Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Utsikten

Date:
28.09.2014
Map    

Toppomantreff på Leirvassbu

Date:
19.09.2014

Torsdag: Ankomst over Strynefjellet. Ingen tur, men bildeforedrag på kvelden. Fredag: Ble med på gruppetur til Kyrkja, og fortsatte derfra til Visbretind via noen humper. Retur tilnærmet samme vei, men ikke oppom Kyrkja på returen. Lørdag: Rufsete tur til Skagsnebb, med feiring av Knuts siste 2000-meter. Stor prestasjon av Knut å gjennomføre turer til alle disse steinrøysene i forholdsvis høy alder ! Søndag: Tur sammen med Johan, Kroksleiven m.fl i retning Stetind, men gikk toppen solo. Traff noen flere der oppe. Planen var egentlig Storebjørn, men lang kjøretur i etterkant gjorde at jeg valgte en kortere tur denne dagen. Bildene er tatt fra toppen av Visbretind, om noen av de som var der lørdagen/søndagen skulle lure på hvordan det egentlig ser ut der oppe...

Map     2 comments

Lysbilder vist under treffet på Leirvassbu i september

Date:
18.09.2014

Fra noen litt mer eksotiske toppturer utenom Europa Bedre sendt enn aldri.

Oppljosegga

Date:
18.09.2014

Stakk en tur oppom her på vei til treffet i Leirvassbu. Trefylkesrøys mellom fjellfylkene Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Oppland. Litt skodde da jeg begynte å klyve oppover, men flott i høyden.

Map    

Veten

Date:
16.09.2014

Herr Hide i Gurskebotn mente at jeg burde ta en tur på Hidsegga, og jeg tok utfordringen med en kollega under jobboppdrag i Ulsteinvik. Kveldstur etter jobb i finvær. Skodda kom sigende litt senere på kvelden.

Map    

Gaustatoppen

Date:
14.09.2014

En engelskmann kontaktet meg for å finne et norsk fjell med høy primærfaktor med grei adkomst fra en internasjonal flyplass. Hmm - hva kan jeg foreslå ? Han endte opp med Gaustatoppen, og jeg ble med ham i finværet. Ens ærend fra London for en tur til Gaustatoppen - noe spesielt. For å unngå de verste hordene gikk vi fra Svineroi, langs nordsiden av fjellet og opp nordvestryggen til toppen. Traff ikke ett menneske på denne ruten. Mellom toppen og hytta var det godt med folk, og videre nedover det første stykket måtte vi nærmest brøyte oss frem denne kremsøndagen. Ikke verst å gå hele turen i t-skjorte i september ! På toppen var vi 1885 moh, grunnet klatring i toppmasten og ekstremt lavvann. Siden i fjor har noen sherpaer og nordmenn jobbet med å bygge en flott steintrapp >>>

Map    

Fra Ulsteinvik til Hareid over fjellene

Date:
10.09.2014

Lang og fin tur etter arbeidstid. Startet fra hotellet i Ulsteinvik, tråklet meg opp gjennom bebyggelsen langs stier og snarveier og kom raskt opp på "fjellet" Etter noen litt seige stigninger opp til Mosvarden fulgte jeg i stor grad fjellrygger videre nordøstover til jeg endte opp på Skolma som er høyeste punkt på den nordlige delen av Hareidlandet. Herfra ned sti, et stykke på en slimete traktorvei før jeg møtte bebyggelsen i Brandal. Til slutt noen flate kilometer på asfalt langs vei til Hareid der jeg traff en buss som kjørte meg tilbake til Ulsteinvik. Ny arbeidsdag på Sydmøre i morgen.

Map    

Høgåsen

Date:
09.09.2014
Map    

Utsikten

Date:
07.09.2014
Map    

Utsikten

Date:
06.09.2014
Map