Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Fin tur i fint vær

Date:
09.10.2019
Characteristic:
Hillwalk

Har ikke vært på nubben siden 2017 men i dag var været fantastisk og broderen ville bli med. Flott tur - vi snakket blant annet om å besøke fjellrekka på bildet, som kalles Småtindene, men det blir ikke i år.

Map    

Ursknappen

Date:
18.08.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

En tur jeg har gjort flere forsøk på å få gjennomført er kommunetoppturen til Nes kommunes høyeste punkt som heter Ursknappen. To ganger har jeg syklet i mange timer og begge gangene kom det noe i veien som gjorde at jeg ikke kom meg opp på toppen. Jeg har vært på vei dit på vinteren men fant ikke frem og tidlig i vår var veiene i området for dårlig til at jeg turte å kjøre. I hele tatt har jeg vært nær å gi opp denne toppen. I dag kunne jeg velge bort noe indretjeneste hjemme fordi jeg brått kom på denne toppen som jeg ikke har fått besøkt. Jeg valgte toppen og dro i vei. Jeg kjørte via flere andre kommuner til Nord-Odal og fant veien som går opp i marka der Ursknappen befinner seg. Jeg kjørte frem til Kanken P-lomme og fulgte konturene av en gammel traktorvei opp til >>>

Map    

Falkflogdalen

Date:
12.07.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
40.5km

Ukjent terreng men flott område. Vi kom til der Falkflågdalen starter og dit skal vi tilbake.

Map    

På tur i det skotske høylandet

Date:
19.05.2019
Characteristic:
Expedition

Vi var på en 4 dagers tur i det skotske høylandet der turmålet var å fotografere. Jeg prøvde å få med meg noen fjelltopper og brukte kun telefonen til bilder og alt det andre dokumentasjonsarbeidet. Det resulterte selvsagt i at selve bilturen delvis ble registrert nå og da mens andre ting ikke ble registrert. Fin tur var det i alle fall.

Map    

Flower i Skottland

Date:
17.05.2019
Distance:
1.0km

Litt problemer med nett og derav kontakt med server. Trolig derfor mye ble borte. Det viktigste var imidlertid å få registrert fjelltoppen som ble den første i Skottland. Fantastisk vær, utsikt, blomsterhav, natur, selskap på turen osv.

Map    

Slott

Date:
17.05.2019
Distance:
11.1km

Map    

Vanakleiv

Date:
29.01.2019
Map    

Gråhø

Date:
21.10.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.8km

Siste dagen i Rondane og kun kort tur igjen før hjemturen startet. Vi skulle kun rusle opp på en liten topp rett ovenfor hotellet og prøve å få liv i føttene etter gårdagens tur til Storronden med sine 2138 moh. Ikke så mye å si om turen annet enn at det var grått, det gikk trått med vonde bein og derfor gikk vi bare opp og drakk litt medbrakt kaffe og ruslet deretter ned igjen. Jeg tok kun ett bilde på turen og det var for å dokumentere den fantastiske fjellbjørka som det er en del av i området. Fjellbjørk er altså ikke bjørkeved som vokser til fjells men en særdeles sped busktype som ikke egner seg til annet å fryde fjellviddene :-)

Map    

Storronden

Date:
20.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
21.0km

Beslutningen om å gå tur til Storronden ble tatt dagen før i forbindelse med at vi gikk tur langs elva Storula fra Mysusetra opp til Spranget. Bildene nedenfor er stokket men representerer en fin dagstur for folk som merker at den fysiske formen ikke er fullt så bra som den tidligere har vært. Vi startet turen med bil opp til Spranget parkering og syklet derfra nesten til Rondvassbu på snødekket vei (5 cm snø) med piggdekk på syklene. Snø var det hele veien opp til toppen, kanskje litt mer øverst enn nederst. Det kan vel også sies at det var betydelig kaldere på toppen også enn det var nede ved veien. Alt i alt en fin tur og det blir stadig flere topper over 2000 moh i samlingen. [[map:statkart|trackWeight normal|trackColor #FF0000|framed|900px]

Map    

Storula (en fantastisk elv)

Date:
19.10.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.9km

Frua tar bilder og jeg bærer gjerne fotoutstyr og lærer noen triks underveis. Denne turen startet i Mysuseter og gikk langs Storula oppover. Hun tok massevis av bilder mens jeg klikket noen få bilder med telefonen - det er disse som følger nedenfor. Kort fortalt - Storula er ei spektakulær elv, med masse fosser, som renner gjennom en spektakulær geologi. Langs elva finnes det infoskilt som forteller om rennende smeltevann under istida for 22000 år siden som grov ut kløfter, canyon, skar, osv. Storulfossen ble gravd ut for ca 22000 år siden og er i dag et sted hvor mange vielser har funnet sted (helt magisk plass). Ta turen, opplev naturen og få kunnskap og gode minner på kjøpet.

Map