Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Tjæregrashøgda

Date:
31.05.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:00h
Distance:
9.7km

Den siste dagen i mai ble utnyttet til å gjøre ferdig toppene "innafor" som vi sier her på bygda. Tjæregrashøgda i Bærum gjensto som eneste utenfor Øvre Romerike. Det er hyggelig å gå på tur i bynære strøk da man alltid treffer andre turgåere. Både på toppen og langs stiene var det mye folk å se. Gjorde helomvending i forhold til opprinnelig plan og gikk via Vensåssetra for å få sti helt opp. De som har valgt mer rett på via Haugen har måttet bushe noe ser jeg av rapporter. Parkerte ved Tolverud innenfor Tobonn i Lommedalen. Gikk vei i starten opp til et område med noen hytter. Herfra traktorvei inn til Vensåssetra. Videre på tydelige blåmerkede stier helt fram. De siste dagers regn har satte sitt preg på stiene. Det er fordelen med å gå offroad sa man slipper >>>

Map    

Ninabben: Lyse dager = må ut to ganger daglig

Date:
30.05.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:42h
Distance:
3.7km

Etter en kort tur i skogen med Vegard, den ene bonussønnen, tok jeg en kveldstur til Eidsvoll og Ninabben. Det er ikke fritt for at det rykker i en toppsamler i 20-tida når dagene er så lange som nå. Regnværet begynte å gi seg, men vannet som hadde kommet ned fra himmelen ran t nå på stien jeg gikk på. Presset på i motbakken og klokket inn på 22 minutter på toppen. Noe forsiktig ned igjen da stien var sleip pga alt regnet. Halvveis nå i Titoppern på Romerike. Imorgen satser jeg på comeback på Akershus pf 100-lista hvor jeg mangler 6 topper.

Map     4 comments

Bjørnholen fra Lunderåsen

Date:
29.05.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h
Distance:
6.0km
Map    

Tonekollen: Burde valgt innmarsj fra syd

Date:
24.05.2015
Characteristic:
Bike trip
Duration:
2:47h
Distance:
19.2km

En vond venstrefot gjorde at jeg så meg ut en tur som innebar mest mulig sykkel. Tonekollen var et opplagt valg. Parkerte ved Losby i Lørenskog sammen med mange andre turgåere, golfere og hesteinteresserte. Syklet inn til Røyrivannskoia selv om jeg aldri så selve hytta. En tur på drøyt 6 km. Her startet en fin blåmerket sti som jeg fulgte en stund. I bakken opp mot Vesle Tonekollen visste jeg at jeg måtte over på den store Tonekollen før eller senere ved å krysse en dal/juv. Det ble en vill opplevelse. Hvem har vel ikke kjent på følelsen at man er eneste gjenlevende i hele verden når man står i et trangt juv med bratte bakker bak og et stup foran seg. Bare en og annen storfugl som skriker over en. Etter klyving opp på riktig kolle er sivilisasjonen trivelig å se med menneskestemmer >>>

Map     4 comments

Nordre Ringkollen på nasjonaldagen

Date:
17.05.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:38h
Distance:
10.0km

Været på nasjonaldagen gjorde at det fristet mer med topptur enn å hutre med ei lunken pølse i regnværet på Ask. Kjørte forbi NAF Øvingsbane i Fet og parkerte ved informasjonstavla på Midtskog langs rv 169. Hadde bestemt meg for å gå derfra uansett om bommene innover Bjørndalen var åpne eller ikke. Disse var åpne men jeg trenger jo trening nå som en stor orienteringsstafett nærmer seg i Finland. Det var hele 4 km på grusvei i slak stigning før det ble variert terreng til topps. Mye elgbæsj i området men skremte kun opp en del store fugler. Selve toppen var meget kjedelig uten utsikt.

Map    

Fallhaugen: Takk til ungarske teknikere

Date:
15.05.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:06h
Distance:
5.9km

Endelig fredag! Fallhaugen som er grensetopp mellom Gran og Hurdal ble dagens valg på Akershus pf 100-lista. Rimelig overrasket da jeg parkerte langs riksvei 180 rett ved Oppland grense og så mye snø på veien. Det sto også en parkert bil der samt en tom henger. Hengeren hadde inneholdt en ATV skjønte jeg straks da jeg gikk innover. Hjulspor i snøen! Første biten gikk i nordvendt helling og 40 tapte høydemeter. Nede på ei myr startet stigningen. Traktorvei som endte opp i en sti helt øverst. Her ved masta påtraff jeg arbeiderne. Nå gjensto bare 300 meter navigering i terreng til høyeste punkt. Mye snø på myrene før toppen.

Map    

Sørgardhaugen i Hurdal

Date:
10.05.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:48h

Dagen etter konfirmasjon av eldstegutten her i huset. Godt da å ta en av toppene som gjenstår i Hurdal. Sørgardhaugen ligger i en sørvendt helling og derfor var jeg ikke redd for snø. Dette stemte godt med unntak av fem meter. Uveisomt terreng sto det i en rapport men jeg fant stier som gikk helt til topps om enn av noe varierende kvalitet. Derfor ble dette en flott tur i solskinnet med unntak av toppunktet som ikke hadde noe utsikt. Litt nedenfor toppen var det derimot fantastisk utsyn over den vestre delen av Skrukkelisjøen og videre mot Hadeland. Liten perle dette.

Map    

10 på topp 1 av 10: Vardåsen

Date:
08.05.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:39h
Distance:
5.0km

Fulgte turbeskrivelsen i heftet og gikk inn fra boligfeltet Vardåsen i Skedsmo. Dette er den lengste varianten men har ikke særlig mye stigning. Fra Gjerdrum i nord er det kortere men mer stigning. Variant 3 er fra sørøst (Heksebergfeltet) og er kort og med moderat stigning. Stien fra syd er godt merket men har mange ubehagelige røtter man må se opp for. Utsikten fra toppen er forbedret og man kan enkelt se Øyeren i sør. Noen har merket siste biten opp med reflekser, jeg vet det har vært tenning av bål der i kveldsmørket av og til. Godt å være i gang med "Ti-toppern" på Romerike. Bjørnholen - Gjelleråsen - Langvatn - Mistberget - Ninabben - Nipkollen - Ramstadslottet - Rundkollen - Rånåsfoss-Bingsfoss - Vardåsen

Map    

Klintehøgda

Date:
05.05.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:54h
Distance:
4.2km

Liker meg godt i skogen når det regner. Det pleier være ekstra stille ihvertfall hvis man ikke befinner seg nær motocrossanlegget som idag. Men pytt, fint at ungdommen utfolder seg. En høneblund etter jobben varte i 3 timer og derfor måtte Oslo City Cup utgå. Turorientering ble en veldig fin erstatning. Var sågar oppom Klintehøgda og fikk dette koordinatbestemt slik at jeg kan legge toppen inn på Peakbook. På Klintehøgda har det vært et tårn i eldre dager. Dette har nå rast sammen men plankehaugen ligger der sammen med noen jernnagler på svaberget. Dette punktet er høyest i sørbygda er det sagt men det er en sannhet med modifikasjoner da Prekestolen på 410 også ligger helt i syd, men lenger vest.

Map