Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ursknappen

Date:
18.08.2019
Distance:
4.2km

Map    

Falkflogdalen

Date:
12.07.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
40.5km

Ukjent terreng men flott område. Vi kom til der Falkflågdalen starter og dit skal vi tilbake.

Map    

På tur i det skotske høylandet

Date:
19.05.2019
Characteristic:
Expedition

Vi var på en 4 dagers tur i det skotske høylandet der turmålet var å fotografere. Jeg prøvde å få med meg noen fjelltopper og brukte kun telefonen til bilder og alt det andre dokumentasjonsarbeidet. Det resulterte selvsagt i at selve bilturen delvis ble registrert nå og da mens andre ting ikke ble registrert. Fin tur var det i alle fall.

Map    

Flower i Skottland

Date:
17.05.2019
Distance:
1.0km

Litt problemer med nett og derav kontakt med server. Trolig derfor mye ble borte. Det viktigste var imidlertid å få registrert fjelltoppen som ble den første i Skottland. Fantastisk vær, utsikt, blomsterhav, natur, selskap på turen osv.

Map    

Slott

Date:
17.05.2019
Distance:
11.1km

Map    

Vanakleiv

Date:
29.01.2019
Map    

Gråhø

Date:
21.10.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.8km

Siste dagen i Rondane og kun kort tur igjen før hjemturen startet. Vi skulle kun rusle opp på en liten topp rett ovenfor hotellet og prøve å få liv i føttene etter gårdagens tur til Storronden med sine 2138 moh. Ikke så mye å si om turen annet enn at det var grått, det gikk trått med vonde bein og derfor gikk vi bare opp og drakk litt medbrakt kaffe og ruslet deretter ned igjen. Jeg tok kun ett bilde på turen og det var for å dokumentere den fantastiske fjellbjørka som det er en del av i området. Fjellbjørk er altså ikke bjørkeved som vokser til fjells men en særdeles sped busktype som ikke egner seg til annet å fryde fjellviddene :-)

Map    

Storronden

Date:
20.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
21.0km

Beslutningen om å gå tur til Storronden ble tatt dagen før i forbindelse med at vi gikk tur langs elva Storula fra Mysusetra opp til Spranget. Bildene nedenfor er stokket men representerer en fin dagstur for folk som merker at den fysiske formen ikke er fullt så bra som den tidligere har vært. Vi startet turen med bil opp til Spranget parkering og syklet derfra nesten til Rondvassbu på snødekket vei (5 cm snø) med piggdekk på syklene. Snø var det hele veien opp til toppen, kanskje litt mer øverst enn nederst. Det kan vel også sies at det var betydelig kaldere på toppen også enn det var nede ved veien. Alt i alt en fin tur og det blir stadig flere topper over 2000 moh i samlingen. [[map:statkart|trackWeight normal|trackColor #FF0000|framed|900px]

Map    

Storula (en fantastisk elv)

Date:
19.10.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.9km

Frua tar bilder og jeg bærer gjerne fotoutstyr og lærer noen triks underveis. Denne turen startet i Mysuseter og gikk langs Storula oppover. Hun tok massevis av bilder mens jeg klikket noen få bilder med telefonen - det er disse som følger nedenfor. Kort fortalt - Storula er ei spektakulær elv, med masse fosser, som renner gjennom en spektakulær geologi. Langs elva finnes det infoskilt som forteller om rennende smeltevann under istida for 22000 år siden som grov ut kløfter, canyon, skar, osv. Storulfossen ble gravd ut for ca 22000 år siden og er i dag et sted hvor mange vielser har funnet sted (helt magisk plass). Ta turen, opplev naturen og få kunnskap og gode minner på kjøpet.

Map    

Hamsuns rusletur i Grimstad

Date:
13.10.2018
Distance:
1.6km

På besøk i Grimstad med omvisning i sentrum, på Universitetet og der Hamsun ruslet tur mens han satt i fangeskap etter krigen. Sistnevnte er en liten tur som Hamsun gikk da han var i 80-årene som ga ham inspirasjon benyttet i flere av hans berømte verk. Vi gikk fra sentrum ved Ibsen-museet opp til der den merkede Hamsun-rusleturen er merket og tok oppstigningen derfra. Utkikksbilde fra den første kausen vi kom opp på. Her kan man se en av de mange merkepålene som viser hvor Hamsun gikk. Noen har definitivt gjort en flott jobb med å dokumentere Hamsuns rusletur. Her er en av merkepålene der det er oppsatt en sitat der Hamsun helt klart beskriver det han ser herfra. Det finnes mange slike sitater på turen bort til Kirkeheia som gjør turen svært interessant. Man får lyst å lese mer >>>

Map