Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Frøkentinden

Date:
11.03.2020

Lite jubileum i dag, besøk nr 1450 på Utsikten

Map    

Borrevannet rundt på lerkejakt

Date:
17.02.2020

Tok en runde i håp om å høre lerka ved Vassbånn. Ingen observasjon, muligens litt mye vind for småfuglene.

Map    

Årets første blåveis

Date:
26.01.2020

På tide å lufte Yndlingshustruen på en liten søndagstur. Tror du ikke vi fant årets første blåveis i skogen !

Map     2 comments

Nok en tur til høyfjellet

Date:
16.01.2020
Characteristic:
Walk
Duration:
3:30h
Distance:
23.0km

Før hjemreise fra Kanariholmen ble det en rask og lang morgentur til høyfjellet, delvis i speidertakt, 100 meter gange og 100 meter småjogg vekselvis. God og sliten før lang flaksetur hjem til kalde og våte og mørke Noreg. Siden Terje etterlyste bilde av et utenlandsk skilt, tol jeg bilde av dette, samt noen flere bilder. Jeg tok også en tur opp på en sidetopp, fin liten avstikker, med en litt luftig adkomst langs en egg. Som første nordmann her oppe måtte det selvsagt bygges en varde. Litt lenger nede er nok en sidetopp, denne forsøkte jeg ikke på, muligens noen meter klatring, men det er utrolig hva som går an, bare man kommer nærmere problemet.

Map     1 comment

Over datafjellet og løvefjellet til høyfjellet med delfiner

Date:
07.01.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
13.0km

Ruslet langs vei 503 fra turistghettoen syd på øya, over Montana la Data(datafjellet) og Monte Leon(løvefjellet) til Monte Alto(høyfjellet) På datafjellet var en eldre landsby med diverse tilbud. På løvefjellet var det endel luksuspalasser og endel halvferdige, forlatte prosjekter. På En drøy mil var det opp. Like før toppen kom 3 syklister fra Tønsberg opp på siden av meg, her var visst andre nordmenn. En drøy kilometer før toppen snudde de. Det stod et skilt på utenlandsk der, et sprog de nok behersket bedre enn meg. De forsto muligens hva som sto på skiltet og snudde, men jeg skjønte det på ingen måte og ruslet videre. Det var en et hjulspor frem til en installasjon rett nedenfor toppen, sannsynligvis et vannreservoar. Selve toppunktet var ikke markert, noe jeg selvfølgelig >>>

Map     2 comments

Gravferdstur som Lars nummer 4

Date:
31.12.2019
Characteristic:
Walk
Duration:
1:00h

Da er året snart slutt og Tønsbergs kommunetopp er straks historie. Fra neste år er Tønsberg underlagt Re som har høyere tinder. Yndlingshustruen ble med på turen, som startet på Kåpeveien rett vest for avkjørselen til Holt gård. Her er en fin parkering ved noen traktoregg og blåmerket sti til toppen. Merkene er ikke mange, men det er tydelig sti og merket godt der man kan være i tvil om veien videre. Turen gikk også oppom sydøst-toppen der det er en fin bålplass. Om det ikke var for andre planer, kunne dette ha vært en fin plass å feire nyttårsnatta. Gjesteboka på toppen var full av andre navn på denne dagen, men litt spesielt var det at 4 av de 5 siste som hadde vært der het Lars. Artig sammentreff. For meg som kommunetoppsomler er dette en veldig trist dag, der jeg mister >>>

Map     1 comment

Merkelige naturfenomener i Horten

Date:
29.11.2019

Jeg måtte ta en tur ut i dag. Noe merkelig hadde oppstått, jeg hørte ingen blipp-blopp-lyder fra takrennen i dag. Hva er skjedd, er det tett der oppe. Observerte også en slags ildkule og en himmel som var helt blå. Merkelig, noe slikt har jeg ikke sett på en måneds tid.

Map    

Sopptur

Date:
24.11.2019

Etter at bærplukkingen ble avsluttet for 2 uker siden var det på tide med en sopptur. En god porsjon piggsopp var resultatet.

Map    

Ny inspeksjonstur

Date:
22.11.2019

Kun 40 cm klaring under brua nå. På tide at det slutter å regne....

Map    

Fra Vaffel til vaffel

Date:
17.11.2019

Det var på tide å lufte Yndlingshustruen på en søndagstur. Målet for turen var å gå opp ruta mellom Skihytta og Knudsrød. med den nye brua ved utløpet av Borrevannet er nå dette en fin tur også uten is på Borrevannet. Vanlig skirute ble fulgt ned til Borrevannet, derfra rundt nordenden på lten sti nede i vannkanten. Noe bløtt grunnet mye regnvær den siste tiden og høy vannstand i Borrevannet. Det ble vafler både på Knudsrød og Skihytta, men de jukser nå litt da. Vafler skal ha 5 hjerter på en plate. Med 4 hjerter på en plate er det ikke egentlig vafler. Vi besøkte den lille hula ved Borrevannet, og slang en tur oppom Bystein 56 og Utsikten. Turen er best på søndager mellom 11:00 og 14:30, for da er det vaffelsalg på serveringsstedene.

Map