Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Ramstadslottet

Date:
28.06.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:15h
Distance:
11.1km
Map    

Vanakleiv: En ufrivillig topptur på o-løpet Huldersprinten

Date:
21.06.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:30h
Distance:
5.0km
Map     2 comments

Rundkollen: En favoritt på Romerike

Date:
19.06.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:19h
Distance:
6.4km

Ti-toppern 7 av 10. Denne turen begynner å utkrystallisere seg som min favoritt på Romerike. Parkering ved Nittedal jordstasjon. Herfra flott blåmerket sti uten røtter helt opp. På toppen er det utsikt i flere retninger, blant annet til Jessheim lufthavn mot øst og Varingskollen/Nittedal i sør. Mange tjern er godt synlige like i nærheten. Det var ingen andre å se på tur idag før jeg kom ned igjen til bilen. Idag gikk jeg alene og prøver da å ta det som trening. Klokket inn på 42 minutter på toppen. Etter en kort pause med noe fotografering tuslet jeg raskt ned på 34 min. Godt å kjenne at kneproblemene ikke var tilstede idag. Håper det fortsetter!

Map    

Brennhaugen: Lang og krevende kveldstur

Date:
16.06.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:30h
Distance:
10.4km

Med på turen var Knut-Arne Skår som er en ny turkamerat med steiner som sin store lidenskap. Det ble tid for han til å hakke løs noen prøver med medbragt hammer m/tilbehør. Over til selve turen. Brennberget ligger inneklemt mellom Rv.120 nord i Hurdal og Rv.180 Hurdal-Skrukkelia. Valgte å gå fra sydlig retning med parkering rett etter Rustad. Vi fikk her grusvei første 300 høydemetre før sti og terreng tok til. Det var mye mer krevende enn først antatt da den siste biten opp gjensto. Men praten gikk løst så det gikk som en drøm. Ned igjen brukte jeg de innmålte veipunktene for å finne samme trase tilbake. En taktikk som er gull verdt.

Map    

Nipkollen

Date:
04.06.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:02h
Distance:
8.5km

Ti-toppern på Romerike 6 av 10: En gammel kjenning dette. Var her nylig pga at toppen står på Akershus pf 100-lista. Brukbar utsikt mot flere kanter herfra. Parkerte øverst i Holkebylia i Maura. Min søster møtte meg her Nannestadsokning som hun har blitt. Tydelig blåmerket sti hele veien med innslag av grusvei, en grusvei jeg benyttet ved forrige anledning. Underveis skiltet mot bl.a. Kjønstadsetra i Nordåsen. Flere andre ute og gikk i det fine forsommerværet. Vi hadde litt tidspress på oss så det ble kun litt fotografering for henne som er opptatt av Instagram etc.

Map    

Skotjernfjellet på kvelden

Date:
02.06.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:19h
Distance:
2.9km

Dagens tur ble utsatt noen timer da turkameraten fikk jobbmessige utfordringer. Dette gjorde at vi kom oss ut etter regnværet og så mye til den blå himmelen. Etter å feilaktig ha kjørt forbi Harestua kom vi oss omsider på grusveiene øst for jernbanen og kjørte innover i Romeriksåsen. En bom som jeg hadde regnet med ble endeholdeplass eksisterte ikke i virkeligheten og vi fikk kjørt helt inn til der veien slutter. Brutal start med bratt sti umiddelbart opp til Bukkehøgda. Etter denne stigningen flatet det veldig ut og det var utydelig sti og en del myr fram til Skotjernfjellet på grensa mellom Oppland og Akershus. Lettgått tur uten mange høydemetre. Dagens turfølge Knut Arne er steinentusiast og på tilbakeveien gikk vei en liten omvei slik at han fikk dyrket sin hobby. Vi fulgte >>>

Map