Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Hølands varde

Date:
29.03.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:45h
Distance:
7.0km

Da de andre dro til Sverige for å handle passet jeg på å notere en ny Akershus pf 100-topp. Valget falt på Hølands varde. Var usikker på hvor jeg skulle kjøre da alt GPS-utstyret lå i min bortlånte bil. Slår på den håndholdte og finner til min forbauselse ut at jeg er på rett sted likevel! Finner en parkeringsmulighet og går innover på fjellsko. Trugene lot jeg ligge i bilen da jeg anså disse som overflødige. Mot slutten kunne jeg trengt dem men da måtte jeg ha båret dem langt. Fulgte vei et godt stykke og snøen var til og med smeltet i midten. Grunnen måtte være at noen har kjørt med slede her og derfor var noe av snøen i utgangspunktet slitt bort. Nærmere toppen fikk jeg store vansker med å krysse et stort myrparti. Den tunge kramme snøen har lagt seg oppå de smeltede >>>

Map    

Travel sisteetappe i Tyskland - del 2

Date:
19.03.2015

HASSELBRACK 116 MOH For å finne denne måtte jeg ty til gamle orienteringsferdigheter da det gjaldt å velge rett i mange sti/veikryss. Vi gikk fra øst fra småbyen Sotloff og parkerte i skogkanten. Jan begynte nå å føle seg uggen i magan noe som tiltok kraftig helt til hjemkomsten fredag morgen. Men en ny topp ble det på begge og vi kjørte fornøyde mot kaia i Kiel vel vitende om at fire nasjonstopper og åtte tyske delstatstopper var unnagjort. Pga flere inntrufne omstendigheter valgte vi raskt å avblåse jakten på Bungsberg i Schleswig-Holstein. Tida ville ikke strukket til og Jan hadde fått omgangssyke.

Map    

Nasjonstopper: Nederland

Date:
18.03.2015
Map    

Nasjonstopper: Luxembourg

Date:
18.03.2015
Map     5 comments

Nasjonstopper: Belgia

Date:
18.03.2015
Map    

Snøpulsing til Langenberg, høyest i Nordrhein-Westfalen

Date:
17.03.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:15h
Distance:
5.0km

Fjerde dag med toppsanking på kontinentet. Nå fortsatte vi sørvestover og stoppet i Willingen der utgangspunktet for Langenberg var. Navigerte greit til enden av veien og her satt vi på oss fjellsko. Vi var helt sikre på at vi ville møte på snøen igjen her - og i motsetning til på Brocken og Wurmberg måtte vi gå for egen maskin. Det var noe skilting oppover og vi fulgte delvis dette. Mot slutten tok vi en kortere rute og siste 400 meter ble regelrett snøpulsing. Vel framme ble vi møtt av et ganske flatt toppunkt med kors, varde, benk og hengekøye (!). Sigarettsneip så jeg også. Ned igjen samme vei. Etter bestigningen kjørte vi til Mühlenkopfschanze, bedre kjent som storbakken i Willingen. Dette er verdens største storbakke (skiflyvning ikke medregnet). Unnet oss en kake på >>>

Map    

Røft vintervær på Brocken

Date:
16.03.2015

Rolig dag for Toyotaen idag. Minimalt med kilometer og behagelig transport opp til de to delstatstoppene som ligger i hjertet av Tyskland - i nasjonalparken Harz. 4.SACHSEN-ANHALT - BROCKEN 1141 MOH Det ble raskt enighet om å kjøre den smalsporede jernbanen opp til Brocken. Vi steg på i Drei Annen Hohne og fikk med det ca 50 minutter til toppen. Underveis så vi endringene i snødybde og været ellers. Det blåste friskt på toppen og sikten var veldig dårlig. Synd med tanke på bildene. Flere tårn her oppe pluss overnattingsmuligheter og hjemsted for heksene. Brocken kalles også for Blocksberg.

Map     2 comments

Sol på Wurmberg

Date:
16.03.2015
Map    

Bundesländergipfel: Mecklenburg-Vorpommern

Date:
15.03.2015

1.MECKLENBURG-VORPOMMERN - HELPTER BERG 179 MOH Etter en god frokost på hotellet ved Neubrandenburg pakket vi sakene og satte kursen mot Helpter Berg som skulle bli vår første delstatstopp. Dette er høyeste punkt i delstaten med det klingende navnet Mecklenburg-Vorpommern. Ikke langt til den polske grensa herfra. Parkerte langs en liten vei ved et skilt som fortalte at vi var på rett sted. Trasket innover 500 meter før bakken tok til. Noen skilt videre oppover men gikk offroad på kursen fram til målet. Tilbake samme vei.

Map