Archive - Date

Archive - Geography

Tur dø ski

Date:
06.01.2019
Characteristic:
Walk

Jeg ble sittende og se på fjernsynet utover eftermiddagen. Tur dø ski handlet om noen som gikk om kapp på ski opp en slalåmbakke. Da konkurransen var avsluttet forskriftsmessig med norsk vinner ble det en tur til Utsikten. Hastigheten min var omtrent som under innspurten på tur dø ski. Kanskje jeg melder meg på neste år, for jeg var mye mindre sliten efter turen enn de som gikk på ski. Nei forresten, det så litt masete ut, trives bedre i roligere omgivelser. Føret i skauen nå kunne jeg tenke meg å bytte ut. Bittelitt snø, ikke egnet for skigåing, og beinbrekkhålke der noen har gått eller kjørt. Kø på sykehuset.

Map     1 comment

Peakbooktreff julaften

Date:
24.12.2018
Characteristic:
Backcountry skiing

Siden Terje var i strøket og skiføret fint, ble det avtalt et lite peakbooktreff på Utsikten. Jeg var litt snilete i frasparket og var et par minutter forsinket, men vi stresser da ikke på julaften ? Terje hadde planer om å besøke skvalpeskjæret Julaften på akkurat denne dagen, en tur jeg ikke akkurat ville anbefale i 10 minus og med snerk på havet.

Map    

God jul ønskes fra Palmekysten

Date:
22.12.2018
Characteristic:
Backcountry skiing

Sneen har vært her noen dager, men av den klisne og kornete sorten. Først nå var det anstendig føre med et dryss av lett nysne oppå stivnet klissesne og kuldegrader. Det ble en runde langs skogsveier og i lysløypa, og en avstikker oppom Utsikten langs normalruten. God jul til alle toppomane !

Map     2 comments

Lang trasketur fra Sonnenland

Date:
06.12.2018

Etter noen flotte dager med vandringer og kystlandskapet var det på tide med en liten topptur. Fra bydelen Sonnenland fant jeg veien ned til vei GC-500 og videre oppover GC-503 et lite stykke, før jeg gikk inn på en grusvei innunder motorveien. Grusveien fulgte jeg innover Fataga-dalen til jeg kom til en bratt klippe med et pukkverk på østsiden. Jeg valgte å følge veien rundt forbi klippen og pukkverket. Etter passering av pukkverket skjente jeg lia opp til venstre til fjellryggen som jeg skulle følge videre til topps. Delvis sti og vardet oppover. Stien forsvant for meg flere ganger. Jeg fortsatte opp på fortoppen på 541 moh. Luftig punkt, og en stor, enslig furu som har klort seg fast på en fjellhylle nedunder. 30 høydemeter ned i sadelen, derfra noe bratt opp mot toppen. >>>

Map    

Gullnøkkelfeiringstur

Date:
23.11.2018

Etter å ha mottatt Dnt's gullnøkkel i posten i dag, måtte det feires. Det mest naturlige ble da å ta en tur til Utsikten. Jeg burde selvsagt svingt bortom Knudsrød-hytta, men nøkkelen passer ikke der. Resultatet av høstens prosjekt ble faktisk en liten symbolsk premie. Tidligere i høst hadde jeg telt meg opp til ca 80 besøkte Dnt-hytter så langt i livet, og med masse skogshytter i nærliggende områder var ikke veien lang før jeg kom over hundre hytter. Hva skal jeg samle på nå montro ?

Map     6 comments

Utrangert kommunetopp og utrangert bygdeborg

Date:
18.11.2018

Map    

Nå håper jeg det holder

Date:
10.11.2018
Duration:
1:30h
Distance:
5.0km

På vei hjem fra Hvaler stakk vi en omvei oppom Varteig for å besøke turisthytte nr 106. Håper det holder til gullnøkkel. Barnas turlag ønsket velkommen til varm hytte. Dette var slutten på en lang Østfold-runde i et småbløtt terreng.

Map    

Nasjonalparken på tvers, Harrytur, Dnt-hytte og bærtur

Date:
08.11.2018

Etter overnatting på Haukenestårnet gikk turen sydover nær svenskegrensen til Bjørkebekk, så inn i Sverige i retning Nøssemark og videre mot Ed. Vi svingte inn mot nasjonalparken, parkerte, krysset nasjonalparken på svært godt tilrettelagt sti frem til Norge og Budalsvika. Retur samme vei til bilen, før vi dro til Ed for Harryhandel og videre til hytta på Hvaler for årets siste bærtur. Det ble 12 liter slåpe til likør og saft.

Map    

Høyere i Østfold enn noen gang før

Date:
07.11.2018

En heller grå novemberdag ble benyttet til en tur til det innerste Østfold. Først en stopp for å besøke Ravnsjøhytta, der vi traff en håndverker og to friskuser som skulle ta seg et bad i Ravnsjøen etter en runde rundt. Vi stakk såvidt snuten inn, besøk ble notert i boken og vi returnerte til folkevogna som sto parkert på Svinndal. Turen gikk videre over Vamma og på krokete veier innover mot Trømborgfjella. Fenomenet SMS-bom ble testet og det funket. Kort spasertur langs låst vei til den knøttlille Ertevannshytta som er et lags anneks til den større Søndagsskolehytta Dagens siste stopp var Haukenestårnet i Rømskog. Terrenget er her kun 2 meter lavere enn Østfolds høyeste topp Slavasshøgda, men 12 meter oppe i tårnet var vi 10 meter over Slavasshøgda. Dette er det høyeste >>>

Map    

Fem til

Date:
03.11.2018
Duration:
5:46h
Distance:
61.0km

Første stopp på turen var Dikemark. Jeg føler meg jo litt gal iblant, så det var en grei start. Turmålet var Småvannsbu, en liten Dnt-hytte inni skauen. 2-3 km vandring i sleip skog inn hit. Neste stopp var litt opp for Asker. Kun 800 meter å gå til Hovdehytta i følge skiltet. No trang parkering ved innsteget. Mange høydemeter, og det var lagt ut tau enkelte steder. Flott plass. Her var det såvidt våknet til liv noen overnattingsgjester. Flott utsikt her, og en retningsskive hadde vært her før, fikk jeg høre. Nå var det bare fundamentet å se, kanskje det kommer opp en ny. Neste stopp var Halvorsenhytta opp fra Semsvannet. Jeg feilnavigerte litt før jeg kom frem til rett parkeringsplass. Lang og seig skogsvei opp hit. Jeg har nesten vært her med sykkel på vei til Hagahogget >>>

Map