruta via Raudhamran oppover. Grei sti men litt sparsommelig rødmaling gjorde at vi falt ut et par steder. Kjekt da å ha tracket i Peakbookappen så vi kunne korrigere kursen. Oppe ved Hesttjønne på 1500 moh flata det ut etter en ganske bratt start. Videre forbi Raudhamran ble det temmelig bratt opp til nødhytta Surtningssubue. Museskritt her. Deretter parademarsj opp til toppen på hele 2368 moh ! Stupbratt ned på østsida. Fotograferte mye og det var en formidabel utsikt hvor vi kunne se omtrent alt. Besshø, Glittertind >>>

Map     3 comments

Tur-o inkl ny Gjerdrum > 30

Date:
20.08.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.6km

Map    

191 Holtålen/192 Midtre Gauldal: Forollhogna

Date:
11.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.2km

Hjemreiseturen! På vei hjem hadde jeg en stor drøm om å gå til Forollhogna. Håpa det fine været i Trøndelag holdt seg noe som viste seg å stemme bra. Kjørte via Ålen og Røros hvor det ble noen stolper (Røros altså) og videre til Os og Dalsbygda. Ingen Therese Johaug å se selv om det var flott asfaltert et stykke innover i Vangrøftdalen. Etter Støren lå stedet Rognes som Marit Bjørgen kommer fra. Langt inn til Såttåhaugen parkering (ca 25 km) fra Dalsbygda. Flere her pga åpen gård i tillegg til toppturister. Innover på fin sti/kjerrevei nesten uten motbakke. Første 6 kilometer steg det bare 100 høydemeter. Herfra ble det atskillig brattere og måtte også passere ei snøfonn som ikke hadde tenkt å smelte i 2017. Svært kraftig vind på toppen gjorde at returen ned bratthenget >>>

Map    

190 Frosta

Date:
10.08.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.0km

Frosta er en liten kommune inntil Trondheimsfjorden men toppen var krevende nok. Parkerte på en enslig parkeringsplass ved Sottjønna. Passerte Frostas eneste bevarte husmannsplass Fjellplassen hvor eieren var tilstede og kløpte graset. Stien snodde seg opp til en større myr hvor det ble en ganske heftig stigning til toppen. Det var fastmontert tau selv om det sikkert hadde latt seg gjøre å klare denne uten disse. I respekt bruker jeg alltid tauene for sikkerhets skyld. Vel oppe stakk jeg også bortom hovedtoppen som ligger inne i Levanger kommune. Merkelig sted, en stor myr oppå heia her og bratt på alle sider.

Map    

189 Levanger

Date:
10.08.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.5km

Nest siste dag på soloferien til Trøndelag. Torsdagen var værmeldingene litt ymse men det viste seg å bli en fin dag likevel. Hårskallen var en topp jeg hadde hørt om og gledet meg mye til. Turen var enkel og det var mange på tur i dette området. Parkering ved Skallstuggu i et litt fjellignende terreng tross bare 500 moh. Oppover på fin sti, sågar en steintrapp i starten. Litt småbratt før det fine platået på Hårskallen. Blåste friskt men tok noen bilder som seg hør og bør. Etter denne bar det igjen retning Trondheim men langs veien skulle jeg finne Frosta og Storheia SV.

Map    

188 Orkdal

Date:
09.08.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
11.4km

Orkdal var en såpass krevende bestigning at jeg bestemte meg bare for å gå på en tur denne dagen. Parkerte i Langlidalen. En kasse bar bud om parkeringsavgift men jeg mangla 12 kroner. Putta 38 i konvolutten og skrev opp nr. mitt hvis de ville kreve inn via vipps. Ganske fuktig underlag i starten men de hadde utbedra traseen med en del plankebruer. Oppe ved Steinbrothytta endra terrenget seg og stien ble fastere. Fint oppover til Omnfjellet. Noen andre turgåere snudde her men jeg gikk bestemt forbi retning varden som er 16 meter høyere. Ingen sti mellom Omnfjellet og Omnfjellvarden men enkelt å navigere da jeg så målet nesten hele tida. Tilbake samme vei men gikk ikke oppom Omnfjellet denne gang (holdt "høyden") og traff stien som førte meg tilbake.

Map    

187 Rissa

Date:
08.08.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.4km

Rissas kommunetopp lå ikke langt fra Leksvik. Jeg kjørte da NORDover inn i Sør-Trøndelag fylke (denne er morsom helt til fylkesssammenslåingen er et faktum). Bomvei og parkerte med flere biler. Det var to alternativer opp til toppen. Jeg valgte myrene istedet for rett opp på traversen. Det blåste enda mer her så det var lurt. Myrene var heller ikke plagsomt bløte nå. Møtte et par oppe ved toppen som hadde gått en lenger rundløype. Jeg kunne da kjekt parere og si at jeg hadde tatt en annen kommunetopp for bare 2 timer siden. Småjogga tilbake nedover myrene før jeg fornøyd kunne finne ferga tilbake til Trondheim og hotellet.

Map     2 comments

186 Leksvik

Date:
08.08.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.2km

Dag 2. Etter litt fram og tilbake endte jeg på to topper i nærheten av hverandre på Fosenhalvøya. Starta med den lengste og parkerte på Revelltun, må være et slags forsamlingssted eller leirområde. Her var det god merking og flere alternativer til topps, samt andre topper i nærheten. Gikk litt feil i et veidele tidlig som endte i elva. Tilbake og fortsatte på rett vei før det ble sti bratt opp. Over Pessarheia som var småkupert og litt ned i Helvetesskardet før den endelige oppstigninga til Kjerringklumpen. Bra utsikt her men på denne turen møtte jeg ingen. Videre til Rissa.

Map