Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Igletjernhøgda

Date:
24.04.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:48h

Nils har vært så elskverdig og studert et detaljert kart over området. Han har konkludert med at Igletjernhøgda er en meter høyere enn tidligere oppgitte Klovehøgda. Dagens tur gikk dermed til Sørum. Forrige gang gikk jeg fra vakre Varsjø gård, nå kjørte jeg til østsida av åsen. Her fant jeg en sti oppover lia delvis merket med rød-hvite bånd. I øverste halvdel ble disse borte og jeg gikk etter GPSen retning toppen. Noen hadde lagt et par flate steiner der for å markere. Jeg fant ingen flere steiner dessverre. Ned igjen gikk jeg via noen veipunkter jeg hadde lagret på vei opp. Da gjenstår 10 topper på Akershus-lista før samlingen er komplett.

Map     4 comments

Vardehøgda

Date:
20.04.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:30h
Distance:
3.8km

Fikk med min søster til Fenstad på dagens topptur. Vi kjørte inn på bomveien forbi Nes skianlegg og parkerte på en stor og tom p-plass. Herfra skiltet blåmerket sti. Ifølge kartet skulle stien stoppe et godt stykke før toppen men til vår store glede gikk stien helt opp. En veldig fin tur i glissen skog på tydelig sti og god merking hele veien. Det var nesten helt snøfritt i dette terrenget nå. Bare i et skyggefullt parti var det igjen en del. Godt og varmt på Østlandet i dag og det betød shorts for første gang.

Map     2 comments

Flott på Udnessæter, tungt å sykle i april

Date:
19.04.2015
Characteristic:
Bike trip
Duration:
1:15h
Distance:
12.0km

Hvis man ser bort fra et par punkter i Eidskog er Udnessæter høyest i det til Akershus å være enorme villmarksområdet som avgrenses av E16 Kløfta-Skotterud og Rv 170/21 Fetsund-Skotterud. Inn hit går det grusvei hele veien og disse var som seg hør og bør i april myke og tunge å sykle på. Måtte gå av sykkelen i noen bakker selv om disse ikke var lange og bratte. Startet innenfor Ovlien på ca 250 moh og hadde kartet på styret for å velge riktig i kryssene. Etter ca 45 minutter sto jeg på den flotte setra vel 400 meter over havet. Her var det flere hus men disse hadde sett bedre dager. Den toseters (!) utedoen hadde dopapir men jeg brukte den ikke da den ikke var klargjort. Ned til bilen kom sykkelen til sin rett men det var stedvis tungt på flatene og i de små motbakkene på >>>

Map    

Storlifjella i Nes: Ingen stier likevel

Date:
17.04.2015

Ringte tidligere til Kjærnsmo gaard angående adkomsten til denne toppen. De fortalte da at det var skogsdrift og ikke framkommelig med bil. Idag hadde jeg med sykkelen men det var ingen tegn til aktivitet og jeg kunne enkelt kjøre inn. Parkerte ved Vaskesjøen og oppdaget lett stistart. Denne gleden varte 100 meter. Videre innover skulle det ifølge kartet gå flere stier retning toppen, om ikke helt til punktet. Det var kun utydelig sti noen steder og ikke bra nok å følge. Derfor ble det ren orienteringsløping/vandring til den 302 meter høye beskjedne knausen i skogen. To mindre koller konkurrerer om å være høyest, jeg gikk på begge to selvsagt. På vei tilbake finner man erfaringsmessig fasiten men jeg fikk bekreftet at stiene på kartet er grodd igjen.

Map    

Kurs i Asker, deretter bananas i skogene rundt del 1

Date:
09.04.2015

Kl.22 igår kveld ringer kjøpmannen og vil ha meg på kurs i Asker idag torsdag 9.april. Etter en tresekunders tenkepause takker jeg ja. Dette medfører fri på kvelden og mulighet for å sanke noen topper i området med dekkede dieselutgifter. VARDÅSEN 349 MOH Første topp etter kurset blir den velkjente Vardåsen som ligger tett ved sentrum. Velger Orreleiken som startsted og gjør unna toppen raskt. Flott utsikt herfra.

Map    

Kurs i Asker, deretter bananas i skogene rundt del 3

Date:
09.04.2015

BONUS: FURUÅSEN 458 MOH Klokka er nå blitt 16 og jeg er lysten på enda en tur. Hadde jeg kjørt til Oslo nå ville rushtidskøene møtt meg. Etter en kort telefon hjem og et besøk på Rimi Asker kjører jeg retning Solli og parkerer langs veien. Fredelig her! Saftig motbakke med en gang og hele veien til Hovdehytta som bare ligger noen få meter lavere enn målet. Oppe på platået er det en del snø da sola ikke har kommet til gjennom alle trærne. Går blåmerket sti fra hytta og GPSen piper et titalls meter øst for stien. Da er Askers pf 100-topper unnagjort.

Map    

Rotete til Svarttjennhøgda

Date:
06.04.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:15h

Parkerte rett ved skisenteret på Bjørkelangen ved en lysløype. Ifølge kartet skulle det gå sti i riktig retning nesten fram til toppunktet. Dette fant jeg ikke ut av. Etter et stykke på vei ble det grovorientering mot toppen. Litt for grov - for plutselig står jeg på feil side av Svarttjenn og jeg går litt tilbake for å komme på riktig ås. Etter er par bilder snur jeg og håper finne stien på tilbaketuren. Lykkes ikke og plukker fram tommelkompasset jeg har i lomma. Holder meg på ryggen rett østover og kommer meg greit ned på veien igjen. Ingen høydare dette.

Map    

Elgheia

Date:
05.04.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
7.8km

Idag fikk jeg med min søster på tur til Aurskog. Parkerte nord for toppen ved en bom sammen med flere andre biler. Gikk innover skogsbilvei et par kilometer før bakken tok til. Innimellom ganske bratt men greit å gå da en firehjuling hadde kjørt her før oss. Som ventet en del snø i denne nordvendte lia. Vel framme ble vi møtt av en stor familie og et gedigent utsiktstårn som jeg naturligvis måtte klatre opp i. Minnet mye om tårnet på Mistberget for de som har vært der.

Map