Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

235 Aurland, Blåskavlen

Date:
14.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.0km

Siste dag på kommunetoppferie med FjellEggen (Jan Eggen) . Etter litt fram og tilbake tok vi nærmeste topp som var Blåskavlen i Aurland. Etablerte leir ved start for 3.gang. Her på Nalfarhøgdi stoppa mange turister som valgte fjellet framfor Lærdalstunnelen. Gikk oppover mot Høgdene og opp til 1627-toppen. Gikk mot 1681-toppen men dro venstre rimelig snart. Videre nokså rett linje mot toppvarden. Med unntak av første 1.5 km var det nesten utelukkende snøfonner å gå på. Tok noen svinger for å utnytte disse maksimalt. En herlig dag avslutta en produktiv ferie i lekkert fjellandskap.

Map    

234 Hol, Folarskardnuten

Date:
12.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.5km

BUSKERUD OG VIKEN KOMPLETT Feriens mest krevende tur sto for tur. Det er ikke mange steder man kan komme seg opp på Hallingskarvet på en enkel måte. Vi valgte sti inn til Lordehytta, ca 8-9 km og 600 høydemeter. FjellEggen (Jan Eggen) Gikk fra Nordre Stølen og kom til nødhytta etter 3t15min. Innredet for å takle uvær, det gjøres en god innsats for å drifte hytta. Utedo var det også ! Vi grugledet oss til å ta stigningen mot toppen. Som tur var kom to spreke 68-årige herrer gående og skulle samme vei. Vi gikk likegodt sammen helt tilbake til parkeringa. En av de var godt kjent og tøff som få for ei snøfonn sperra 100 meter av en viktig passasje. Det var utsatt til tusen men vi kom opp til stor glede ! Nedover ble det via Veslebotn og vi lot en av gamlekara stå for navigeringen.

Map     6 comments

233 Ål, Raudbergnuten

Date:
10.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
24.0km

På tur med FjellEggen (Jan Eggen) . Kjørte inn søndag til Toviki, nesten 50 km fra rv.7 i Ål. Her slo vi leir for natta og starta turen neste dag. Godt vær og vi gikk innover kjerreveien øst for Mjolga. Fikk underveis selskap av mange sauer som beitet i området. Etter 4.5 km kom vi til et par hytter og vi fortsatte sauetråkk et lite stykke. Snart måtte vi navigere selv oppover mot Raudbergnuten. I starten litt vegetasjon, siste halvdel av turen i snill ur. Til tross for lengden på turen syns jeg den var snill pga den slake stigningen. En flott dag i Skarvheimen var over.

Map