Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Sølvstufossen

Date:
14.08.2023

Tur for å se Hans på vei til havet. Mye grumsete vann og høy vannføring.

Map    

Årets varmeste dag på Julaften

Date:
17.06.2023
Characteristic:
Kayaking

På tur med Cindy, Yndlingshustruen og Pamela2. Løvøya rundt 2 ganger, med en avstikker til Julaften, og inspeksjon av Lort. Det ble også en uplanlagt avstikker inn i Jesusbukta, siden jeg så røyk der. Noen tankeløse individer hadde laget seg et pølsebål i skogkanten. Jeg ble vel ikke så populær da jeg kastet en bøtte vann på bålet, men bedre det enn en skogbrann! Dette var dagens busemann-virksomhet.

Map    

Føringstur for Dnt Aktiv Tønsberg

Date:
04.06.2023

«Det er sommer, det er sol og det er søndag», sang Nora Brockstedt for mange år siden. Tretten spreke mennesker og 2 snille hunder fikk en flott søndagstur til Sirikjerke, Slettfjellsvarden og litt luftige Hyttefjell. Det ble ca 14 kilometer og 750 høydemeter totalt, mye på gamle driftsveier i et relativt bratt terreng. Meget tørt i terrenget, men Tørrbekken hadde vann, så vi fikk litt drikke underveis. Noen slappet av litt efter turen på «Playa del Tørrbekk» ved Eikeren.

Map    

Tunnel-vandring

Date:
30.05.2023

Forskningstur i urbane Holmestrand for å finne den eneste tunnelen på salige Holmestrand-Hvittingfoss-banen som ble nedlagt i 1938. Ved å følge tunnelveien innover dalen fra Bassengparken, kom vi til nordre ende. Her er rast ned litt masser foran inngangen, men helt greit å ta seg frem. Tunnelen er ca 340 meter lang og innvendig i god stand. I søndre ende er montert et gitter, men mulig å ta seg gjennom et hull i gitteret. Søndre ende ligger tett på den trafikkerte Nyveien, her er åpningen godt synlig fra veien. Tunellen er nesten helt rett, og man kan se lyset i tvers igjennom, men likevel svært praktisk med lykt. Vi tok en liten topptur til Solumsåsen også før vi dro hjem.

Map    

Sol gjennom eika

Date:
08.05.2023

Også i år var det mulig å se solen gå ned gjennom den hule eika på Løvehodet. Traff på en grevling på turen.

Map    

Utsikten - jubileum, besøk nr 2000

Date:
24.03.2023

Tur i møkkavær, så jeg droppa kakespising på toppen. Det fikk vente til jeg kom hjem og fikk tørka skroget. Jeg har nok vært her noen flere ganger i tidligere år, før jeg begynte å logge ting på dette eminente nettstedet på verdensveven, men i alle fall mitt besøk nummer 2000 siden jeg begynte å logge turer. Nå er det bare å vente på bedre vær. Denne unødvendige nedbøren kunne heller vært levert til et sted som trenger det mer, f.eks. Somalia

Map     5 comments

Glitre - et nytt firekommunerspunkt

Date:
08.03.2023
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
16.0km

Fin vårskitur på skumle trikkeskinnespor fra parkeringsplassen ved Steindammen. Gikk ut på vannet ved den røde hytta i Bordvika. Herfra en snau kilometer i flatt lende til firekommunerspunktet. Firekommunerspunktet er nå markert i terrenget. Ved en inkurie hadde skismøringen blitt igjen hjemme. Heldigvis traff vi en hyggelig kar på parkeringen som lot oss få låne noen striper, og turen ned til Glitre gikk fint. Her var all festesmørning borte, så turen opp igjen til parkeringen ble litt tung. Ved en inkurie viste det seg at skismøringen likevel var i sekken. dette fant vi ut når vi kom hjem.

Map     2 comments

Til topps i Afrikas største land - et eventyr midt i Sahara

Date:
09.02.2023

Endelig – efter flere års tørke ble det tur til en ny nasjonstopp. Jeg har flere ganger i årene før pandemien vært i kontakt med Mouflon Tourism, et lokalt reiseselskap som holder til i Tamanrasset, helt syd i Algerie, nærmest midt i Sahara. De har hver gang svart at toppen er utilgjengelig, og at det ikke er mulig å komme dit, uten at jeg har fått noen konkret forklaring på hvorfor. På peakbagger.com er det tidligere kun logget 2 bestigninger av Tahat, i 1987 og 2006, en lite besøkt topp er alltid en fristelse. Så gikk det noen år med et relativt utilgjengelig utland, før jeg igjen kontaktet selskapet. Da var det plutselig mulig, og det var på tide å starte planleggingen. Petter, Runar, Jon og Mère Brimborion ville være med. Reiseselskapet sendte oss invitasjon, og vi >>>

Map     12 comments

Færder: Sentrumstur og topptur

Date:
02.11.2022

Det ble en tur for å finne sentrum av Vestfolds eneste landkommune. Med på turen var Pamela 2, min nyervervede padlebåt, godt egnet for korte turer der stabilitet er viktig. Punktet ble markert med en skiferhelle på ca 12 meters dyp forbundet med en liten panelstubb. Hyssingen mellom disse elementene vil nok ikke vare evig, men hadde ikke lyst til å efterlate noe plastic-tau eller slikt ute i sjøen. Derefter tok vi oss en tur til Vetan, kommunens høyeste tind, uten å gå inn på det inngjerdede området. Tidligere har jeg kartlagt 3 mulige steder å passere gjerdet, og disse er fortsatt like enkle, her er ikke gjort noe for å gjøre adkomst vanskeligere, siden sist jeg var her. 1: Astrid's sva, noen få meter syd for trimposten på østsiden. Noe trangt her. 2: Stort hull i gjerdet, >>>

Map     5 comments

Rundtur til midten av alle vestfoldbyene

Date:
11.10.2022
Characteristic:
Car drive

Rundreise i Vestfold for å finne sentrum av 5 byer. Ikke spesielt urbant i midten av noen av disse byene. I Tønsberg, Sandefjord og Holmestrand fant vi flott steinsopp i sentrum, og i Sandefjord møtte vi 2 digre elger nær sentrum. Noen medbragte trefliser ble satt opp for å markere hvor bysentrum egentlig er. 4 sentrum i skauen, og ett sentrum i en jordekant.

Map     6 comments