Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Orretua og Kvitebjørnen

Date:
30.06.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.7km

Fra P-plassen fulgte jeg Øyjordsveien oppover, før jeg tok av på sti opp til Ørneberget. Etter hvert kom jeg inn på Hellemyrstien, før jeg krysset veien i nordenden av Langevatnet. Så var det å ta fatt på ca. 200 høydemeter bratt motbakke opp til Orretua. Det var skikkelig varmt, så det gjaldt å drikke rikelig på vei oppover. Videre bar det på god sti forbi Dræggehytten og opp til Emanuel Mohns utsikt (Kvitebjørnen). Her oppe er det veldig fin utsikt. Det var tørt og fine forhold for en løpetur. Fra Lavet fulgte jeg sti nedover til Storevatnet. Det ble en tur til Sandvikspilen på toppen av Stolzekleiven, før jeg fulgte vei tilbake til bilen.

Map    

Solbakkefjellet

Date:
27.06.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.6km

Solbakkefjellet var turens mål. Jeg parkerte der grusveien starter, litt sørvest for Gimmeland. Etter et stykke langs veien tar det av en sti, som etter hvert følger ryggen mot toppen. Et kort stykke sørvest for trig.punktet er det en gapahuk, til venstre for stien. Man har veldig god utsikt oppe på ryggen. Det er til dels bløtt nordøstover fra Solbakkefjellet, så det er greit med fjellstøvler her. Etter en tur bortom Solbakkefjellet NØ fulgte jeg stien videre, inntil stien kommer ned på grusvei sørvest for Frotveitvatnet. Herfra ble det drøyt 3 km rusling langs grusvei tilbake til bilen.

Map    

Kokstadhaugen

Date:
27.06.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.6km

Kort tur til en ny topp. Jeg fulgte Kokstadvegen et lite stykke før jeg tok av på sti til toppen. Dette er tydeligvis et område som brukes for trial. Jeg hørte et par motorsykler litt bortenfor, men jeg så ingen der jeg gikk.

Map    

Storhovden N

Date:
27.06.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.5km

Kort tur til en ny topp. Fra P-plassen fulgte jeg turvei opp til demningen, der jeg tok av til høyre. Etter ca. 10 meter tar det av en svak sti til venstre. Stien går etter et kort stykke langs et gammelt gjerde. Mot toppen er det flere stier.

Map    

Stemhaugen

Date:
27.06.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.6km

En kort tur til en lokal topp. Jeg fulgte et tråkk oppover ryggen. Det var blåbærlyng oppe på ryggen, men bærene var ennå ikke så veldig saftige. På vei ned fulgte jeg en mer direkte rute, men da traff jeg på tornekratt.

Map    

Fredriksberg

Date:
27.06.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.3km

Kort tur til Fredriksberg. Ved toppunktet var det mye vegetasjon. Området er gjerdet inn, så man må over gjerdet for å komme til høyeste punkt.

Map    

Kveldstur til Krånipa, Raudnipa og Hananipa

Date:
22.06.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
14.1km

Jeg startet fra Øvre Skulstad k. 19.35. Kjell Åge og Terje hadde startet en halvtimes tid før meg, så vi hadde avtalt å møtes underveis. Planen var å ta runden via toppene Krånipa, Raudnipa og Hananipa. Været var helt topp. Jeg startet i friskt tempo og ankom Krånipa etter 40 minutter. Nydelig utsikt fra toppen. Da jeg var på disse toppene forrige gang ( Krånipa, Raudnipa og Hananipa ), var det snø i høyden. Nå var det mye enklere, i alle fall der det var sti. Fra Krånipa fulgte jeg ryggen sørover, før jeg traff en sti på skrå ned i dalen, der det er bratt. Oppe i bakkene mot Raudfjell møtte jeg Kjell Åge og Terje. Etter Raudfjell fulgte vi dalsida nedover mot Holmavatnet. Fra vestenden av Holmavatnet er det sti. Nord for Holmavatnet var det ikke sti, så her var det bare å finne beste vei oppover. >>>

Map    

Møsnuken

Date:
20.06.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
12.2km

Borgafjellet og Møsnuken var dagens turmål. Fra P-plass ved Tyssdal fulgte jeg bilveien et kort stykke, før jeg tok av på grusvei ved Tyssdals-Sponga. Like ved Knutabruo er det skiltet sti mot Alio og Borgafjellet. Stien går jevnt bratt oppover. Oppe på flaten fulgte jeg et tråkk som går litt mer direkte mot toppen av Borgafjellet. Det var litt fuktig enkelte steder, så det var greit å ha fjellstøvler i dag. Fra Borgafjellet fulgte jeg sti forbi Snøkkekampen og Idlakleivtjørna. Ved Gryteskaret tok jeg av på sti, men mistet stien etter et lite stykke. Så da fulgte jeg bare terrenget bortover, men det ble noen omveier før jeg kom til Hegglandsfjellet. Det var diverse tråkk videre, men ganske snart gikk jeg ned i dalen og kom inn på stien som går til Møsnuken. Det er to stier >>>

Map    

Storlåsen, Vorlandstua og Randifjellet

Date:
13.06.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.7km

Nord for Vorland og vest for Langavatnet, langt sør på Sotra, er det på kartet avmerket en vei. Vi parkerte der og gikk innover grusveien. Etter et lite stykke var det ikke lenger noen vei, men kun spor etter hogstmaskin. Så her er kartet feil. Det var forholdsvis kronglete videre, men etter hvert ble det i alle fall et tråkk vi kunne følge. Det gikk greit det siste stykket opp til Storlåsen. Det var regn omtrent hele tiden, og noe mer enn vi antok ut fra værmeldingen. I høyden var det også en del vind. Det var tråkk og stier av varierende kvalitet videre mot Vorlandstua og Randifjellet. Vi vurderte å ta en tur til Veten, men fant ut at de tre toppene fikk være nok for denne gang. Planen var å følge stien vest for Randifjellet, men det ble istedenfor en annen sti. Nede i dalen >>>

Map    

Sør på Sotra

Date:
13.06.2021
Characteristic:
Car drive
Map