Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Gunnarshaugen

Date:
21.12.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
2.6km

Venke venkekristin (Venke Kristin) informerte om at veien til Solobservatoriet var åpen. Og det stemte bra. Måtte riktignok betale bompenger via Autopay. Veien opp var brøytet, men måtte kjøre konsentrert og bestemt da bilen var liten og lett. Det var ingenting å tjene på piggdekk her på dette snøføret. Parkerte oppe ved bommen på hele 525 moh. Dette betød lite stigning på dagens tur. Målet var egentlig både Gunnarshaugen og Piperberget. Hadde gjennomslag med trugene på inntil 15 cm så det var tyngre enn antatt. Derfor ble det med førstnevnte og jeg tok heller på meg turisthatten og svingte innom severdighetene ved anlegget, inkludert hinderløypa hehe. En liten landsby dette og et gatelys var det også. Får ta en ny tur senere hvor jeg går både til nord- og sørtoppen av Piperberget. NB! Kartnåla >>>

Map     8 comments

Tørrgranbrenna

Date:
07.12.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
3.0km

En kort tur videre fra Bjørgeseter opp til Bruvoll via Lunnertunnelen. Her sto det 3-4 andre biler. Det er ofte parkerte biler å se her, mon tro om de overnatter i Romeriksåsen. Vet at det også er mange som trener langrenn herfra. Tørrgranbrenna var målet, en topp som ble utelatt forrige gang. Enkelt innover på vei som må ha blitt brøyta før siste snøfall. Like forbi toppen var det OK å gå over grøfta og opp på det som ligna en traktorvei. Bare 150 meter fra veien og opp til punktet i luftlinje. Noe usikkerhet hvor høyeste punkt er men jeg godtok Peakbook-koordinatene og returnerte deretter samme vei.

Map    

Geithaugen

Date:
07.12.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
1.4km

Måtte ut etter å ha sovet helt til kl 1430 lørdag. Da ble det naturligvis mørkt og hodelykta måtte på. Kjørte til Harestua og fant den gamle togstasjonen Bjørgeseter. Det var stive 10 minusgrader her og adskillig kaldere enn hjemme i Gjerdrum. Her var det kort opp til Geithaugen. Ikke noe oppvarming, det var bratt på stien fra start. Da det flata ut tok jeg mot venstre retning toppen. Liten fin topp dette og ganske spiss, inneklemt mellom jernbanen og riksvei 4. Etterpå videre til Bruvoll. PS! Venke som er lokal ville ikke være med i dag, men hun fikk sjansen.

Map