Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

124 Flå og 125 Sigdal: Rikt dyreliv på Gråfjell

Date:
31.07.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:40h
Distance:
11.8km

Bodde på Noresund natta i forveien og hadde god posisjon til Gråfjell. Kjørte som til Høgevarde opp til Gulsviksetrene hvor jeg parkerte. Viktig å velge rett sti allerede fra start. Fulgte bekken som etterhvert ble større og et regelrett canyon åpnet seg i terrenget. Fin sti oppover og jeg valgte følge denne til omtrent 1230 moh hvor jeg gikk offroad på kurs mot toppen. Terrenget er utsøkt å gå i med litt stein rundt toppen som man drysser sjokoladestrø på en softis. På returen kom jeg brått på en stor flokk reinsdyr på en snøflekk i bratt lende. Andre dyr idag i sortert orden: Humle, frosk, fugler, hare, sauer og reinsdyr.

Map     1 comment

123 Sør-Aurdal: Turen som inneholdt det meste

Date:
30.07.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:38h
Distance:
15.2km

Nå i ferien går det an å være litt spontan. Derfor skriver jeg denne rapporten på Sole hotell på Noresund! Dagens turmål var Ørneflag som er høyest i Sør-Aurdal. Valgte å parkere ved Sørbølsetrene da det var gunstig i forhold til hotellet og neste dag. Dyrt på bomveiene innover, først 60 kr og deretter 50 kr. Kun kontanter! Flaks jeg akkurat klarte å betale. T-merket sti innover fra parkering. Etter 10 minutter startet det å regne. Måtte på med ull både oppe og nede. Nærmere toppen skinte sola igjen heldigvis. Ble en stund litt nervøs for tordenbyger da dette symbolet sto på Yr fra kl.15. Var ikke lenge på toppen da jeg ville komme meg ned før regnet vendte tilbake - og kanskje tordenvær. Da jeg kom ned igjen til tregrensa fikk jeg en strafferunde på 2 km og 100 hm >>>

Map     4 comments

Granberget - Blant svensker og nederlendere på smale broer

Date:
28.07.2015

Før hjemkomsten fra Engerdal ble det tid til en topp til. Skrotet Elgspiggen i Tolga og kjørte inn i Sverige til Höljes. Videre på grusveier til parkeringen ved foten av Granberget som er høyest i Värmland. Bilskiltene fortalte om svenske og nederlandske turister her. Satt på meg løpesko og jogga for det meste i den slake stigninga. Mange broer på myrene og veldig vått idag. Vel oppe var det et høyt utsiktstårn hvor barn og hysteriske mødre klatret eller forsøkte å klatre. Møtte folk både opp og ned og skrekkslagne nederlenderne fikk se mann løpe i myr. Tenkte det var best å la disse få gå tørrskodd på bruene.

Map     2 comments

122 Engerdal: Elgåhogna

Date:
27.07.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
5:00h
Distance:
13.0km

Hele familien på tur til Engerdal. Fikk de med til Elgå og kommunens flaggskip Elgåhogna. Etter å ha kjørt fra basecamp Heggeriset parkerte vi ved Dalset og gikk som alle andre via Hammarvollen på sti langs Bjørbekken. Masse reinsdyr her oppe! Siste biten i lettgått steinur før vi tok en rast på toppunktet. Tilbake gikk yngstemann i front og mistet han et øyeblikk. Gikk greit å samles før returen i de vakre omgivelsene. Nesten hele Femund var synlig øverst, samt fjell som Sølen. Noen uanmeldte regnskurer tålte vi godt. Etter turen kjørte vi til Elgå men pga ventende grillmat droppet vi den berømte sikburgeren og nøyde oss med litt fotografering av Norges 3. største innsjø.

Map    

121 Gol: Hallingdobbel i vakkert og lettgått terreng del 2

Date:
24.07.2015

GOL - NYSTØLVARDEN 1295 MOH Tid: 1.02 (0.32 opp, 0.30 ned) Lengde: 5.9 km Høydemeter: 245 Startsted: Innkjøring til privat vei mot Nystølen, 1050 moh Hadde avtalt med Ole-Petter, med forbehold, om å bestige Nystølvarden sammen. Skulle ringe han når jeg begynte å kjøre fra Bromma mot Nystølfjellet. Han hadde plutselig vurdert Hemsedal og ventet på meg en god stund uten at jeg visste noe. Men turen var enkel så dette var mest for det sosiale. Syklet en god bit så turen tok ikke mer enn en time. Flott sti her også. Jammen traff jeg folk på toppen. De kom gående fra nordsida. Dette er jo en kommune jeg har vært mye i som barn men da kun Golsfjellet nord for riksvei 51 (Storefjell-området). Nystølfjellet var et nytt bekjentskap og jeg ble ikke skuffet. Formidabel utsikt! Været hadde >>>

Map    

120 Nes: Hallingdobbel i vakkert og lettgått terreng del 1

Date:
24.07.2015

Sommerferien går sin gang her hjemme og idag ble det en rundtur i Buskerud. Se kartutsnittet nedenfor. Startet med Hallingnatten som er høyest i Nes kommune. NES I BUSKERUD - HALLINGNATTEN 1314 MOH Tid: 2.15 (1.20 opp, 0.55 ned) Lengde: 10.5 km Høydemeter: 380 Startsted: Gørrbu, 935 moh Noen andre biler sto parkert så jeg ventet å se folk i fjellet idag. Dette stemte godt. Møtte et titall yngre og eldre mennesker. Det bratteste partiet kom allerede fra start før det flatet ut. Deretter en ny bakke opp til Øyvann. Flott sti innover her. Blåste friskt så måtte kle meg godt. Ned igjen småjogga jeg så mye jeg kunne, derfor den mye bedre tida ned igjen.

Map     2 comments

Korpehaugen: Akershus pf>100 komplett !

Date:
20.07.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:37h
Distance:
6.6km

Endelig ferie! Igår var det Gaustatoppen men det hindret meg ikke fra å dra på ny tur dagen etter. Korpehaugen i Hurdal var eneste gjenværende topp i Akershus (pf100). Brukbare værutsikter og jeg dro etter frokost (den ble langt på dag). Parkerte i Skrukkelia. Det var to muligheter herfra. Enten gå en sti opp til Lundbergkollen og i terreng derfra. Alternativt gå sti i starten på østsida av Lundbergkollen og deretter i terreng opp østhellinga på dagens mål. Det ble det siste da jeg håpet på at det var noen form for sti opp fra veien siste 200 høydemetre. Jeg fant det også, men etter 60-70 hm ble denne dårlig og jeg endte opp med GPS-kurs videre. Glemte kamera hjemme dessverre så noen bilder ble det ikke. Kanskje likegreit for det kom en vanvittig skur oppe på toppen. Ned >>>

Map     7 comments

Gaustatoppen

Date:
19.07.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
6:30h
Distance:
10.9km

Vi var en kvartett som etter et besøk på Vemork kraftstasjon og museum og en natt på Gaustablikk høyfjellshotell besteg Gaustatoppen denne vindfulle søndagen. Sterkest vind var det i motene opp til sletta etter korset. Nærmere toppen stilnet det av. Som i 2013 da jeg også var her gikk vi i kø og vaffelkøen på toppen var lang. Denne gangen ble det ikke aktuelt å ta meg seg Hjartdals kommunetopp samt bevege seg bort til høyeste punkt 1883 moh. Vi snudde ved tårnet i likhet med 95% andre glade turgåere. Idag hadde jeg med staver men disse var ikke særlig til nytte. Skovalget var joggesko noe som etter erfaringen i 2013 var ubestridt. Stien opp er rimelig god og steinene sitter godt etter at mange har trampet på de i årevis.

Map    

Nordliskampen

Date:
15.07.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:17h
Distance:
6.4km

Møtte turfølget ved rådhuset i Hurdal. Sommerstille her. Vi kjørte deretter de siste kilometrene opp til Rogne nesten inne ved Høversjøen hvor vi parkerte. Vei i starten før vi blinket oss ut en sti som sto på kartet. Denne trodde jeg at jeg fant men senere ble det klart at dette var en annen trase med strømforsyning til toppen. Hvilken flaks! Fulgte altså denne helt opp. Svært bratt siste delen og klyving ble nødvendig. Myggen herjet på toppen som inneholdt en mast i forbindelse med flytrafikken på Gardermoen. Ned igjen en prøvelse i bratthenget øverst men lettere etterhvert. Gjennomsnittlig stigningsgrad: 18 grader ! Til sammenligning slalåmbakken i Gjerdrum: 12 grader !

Map    

119 Stange: Søndre Fjellsjøhøgda - Fersk listetopp

Date:
12.07.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:15h
Distance:
8.5km

Endelig kom muligheten til en ny kommunetopp. Lenge siden forrige som var Spåtind i februar med Ole-Petter. Stange har nå sin egen og idag fikk jeg med samboeren til det myrlendte og fine terrenget på grensa mellom Nord-Odal og Stange kommuner. Parkerte ved Gjellebekksætra. Vi så en håndfull andre ute idag i dette litt øde området. Identisk rute som til Orrkjølen og vi passerte her på vei til dagens mål. En snau kilometer herfra hovedsakelig på sti fant vi varden og det norske flagget i skauen. Noen raske bilder før vi returnerte. Stoppa nå på Orrkjølen og klatra opp for å nyte utsikten mot vide skoger. En pølse på Skarnes og en dukkert i Glomma på vei hjem.

Map     3 comments